Добро утро и од мене Го чекам маж да ми направи кафе, иако се осеќам мнооогу поубо и ништо не ме боли можам и сама да си направам, ама ќе си искористам малку галење. Вчера бев на цтг кај мојот др, дури 2 пати праевме зошто првиот пат си беше заспано. Па ај прошетавме до продавница, се прејадов благо, се размрда бебе и пак назад. Немав ништо, ама др недела пак да одам. Ќе следиме ситуација, измеѓу ќе земаме брис, со време се да си направам. Според него нема место за паника, само смирено и одмор, ќе тераме до крај. Дај Боже. Е ама па ко за инает ич не одморив вчера. Имавме гости, па ми се јадеше проја правев, па малото за капење и ај демек ко заспа филм ќе гледаме. Гледав 10 мин Денес пак најава на гости, од друг град и цел ден со нив. Ама ќе видам дали воопшто ќе излезам или дома ќе седиме. Некако не се осеќам најнајсигурна дека можам да шетам долго. Ајде бујрум на кафе
Дали некоја имала болки во 19 нрдела,во долниот дел лево кај јајникот,остра болка како нешто да те прободува,еве веќе втор ден трае и незнам што е,боли исто како воспален јајник,ве молам за искуства?
кај се видело трудна жена дома сама да работи. Седи женичке искористи ги максималн деновите. Јас кога заминав на пораѓај маж ми сам растргал варосувал чистел реновирал... Е не можев јас во 8ти месец да се тегнам и генералки да правам. Ми остана во памет еден муабет пред 2-3 месеци што го правевме тука, за освежување со пиво - вино беше. Епа дојде време да можам јас сега слободно да си се напијам а не ко тогаш само да ја лижнам чашата. Да ви спомнам околу килажата ич да не си се замарате. Почнав со 60 кг слабеев се дебелеев стагнирав и дојдов до 69 кога ги вадев конците кај матичниот на 9тиот ден после пораѓај се мерев точно 60 кг. Ко да не сум била бремена
I jas neznam pol uste a od denes 19ta sme Na posledniot pregled mn uspano bebe i skrieno a dok. rece deka najverojatno e dunde ama ke pocekame do skriningot vo 22ra inaku za toa deka da e zivo zdravo najvazno, i ke go sakam bilo da e momak il devojcica... Ama deka prvo i si se najd9v vo muabetov neznam kako da se ponasham so mashko (i jas isto) uste pred da ostanam trudna sun si razmisluvala vikam ako imam mashko eden den kako ke go brisam kaj kureto pa da ne go povredam pa kako treba da mu stoi vo pelenata pa..... A so devojcinja veke imam iskustvo od na sestrami Inaku mene pulsot mi e redovno na 100tka odkoga sum trudna i ne gledan nekoj problem vo toa. Naviknata sum sekogas so malku pojak puls posto imam hashimoti i sum so eutirox ama i od koga gi pijam zamn raboti mi se sredeni ama pulsot ne nesto znacitelno.... Ima lugje so normalen puls 60 jas nikogas takov ne sum imala pa najmalku ocekuvam sega
Мешиња кој не е породен или на коги не му е термин во октомври може да отиде да присуствува .. колку толку ќе бидат информирани за се околу породувањето и бременоста до крај... https://www.facebook.com/2109100799388774/posts/2175970032701850/
Од почеток сум со таква болка, еден или два дена трае па пауза, после пак исто. Уринокултура и брисеви проверував, ако се во ред да пијам и до 3x250 магнезиум
И кај мене се во ред уринокултура и брисеви,пијам магнезиум 2×250,а што ти кажа докторот од што е болката?
Не знам дали некој друг има мака или само јас деновиве; два дена веќе бетер се потам, вртоглавици ме фаќаат на моменти, де ми е лошо, де ми е матно пред очи - не знам дали горештинава ме убива или нешто друго е во прашање... Што би можело да биде во 31 недела? Бебе почна да мрда конечно после Флостеронот ама и она не мава како претходно, туку така ми е млитава целата, како и таа да е зашеметена од времето. Инаку водам локам, солено јадам ај да не е притисокот, благо јадам ај да не е шеќерот и пак сум како удрена со мокра чорапа.
Еднаш од ширење на стомакот тетивите дека се, еднаш од царскиот пред скоро две години, во зависност од тоа точно кај му покажував дека ме боли, ништо страшно не е ми вика, пијам магнезиум и се трудам да лежам кога ме боли и тоа во удобна позиција, со перници потпрана секаде, ама не помага секогаш за да ми помине
Да ве прашам овде оти знам дека повеќето сте правеле уринокултура. А сите различно ми кажуваат. При земање урина, т. е. пред да се земе примерок како е поточно - се миете само со вода или вода и сапун???? Некаде читав дека само со вода требало, јас се мијам со гел за туширање и вода па после одам во вц. Знам дека е смешно, ама различно кажуваат, а утре пак ќе проверувам и не знам како е правилно
Јас последен пат се измив со малку бебешки шампон и вода, а после собрав во чашката среден млаз и уринокултурата ми беше стерилна.
Исто сум и јас 3 дена веќе имам вртоглавици на моменти, многу се потам, притисокот ми е како и секогаш 90/60 а денес ме боли и глава
Еве ме и мене денеска вртоглавици на моменти пулсот 92, притисоков 108 со 58 ко поспана сум цела ко зашеметена нз дали од времево ќе да е или нормално е.. а за потење да не правиме муабет климава нон стоп укл од стапала па нагоре се препотувам
@flower30 незнам колку начинот на одржување на хигиена влијае на тоа. Јас некогаш само со млака вода, некогаш со бебешко сапунче Мерима се мијам. Кога-како. Јас примерок носам од дома, си купувам чашка од аптека. За уринокултурата најважно е да е со првата утринска уринано но, прво испушти малку млаз па после наполни ја чашката. Мајка ми е медицинско лице и секогаш ме потсетува на ова. Од кога ќе ја наполниш чашката затвори и толку. Отварање не (а зошто и би отварала )
Веројатно е ради времево. Јас сум 27 + 4 и кај мене е исто, ужасно се осеќам. Де ми паѓа притисок, де ми е висок, де ми се лоши, де ми се врти. Вчера штом станев, се осеќав ко на рингишпил. И така со денови, еден ден пострашно, еден ден поблаго, да се залажувам дека може поминува. Ако ова е ефектот на топлото време, супер, зошто и септември ќе бил топол. А за инает ќерка ми два дена е ко фластер за мене, вчера морав на раце да ја заспивам 1 саат. Мускули на раце ми попаѓаа за да ја држам над стомак. Се трудам да не се жалам многу, како да ќе помине така... ама...