@green.eyes за збунета не збори. Мислев дека со втора бременост ќе биде полесно и дека се ќе знам, ама ич не било така(кај мене де). Ми излегоа 300 други ситуации кои ги немав со првата бременост и се чудам колку сега ми е се поразлично. Ама (иако замарам тука), тука се информирам за се и добивам добри совети па тераме напреде сеа што терам целата испаничена, тоа е друг проблем
@Kaetana баш ми е мило што веќе си дома и што конечно си раат и можеш да си поминеш квалитетно време со ќерката, без нервози Мене преку ноќ ми никна стомаче, дури чудно ми е Ама памтам дека и првата бременост во 12 недела почна малку да се познава. На работа кажав, ми олесна, и очекувам да ми олеснат малку, исто како на другите трудници. Имам чувство дека првиот пат намерно ми задаваа задачи и проекти под притисок за да се нервирам Тогаш беше друго раководство, сега е сменето, па ќе видиме како ќе биде. Директорот вака разумен човек изгледа, веќе неколку месеци е кај нас и имаме супер комуникација. Сакав да ве прашам, фолна до кога точно пиевте? Од денес сум полна 12 недела, а тек понеделник сум на гинеколог. Нема штета сигурно до тогаш ако пијам, и онака имам само уште една лента, па се мислев да ги допијам. Уште денес и утре и после 3 недели одмор имам Едвај чекам, особено на море, едвај, едвај!
Секси бе,ми никна вика Како цветче Фолна зар не се пие цела бременост.Во заблуда сум била ваљда. @green.eyes честитки Double luck or double trouble Комбинација од двете ваљда ама на основа на чиста среќа и љубов @Kaetana те разбирам скроз во делот на “туѓо тло”. Ајде ке се среди се,не си сама,имаш двајца херои веќе,и третото ке го запознаеш за кратко
Сега ме замисливте за фолната. Нели се пие само додека трае органогенезата, односно првите три месеци, до 12 недела? Или јас сум била нешто во заблуда Знам дека првата бременост пиев вака, после продолжив само со пренатални витамини. Ќе си ја прашам докторката за најсигурно, ама баш ме замисливте сега @dunika па ми никна баш, преку ноќ некако, затоа така пишав
@dunika фала, и тебе со лесно Јас мислам double trouble ќе биде, во комбинација со овој црвот што го имам tripple Леле уште сега се препотувам Мене стомакот сега ми е како што ми беше во 13 недела за малиот. А 7 сум
Јас од почеток пијам Фемибион, прво Фемибион 1 па Фемибион 2. Во нив има фолна. Уште ги пијам 32+ сум.
Јас правев во Биотек во бременот. Има тогаш некој пакет, па искористив. Значи сега е чепот. Со лесно ! Секси едно време, ја даваа само до 12та недела, сега се пие до крај. Нема штета од неа. @green.eyes близнаци! Честитки и со лесно! Ќе ви биде интересно по лудо и незаборавно. Уживај, баткото гарант пресреќен ќе биде.
I jas isto takatde Auuuu za odenje ba rabota kompletno te razbiram samo cekam neraboten den i ponedelnik brojam kolku ima do petok... Pa si razmisljam za odmorot pocetok na septemvri pa za vtoriot del vo dekemvri uste kolku ima do togas kako da ti kazam mrza teska za odenje na rabota stanav i dodeka sum gledam da eskiviram a zamisli tek sum 18ta nedela pa sto ke bide ko kje sum 32.. 33ta togas so placenje moze ke odam Mojot hemoglobin 102 dok me iskara propisno i rece ako i nareden ne ti e popraven odine na terapija pa sega citav Lubenica Suvi slivi Grav Lekja Grasok Meso Med so seme od kopriva Cveklo ...... Pa se bombardiram nesecov so toa pa ke vidime dal ke bide poarno ili je moram da se klukam so apovi Jas inaku i pogore se zalev posle almacinot sto go puev za grli (morav bev pred gnojna) zakaciv prvo diarea aj taa projde ama i candida izgleda pa stavam mykotrit (canesten nema nigde) vaginaleti i canesten krem ama od ko ke gi stavam i nokjta mi se moca posle mocanje mislam nekoj me przi dole so nesto do tolku boli nezz dali nekoja od vas ima iskustvo so ova???
Јас пијам само фолна на Алкалоид сега, Фемибион 1 не пијам, Гордана рече нема потреба и двете, фолната е доволно. Првата бременост исто пиев само фолна прво тромесечие и потоа продолжив директно со Фемибион 2, ама све си мислев во 2-ката нема фолна Сигурно ќе ми рече Гордана исто и сега да продолжам Се збунив зошто јас прашував за чиста фолна, не за пренатални витамини
@duffi и јас мислам таму да го однесам брисот сега, фала ти. Фолна пиев до 13 недела, после продолжив со Премама дуо
Знам. Не можам да ги пијам зошто пијам други апчиња за зглобови што исто имаат виамини и минерали во нив (си имам мака со колената), па си викам подобро да ги дадам на некоја што и требаат него да стојат да им помине рок и да треба да ги фрлам.
Ми дадоја капсули фероглобин. А ќе земам и исхрана. Да ти додадам во листата уште жолчка од јајце, содржи многу железо да знаеш. И чоколадо со 80% какао. А чешањето ти е дефинитивно од микотритот, јас еднаш ги користев и исто ме печеше, а сум слушала многу негативни искуства за нив. Јас за кандида земам гинодактарин.
Мајка со лесноооо!!! Ќе си се навикнеш на тоа дека носиш две душички, ова е мила дупла среќа, те разбирам потпилно и јас бев во шок и неверување, нооо сегааа леле да можам да кажам на сите, преголема среќа, само господ да не чува сите!!! Инаку јас пијам фембион, дабрестон, утрогестан и магнезиум, правам повеќе испитувања за разлика од жените што се бремени со едно и почести контроли.... слободно пишувај и прашувај се што те интересира, затоа тука сме сите заедно за се советуваме и подржуваме!!!
Добар ден мешиња и од мене , како сте? Јас ручек правам , малку да се размрдам бев да шетнам (не нешто далеку) жива вода се направив , па се туширав. Бев до Зегин во мое маало , разгледував што друго да земам , ама со празни раце излегов. Гледав цени на пелени @green.eyes честитки за близначињата. Шок ти е , поготово дека имаш уште едно дете. Јас на првиот вагинален преглед се имав шокирано кога ми рекоа дека има две ќеси - ама на нареден преглед остана само една за тоа време додека отидов за втор преглед - си мислев како ќе е со две деца плус - и кога ми кажа дека сепак едно дете ќе имам ми беше жал потоа , ама така требало да биде со лесно нека е , да не дружиш овде во катчево . Фолна киселина со првата бременост пиев цела бременост , а сега до 5ти месец Дефинитивно секој доктор различно дава што да се пие и колку време, јас мислам нема штета од витаминиве