Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.607
    Женски дали Пролутех ампулите одат на рецепт?

До сега на приватно ги земав 4000 денари, а ги користам веќе 5-6 недели и многу е скапо.

2. Gocim

Gocim Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    628
    Ne odat na recept. Samo privatno za zhal.

На RAK91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Цветче мораш да се смириш, ама мораш! мораш да престанеш да мислиш само на болести, за твое добро, за доброто на малата и мт. Нај нај добронамерно ти го пишувам. :hug:
    Болките кога мислиш на нив се зголемуваат, макар и да немаш ништо , психата е чудо, ќе те направи и најболен.
    Најдобронмерен совет разговарај со психијатар. Ќе ти олесни, вака не тераш никаде. Замисли сега со бебе кое плаче, тебе те маваат паники, малата си има свои потреби. Ова не ти го пишувам со лоша намера, само сакам да ти помогнам.

Инаку жали се, оти да не, сите се жалиме од нешто, не си досадна. :) Бременоста ќе заврши супер, за некој месец ќе го држиш малиот во раце, не мисли на ништо друго, освен тоа.

Тахикардии имав и јас, некогаш мислев срцето ќе ми излета. Како растеше плодот така претискаше повеќе. Пиев три пати Б6 во ден по совет од доктор. Не дека смируваше кој знае колку ама ми помагаше. Кога се породив исчезна.

На Bozica1980, Girl-Rabbit, eli25 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.998
    Допаѓања:
    108.569
    Фала ви за одговорите женски што ќе правам без вас :lol:, веќе оддамна не спијам на грб - еднаш ќе се угушев во сон останав без воздух.. а кога спијам и на страна било лева - десна пак немам воздух..
    Која недела од прилика може да се симне бебето надоле :?:?

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Женски еве шо купив за бебуш мој вака ми изгледа многу убава па ќе видиме

Прикачени фајлови:

На Girl-Rabbit, Nora.A, Queen8 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Не не одат на рецепт јас ги користев 3 месеци купував од грција беа нешто поефтини 46 евра мислам а тука една е 560 ден

На RAK91 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Во 9-ти се спушта бебуш, точно кога никој не може да знае. Јас вака на око не приметив разлика, ама осетив дека одеднаш можам да дишам и магично ми ги снема киселините, па кога и го кажав тоа на докторката, ми рече епа бебе е спуштено, затоа :) После некое време веќе стана и очигледно, стомакот во скут ми дојде ми се чини :D

На Girl-Rabbit, Kaetana и koritsaki им се допаѓа ова.
  8. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Се пронајдов во твојов коментар, особено во нашиве случаи кај што сме понамачени души. Пусто мое мајче знае што поминуваше покрај мене скоро 4 години, да не беше она на моменти не знам кај ќе наоѓав сили. Вчера ме позна по гласот дека сум вознемирена и одма се нацрта - блиску живееме ама НИКОГАШ не доаѓа туку така, ненајавена. Си легна до мене на спална, ми збори, ме смирува. Јунак ми е, камо јас да сум пола мајка од неа. А и татко ми исто ко што рече ти, ме гледа и срцето му е во очи, водлести насолзени. Ах, Боже, израдувај не сите, од сите теми на форумов не само оваа.

Многу сме емотивни сите денес нешто, дајте да пресечеме, опасно е ова во група трудници кај што вријат хормони :D

На Girl-Rabbit, Andonia, Larahappy и 12 други им се допаѓа ова.
  9. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.607

Доста поефтини се значи. А во било која аптека ги има?

10. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Женски 33+4 со трето,како се наближува времето се повеке ми е страв хаха...
    Се осеќам некој притисок и болка долу ,и се надевам само што ке влезам во 9ти дека ке се породам
    И башка бааги ниско ја осеќам малата и ми е страв од движење ионака сум на патолошка.

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    И јас пијам и Б6 и Магнезиум и Верапамил и пак имам тахикардии. Сега да проверам тироидна и крвна слика па да видиме. Инаку, знам дека вака не бидува. Сфатив, иако ми е тешко и сама да си давам сила. Знам дека мора да си го сменам расположението оти после од мене ќе зависат 2 дечиња и треба да бидам појака и посилна заради нив.

На Girl-Rabbit, mal.ecka, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  12. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Предобра е.. удобна за спиење.. ние ја користиме.. 2 месеци има бебко а обожава да лежи на неа.. секаде ја влечкаме со нас... на спална, во креветче, во гнезденцето , на под.. буквално секад ее со нас...

На Girl-Rabbit и Adams им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Овие симптоми што ги имаш цело време не ти се од бременоста и немаат врска со неа. Се’ ти е од психата, од анксиозноста што те мачи, од паниката што ја имаш. Батали тоа да се искажуваш на луѓето околу тебе како се чуствуваш. Телефонот и закажи си термин кај стручно лице. Совет од психолог/психијатар ти е неопходен, и сама мислам дека сфати. Оди и разговарај со некој што разбира низ што минуваш, ќе ти биде многу подобро, ти гарантирам. Ептен се нервирам што толку се занемарува психичкото здравје на жените, мајките. Владее мислење као ај мајка си, што ти е работа, ќе се жртвуваш, ништо не ти е, ќе стиснеш заби, ќе помине. Или ај па и ти, трудна си, не си болна. Еее ја коа бев трудна бла бла бла...
    Не и не! На многу жени како тебе им е потребна помош, не се двоуми да ја побараш и тоа сега, на време. Џабе се влечкаш по прегледи секој ден, ако прво со себе не расчистиш. Најдобронамерно.

Посакувам што побрзо да се ослободиш од сите стеги и да се опуштиш. Те гушкам :hug:

На Girl-Rabbit, mal.ecka, do-re-mi и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Па сигурно мене ми ги носеше на сопругот пријател таму работи

15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    28.013
    Јас за два дена влагам во 8ми и последниве денови исто на моменти не можам да земам воздух. Не сум мн поправена (5кг до сега) ама се чувствувам баш тешко (а каде е октомври...)
    До пред 1 недела немав гајле и да одам подолго, а сега се уморувам одма и морам да седнам. стварно 3 триместар бил најтежок.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Знам, знам. Најголема грешка ми е што после спонтаниот, откако ми се појавија главоболки и тахикардии и направив милион испитувања, не отидов на психолог. Ама ете, искрено и немав некоја поддршка за ова освен мајка ми. Пример кога и кажував на свекрва ми за психолог/психијатар ми збореше и ме гледаше ко да не сум нормална и не ми требале такви глупости и ред други коментари. Плус седев дома со дете, финансии помалку и не обрнав внимание. Синоќа сфатив дека тоа ми било најголема грешка.
    Не знам искрено колку ќе бидам во можност да отидам и сега, ама некако полека сфаќам дека дефинитивно анксиозноста ми е причинител број 1 за (скоро) се.

Фала ти:hug:

Последна измена: 23 август 2019
    На Girl-Rabbit, mal.ecka, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ете, ти го знаеш и причинителот за состојбава во која се наоѓаш (спонтаниот). Со тоа е веќе многу полесно и стручно лице само ќе ти помогне да го решиш проблемот најбезболно. Уште еднаш ти посакувам сево ова наскоро да остане зад тебе како лош спомен. Ќе бидеш одлична мајка и на бебко, како што си и на малата твоја :hug:

На Girl-Rabbit, dunika, Lianna Anna и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.200
    Од денес 35-та недела и почнува да ме фаќа блага паника за пораѓање, болки, како ќе биде понатаму итн, иако пробувам да останам сталожена.
    Третиов триместар е дефинитивно најтежок, кој сака нека каже.
    Легнување, станување, седнување, одење, се ми е веќе тешко. Мој совет, никако не залегнувајте, бидете активни колку што е можно повеќе. :!: нормално во граници на нормала. :drunk:

Кога ќе планирам второ дете здравје, ќе ја истемпирам бременоста да не ми биде у никој случај сред лето.(poolparty)

На Girl-Rabbit, mal.ecka, Autumn_ и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Тука сме ние исто со тебе. И јас 35та од недела :) Уште малку остана до финишот. Секој ден се потешко ми е. Овие два дена со вртоглавици и гадење. Не знам дали е од жешкото или крвната слика се влошила. Плус и диетата што ја правам за скриениот шеќер дополнително ме остава без енергија. Се тешам уште малку има до крај.
    Денес почнав со перење на алиштата за бебка. Скоро се имам купено уште некоја ситница ми треба.

На Girl-Rabbit, Autumn_, Kaetana и 7 други им се допаѓа ова.
  20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.998
    Допаѓања:
    108.569
    @KuklickaSk да тука сме со термините, тоа викам и јас си се тешам толку сме поминале па ќе помине и ова.. ама дека ми е тешко, споро проаѓа времето :wasntme: третиот триместар е најтежок , поготово летно време дефинитивно. Еднаш поминав зима и не беше вака :worried:
    И јас не сум поправена мн - имам ставено 11 кг ама се е отидено кај бебето :rofl: само стомак имам ништо др :rofl:

На Girl-Rabbit, KuklickaSk, Mini90 и 6 други им се допаѓа ова.