Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    :D хахахаха е кој знае тоа :D можит и тоа да си биде од кај се знае :D :D

2. DajanaDidi

DajanaDidi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    14
    Здраво девојки . Бремена сум и сум 14 недела , и сакам да прашам нешто . Имам болки во стомакот не се цело временски ниту неиздржливи и се од попачето па надолу . Дали има некој исти проблем или е нешто страшно :sweat: . :* :*

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Dobredojde i neka ti e so lesno..za tie bolki nemoj voopsto da se plasis sosema se normalni vo prvite meseci a ke gi imas i prez cela bremenost..znaci samo upusteno bbolki vo stomak jajnici blagi izdrzlivi grcevi e normalno vo bremenosta i jas sum gi imala i site drugi trudnici...

4. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Еј за ГАК не ми текна, фала ти многу, ама ќе морам со упат од матичен за таму, така?

5. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Jeny За во Гак матичниот треба да ти закаже и да ти даде упат, а се плаќа само 150 ден

6. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    А сигурни ли сте дека тоа е 4д? Многумина ги мешаат 3д со 4д не знаејќи дека се два различни поима. И не ми се верува 4д да кошта само 150 денари во државна кога секаде приватно е над 2000 денари башка јас за обично ехо кај матичниот си плаќам 300 денари. Да не ме сфатиш погрешно, ама сигурна ли си дека станува збор за 4д?

7. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Trudnicki, daj kazete nesto za glavobolka, ne mozam da gledam poveke

8. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Не се препорачува ништо да се пие освен парацетамол. Јас имав минатата недела страшни главоболки и бело ми се гледаше тоа е може од што носам наочари што знам. Се напив пола парацетамол и мааалку ми ја ублажи болката, но не ми помина целосно. Се масирав сама на вратот, лежев и заспав. Не знам што би ти препорачала друго освен да лежиш да ти ги измасира некој главата и вратот. Да се опуштиш. Јас во првите три месеци не се напив ниту еднаш парацетамол, а имав страшни главоболки од што ми беше страв да не пијам ништо во првото тромесечје. Е сега откако влегов во 4 месец еве скоро крај на 4 месец сум 2-3 дена со ред пиев по пола парацетамол од болки што имав јаки. Јас и мигрена дека имам тешко мене. ;( Јави му се на матичниот прашај го ако не друго дали може барем парацетамол пола да се напиеш или нешто природно да земеш нешто друго чај нешто што знам. Се надевам дека ќе ти помине брзо главоболката. Ако носиш наочари гледај да не се очите причинител за таа главоболка. Да не треба да одиш да се провериш. Јас бев и ми рекоа дека во ред е со очниот притисок. Поздрав ! :hai:

9. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Fala ti za odgovorot, se izmasirav i legnav malce da otspijam i veke sum podobra. Si iscediv limon i portokal i sega sum ok. :D Fala ti uste ednas

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Zdravo mamicki kako ste mi, jas da se pofalam deka sum dobro naspana ama i rtka glavna eve skoro stanav...inaku prema poslednata menstruacija deneska vleguvam vo deveti mesec :inlove: :* vozbudata mi raste sekoj den...iako nesto pohrabra sum denovive ne se plasam tolku veke kako na pocetokot...se e vo Bozji race i so Bozja pomos da si se olesnime site.... ve pozdravuvam... se izv za lat od mob sum..

На Agrona, gluvarche и l-a-d-y-di им се допаѓа ова.
  11. Azzra

Azzra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2013
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    61
    би сакала да прашам околу мукозниот чеп (тие што го забележале :) ) утрово во вц во мокрачата забележав топче слузаво црвено-кафеавкасто, но на тоалетната немаше обоени траги :^) сега сум 38+3 недела но на последниот преглед абер немав за пораѓање,немам ни болки досега осетено ни ништои плус докторката кажа да си го чекам терминот...и сега сум во забуна дали се работеше за чепот или нешто друго ама што друго би било навистина немам претстава

12. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Најверојатно се работи за чепот(барем за мене така беше), но за да бидеш сигурна појди до кај матичниот гинеколог или на ГАК ке те прегледаат и ке ти кажат.

13. Azzra

Azzra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2013
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    61
    и по колку време од чепот се израдува? :$ јас искрено се плашам ама не можам да дочекам :D

14. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    На 30/12/13 ми падна на 09/01/14 се породив

На Azzra и Agrona им се допаѓа ова.
  15. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Мелинара душо си се породила а за тебе не знаев башка и премногу бевме зафатени изминатиот период. Многу ми е мило, ти беше една од пријателски расположените форумџики кои ми се најдоа за советите и од се срце ви посакувам да ви е живо и здраво малото бебенце, големо да расте и сал радости да ви носи :inlove:

На Melinara му/ѝ се допаѓа ова.
  16. steph-anie-1.3

steph-anie-1.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво,
    Јас сум во 9та недела од бременоста. Бидејки до пред да останам бремена бев спортски активна, ме интересира дали од второто тромесечие па натака можам да вежбам на елиптична справа(Орбитрек)?
    Ме интересираат ваши искуства..Благодарам

17. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    2.015
    Мислам дека можеш само да не се префорсируваш. Јас сум утре на контрола и планирам да ја прашам докторката за мислење дали можам да почнам до вежбање. Јас сум 10 недела и имам читано дека после 10 недела може да се почне со послаби вежби.

18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Zenski jas da vi se pozalam sabajle koga stanav (kaj eden cAsot) se napiv od toa apceto za zelezo i posle posle pola saat sednav da jadam (na gladno se pijat )i ko rekov tesko mi e,mi se povraka..abe si isturiv crevata :puke: i sea cel den mi e tesko a i gladna sum i nemozam da jadam samo na ovosje sum..mislam ke se srusam...ama veke ne gi pijam neeeema sansi
    Se izv za lat od mob sum

19. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Знам дека ти е лошо од тие апчиња. Сите препарати со железо се такви. Но пробај вака мене барем ми помагаше ке станев насабајле ке јадев, потоа после 2-3 часа на гладно ке ја испиев ампулата со некој сок и немав мака. Ти кажувам да ги пиеш бидејќи јас на бокс отидов со 118 хемоглобин, а после пораѓај ми беше 95. Се губи доста крв за време на пораѓај, подобро вака отколку да ти даваат трансуфузии.

20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ee od kaj da znam mi rekoa nasabajle na gladno da gipijam..