Здраво девојки . Бремена сум и сум 14 недела , и сакам да прашам нешто . Имам болки во стомакот не се цело временски ниту неиздржливи и се од попачето па надолу . Дали има некој исти проблем или е нешто страшно .
Dobredojde i neka ti e so lesno..za tie bolki nemoj voopsto da se plasis sosema se normalni vo prvite meseci a ke gi imas i prez cela bremenost..znaci samo upusteno bbolki vo stomak jajnici blagi izdrzlivi grcevi e normalno vo bremenosta i jas sum gi imala i site drugi trudnici...
А сигурни ли сте дека тоа е 4д? Многумина ги мешаат 3д со 4д не знаејќи дека се два различни поима. И не ми се верува 4д да кошта само 150 денари во државна кога секаде приватно е над 2000 денари башка јас за обично ехо кај матичниот си плаќам 300 денари. Да не ме сфатиш погрешно, ама сигурна ли си дека станува збор за 4д?
Не се препорачува ништо да се пие освен парацетамол. Јас имав минатата недела страшни главоболки и бело ми се гледаше тоа е може од што носам наочари што знам. Се напив пола парацетамол и мааалку ми ја ублажи болката, но не ми помина целосно. Се масирав сама на вратот, лежев и заспав. Не знам што би ти препорачала друго освен да лежиш да ти ги измасира некој главата и вратот. Да се опуштиш. Јас во првите три месеци не се напив ниту еднаш парацетамол, а имав страшни главоболки од што ми беше страв да не пијам ништо во првото тромесечје. Е сега откако влегов во 4 месец еве скоро крај на 4 месец сум 2-3 дена со ред пиев по пола парацетамол од болки што имав јаки. Јас и мигрена дека имам тешко мене. Јави му се на матичниот прашај го ако не друго дали може барем парацетамол пола да се напиеш или нешто природно да земеш нешто друго чај нешто што знам. Се надевам дека ќе ти помине брзо главоболката. Ако носиш наочари гледај да не се очите причинител за таа главоболка. Да не треба да одиш да се провериш. Јас бев и ми рекоа дека во ред е со очниот притисок. Поздрав !
Fala ti za odgovorot, se izmasirav i legnav malce da otspijam i veke sum podobra. Si iscediv limon i portokal i sega sum ok. Fala ti uste ednas
Zdravo mamicki kako ste mi, jas da se pofalam deka sum dobro naspana ama i rtka glavna eve skoro stanav...inaku prema poslednata menstruacija deneska vleguvam vo deveti mesec vozbudata mi raste sekoj den...iako nesto pohrabra sum denovive ne se plasam tolku veke kako na pocetokot...se e vo Bozji race i so Bozja pomos da si se olesnime site.... ve pozdravuvam... se izv za lat od mob sum..
би сакала да прашам околу мукозниот чеп (тие што го забележале ) утрово во вц во мокрачата забележав топче слузаво црвено-кафеавкасто, но на тоалетната немаше обоени траги сега сум 38+3 недела но на последниот преглед абер немав за пораѓање,немам ни болки досега осетено ни ништои плус докторката кажа да си го чекам терминот...и сега сум во забуна дали се работеше за чепот или нешто друго ама што друго би било навистина немам претстава
Најверојатно се работи за чепот(барем за мене така беше), но за да бидеш сигурна појди до кај матичниот гинеколог или на ГАК ке те прегледаат и ке ти кажат.
Мелинара душо си се породила а за тебе не знаев башка и премногу бевме зафатени изминатиот период. Многу ми е мило, ти беше една од пријателски расположените форумџики кои ми се најдоа за советите и од се срце ви посакувам да ви е живо и здраво малото бебенце, големо да расте и сал радости да ви носи
Здраво, Јас сум во 9та недела од бременоста. Бидејки до пред да останам бремена бев спортски активна, ме интересира дали од второто тромесечие па натака можам да вежбам на елиптична справа(Орбитрек)? Ме интересираат ваши искуства..Благодарам
Мислам дека можеш само да не се префорсируваш. Јас сум утре на контрола и планирам да ја прашам докторката за мислење дали можам да почнам до вежбање. Јас сум 10 недела и имам читано дека после 10 недела може да се почне со послаби вежби.
Zenski jas da vi se pozalam sabajle koga stanav (kaj eden cAsot) se napiv od toa apceto za zelezo i posle posle pola saat sednav da jadam (na gladno se pijat )i ko rekov tesko mi e,mi se povraka..abe si isturiv crevata i sea cel den mi e tesko a i gladna sum i nemozam da jadam samo na ovosje sum..mislam ke se srusam...ama veke ne gi pijam neeeema sansi Se izv za lat od mob sum
Знам дека ти е лошо од тие апчиња. Сите препарати со железо се такви. Но пробај вака мене барем ми помагаше ке станев насабајле ке јадев, потоа после 2-3 часа на гладно ке ја испиев ампулата со некој сок и немав мака. Ти кажувам да ги пиеш бидејќи јас на бокс отидов со 118 хемоглобин, а после пораѓај ми беше 95. Се губи доста крв за време на пораѓај, подобро вака отколку да ти даваат трансуфузии.