Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Нема шанса да фатиш ако имаш прележано, не се грижи :) Јас тогаш во контакт бев со золва, свркрва, свекор, маж ми, сестра ми и синчето. Фатија само сестра ми и синчето зашто само и они немаа прележано.. :)
    А на одмор избив и таму во контакт бев со мајка и девојче 2г во ист смештај бевме и првиот ден цел ден бевме во контакт (немаа прележано и они), а они не фатија.

На Girl-Rabbit, dunika, Kaetana и 2 други им се допаѓа ова.
  2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @Lianna Anna , ајде со лесно :l: Се’ ќе биде во ред, си знаеш како е :D

И јас немам буквално никакви симптоми, освен тоа што брзо се заморувам. Не ми се лоши, немам мачнини, градите не ме болат нешто многу..... се надевам ќе остане така бар уште некој месец :) За претходната бременост со киселини имав многу мака од 10 недела до крај. Ама имам проблем со киселини секогаш, очекувам дека пак ќе дојде за некоја недела :doh:

Има уште морбили во Македонија? :worried:

На Lianna Anna, Sesil, dunika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Ај дај боже како мене и ти. Првата бременост од почеток до крај киселини и мачнини, втората бременост лесна како песна, без киселини и дури на крај веќе 40+ недела, а мислев можам уште 2 месеци да терам. Ич не ми беше мака додека првата уште во 35та едвај се движев..

На Girl-Rabbit, Kaetana, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    6.507
    Мене ми пукна дома и немав сомнеж дали е тоа. Течеше безбојно розеникава течност без престан како од чешма. Тоа е моето искуство.

На Lianna Anna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    14.524
    Мешиња
    Јас уште овде, не ме пуштале денес. :( Важно сум подобра, болки немам многу, понекогаш боцкање и притисок ко за добивање. :worried:
    Цтг мирно, само на едно место до 40-50 ваљда почесто ќе ме следат, антибиотик примив не знам за шо, магнезиум засега не треба освен ако осетам пак такви стврднувања. Уште една доза зреење во 5 и се надевам толку ќе е.
    Си поплачив малку за малото дома дека го слушнав, ама си реков ајде смири се ова е најважно сега. Да истуркаме до крај.
    Не ме проверија дали сум отворена, ваљда нема потреба шо знам.
    Туку да прашам. Ми даде вчера др вагиналети за исцедок шо имав, 6 вкупно. Ќе има влијание на брисовите или не? Пошто другиов др ми рече понеделник да ми земат, ама заборајв да му спомнам за овие. :wasntme:
    Извинете сега малку ќе ви досадам, ама првата бременост немав никаква мака па се ми е ново ова. :D

На Girl-Rabbit, flower30, kockichka и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Не било преку воздух Мариз, мора да си била во контакт со некоја телесна течност, значи си правела пример муабет со некој заразен, зашто кога зборуваме нели летаат и капки :lol:

@green.eyes епидемијата со морбили уште трае. Инаку со лесно бременоста :)
    Го спремаш ли баткото дека ќе стане големо братче? И како да прочитав близнаци? :wasntme:

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Нит чув и прочув некој познат да има. Не дознавме од кај ги фатив :D Ама ваљда доста е и да сум се фатила за квака или некаде кај што се фатил некој заразен... и во бус се качував, па можно е и од таму.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Во затворен простор како автобус најлесно се пренесуваат ваков тип на болести :tmi:

9. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Мене ми пукна и истече доста, околу 3 часа потоа почнаа болките и за уште три се породив. Нека е со лесно.

На Lianna Anna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    @dunika тие апликациите ок се, читкајси, и јас редовно ги читам но никако немој да се базираш на нив, секоја трудница е своја приказна за себе, секој организам е различен и различно реагира, опуштисе и мисли позитивно..... исто пред неколку недели ме снајде и мене, нагло како сите симптоми да исчезнаа, од мачнини, лошење и болки во градите наеднаш ништо од тоа не чувствував, баш и тука пишав се распрашував , паники и плачки цел ден.... арно ама наредниот ден уште очи не отворени веднаш со повраќање, сопругот ми вика еве за да не се секираш сега :D затоа ти викам не се секирај, еве уште еден пример за апликацииве, јас сум 15 недела и таму пишува бебе треба да тежи околу 65грама, а моиве едно е 130грама, нема правила, нема тука два и два, само господ да не чува сите :l:

На Autumn_, Sesil, koritsaki и 4 други им се допаѓа ова.
  11. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Да, близнаци :sweat: Фала :l: Тешко мене :D
    Баткото го спремавме за едно бебе пред да дознаеме дека се две. Меѓу другото, го прашавме дали сака брат или сестра, викаше “ама јас сакам куче” ]:) А тој од куче на километри бега :rofl: Ќе почнеме да го спремаме, прво ние малку да се средиме 8-|

На Girl-Rabbit, azelea, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.166
    Водењакот е дефинитивно. Од 6 утринава тече. Имам вррме за природни болки до 6. После добивам провокација. Бебе не смее без плодова повеќе од 12 саати. Очекуваат да биде брзо, оти е трето. :D Се надевам дека е така.

Иначе уште цури. Цтг не покажува болки, а и ги немам. Освен лажните што почнаа да ми идат на живци. |( Отворена исто не сум.

Движам многу, со 350.000 улошки на мене и пак се осеќам мокра до гола кожа. :D

Антибиотик поради заштита на бебето од инфекција. И сега пак цтг.

Искрено не замислував вака. Мислев дека ќе си ги истерам почетните болки дома, ќе дојдам тука и оп стоп, ќе го родам одма. :rofl:

Уште не сум уклучила паника на најјако. Веројатно кога ќе почнат болките. :D

Ви благодарам на сите на поддршката и одговорите. Со водењак немам искуство, оти на два пати претходно ми го пукнаа они.

На Girl-Rabbit, Lorins, green.eyes и 19 други им се допаѓа ова.
  13. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Ајде со лесно нека ти биде! За брзо ќе се гушкате со беба! Фамилијата ќе брои уште еден член повеќе. Радости :)
    Знаеш што и како, ние што сме трудни со прво сме паднати од Марс! Ти одамна си го поминала нашето. Се најдобро драга.

На Girl-Rabbit и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  14. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    дааа друшке вчера се породив, дојдоа на свет моите Илина и Ирина :hug::l:

На Girl-Rabbit, Maarijanaa, Andonia и 31 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Нека се живи и здрави цуците, големи да растат :inlove::inlove::inlove:

На Martka и Софија 88 им се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.657
    Живи, здрави, најсреќни куклите мали :party:

@Lianna Anna со лесно женска (fingers)

На Martka, Lianna Anna и Софија 88 им се допаѓа ова.
  17. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Да се здрави и живи принцезите, големи да растат, цел живот да ги радуваат мама и тато:party::l::inlove:

На Martka и Софија 88 им се допаѓа ова.
  18. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    Мамички пишав пред некое време за бременоста дека во 6 недела не се гледаше плод. Во вторникот пак бев на преглед и докторот ми рече дека се гледа бебе и има срцева реакција само не се слуша, било рано.Иначе 8 недела сум.

На Girl-Rabbit, *malenavolena*87, Autumn_ и 12 други им се допаѓа ова.
  19. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    2.196
    Супер, опушти се малку сега. На мене првпат на скрининг ми дадоа да слушнам срценце, а ме гледаа на ехо и во 6та, 8ма и 10та недела. Имај си лесна бременост. <3

20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Честитки, да ви се живи и здрави и најсреќни.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.