Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.200
    Женски, денес последен ден од осми месец, од утре деветти, cheers :d:
    Утре сум на прв преглед во Чаир кај Зоран Илиевски, па ќе ви пренесам како сум поминала.

:l::l:

На kitty.m, *malenavolena*87, Magic13 и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Darija*

Darija* Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    302
    Јас сум 5 дена во 9ти, утре исто во Чаир на преглед :angel:

На Andonia, Mini90, lejlla и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.609
    Ти си веќе во деветти ако не се лажам.
    Со 36 недела си веќе 9.
    А 36 недела почнува од 35+1.. :))

На Mini90 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    10.402
    Мислам од 36 е 9ти

На Magic13 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Девојки ми се појавија некои благи грчеви во стомакот како менструални бебе го чувствувам удира клоца стврднувања немам во стомакот па незнам дали да паничам или е нормално 28+5

6. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Перницава ја нарачав од инстаграм AC76E494-30ED-4D56-8453-10DB35BF1BE3.png

На *malenavolena*87 и VanillaSky1 им се допаѓа ова.
  7. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Адамс истото чувство го имав пред два дена. Јас сум точно две недели "помала". 26+5 сум. На своја рака си зголемив доза магнезиум бидејќи чувствувам дека имам потреба. Да не си изморена нешто или имаш спиено со отворен прозор?

8. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.609
    Да. Точно. Ама од 36 тековна а не 36 полна.

Ај хелоу и од мене.
    Денес ко да залади малце, па личи ко да ќе се дише конечно. Тоа ме радува иако уште е толку жешко да само што дишеш се потиш.
    Вчера донарачавме работи за бебе што ни требаат. Стигна и нешто облека што имавме нарачано. Мислам дека ќе се комплетираме наскоро. Почнав да се занимавам со документи средување, па и од мк ми спремаат да ми пратат викендов. Е таму со вадење изводи и полномошни беше интересно, ама не ни очекував нешто помалце од македонската администрација.

Денес на преглед. Урина ок. Крв ми земаа, па ќе видиме следен пат. Претходниот железото ми било малце покачено - од 9.7 на 10.1.. па продолжуваме со апчињата два пати на ден. А од денес резултати следната недела. Верувам дека треба да е овој пат доста покачено, особено што почнав и со храна секој ден - од вечер закиснувам во вода чиа со овесни снегулки и суво грозје и плус семе од коприва.. оставам во фрижидер.. и следниот ден додавам праска ладна и мед.. и тоа ми е доручек веќе 2 недели. Плус пијам апчиња. Па очекувам дефинитивно подобар резултат.

Килажа - ослабена сум од претходно како што и мислев. Ама на жешкото не ми се ни јаде искрено. Иако признавам - јадам благо и сладолед.. ама не ме интересира каде одат, сѐ додека ги нема на вага :)))

После следеше преглед - грло затворено, сѐ во ред. Додека седев така расчепена си велам ај да прашам за брисеви - не правеле тука на крај на бременоста - по желба. Е ај велам имам желба - не е ни многу скапо. А навика дека во мк стандард се прават во 9 месец. Зема брисеви. После ехо - само за да видат положба оти кога бев на клиника беше карлично, па рекоа да го пратиме за да се знае дали ќе е царски или не.
    Сега се свртело трансверзално - хоризонтално со глава лево, газот десно и нозете према грлото на матката. Ако остане вака - ова е дефинитивно индикација за царски.

Следен преглед на 9 септември - понеделник, и таман да се утврди таа недела дали да одам на клиника да закажеме царски или се свртело пак.
    А го гледам стомакот чуден, и го осеќам бебето на двете страни, ама не знаев дека е заради позицијата. Значи ова бебе дури и во касна бременост на секое е свртено различно. Не е важно, само да се сѐ ок со него, па како ќе биде, така.

Толку од мене за денес. До следно пишување - многу ве поздравувам!!

На Magic13, Autumn_, green.eyes и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    За изморена не сум амал да спијам со отворен прозор а и немам земено денеска магнезиум обично го зимам пред спиење зошто имам многу грчеви во нозете

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Напиј се магнезиум, стави една перница меѓу нозе и друга за да ги поткрениш. Покриј меше и половина и заземи позиција на лев колк. Мене ми помага вака.
    Почнува потешкиот период друшке, тежината на плодот си го прави своето. Многу помина-малку остана. Наближуваме до крајот :)

На Miss.N, green.eyes, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Xanty

Xanty Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2019
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    662
    И јас од утре деветти :)

На Magic13, bella.gk, Mini90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Се напив и завземав позиција сега е подобро. Низ се што понинавме сега доаѓа најубавиот дел

На Enci200 и bela.m им се допаѓа ова.
  13. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Ок, вечерва нема спиење и тоа најверојатно од малку кафе што се нспив денеска кога сме кај спиењето и лежењето, мене само на грб ми е удобно, а најсмешното е што пред да забременам само на страна спиев. Онака и лежењето на грб со поткрената перница ми е најудобно, а сегде читам не било убаво за бебето и тоа ме излудува. Иначе сум 12 та недела.

На green.eyes, Sexybaby86, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    И моево беше карлично во 28 недела, а сега осеќам и гледам по формата на стомакот дека главата е лево, а газето дијагонално десно трансверз целото (facepalm) Следната недела сум на преглед и баш чекам да видам што ќе речат...

Истражував малку по интернет и најдов еден сајт што го зборат сите за природно вртење на бебиња spinningbabies.com, па сакам да го прашам докторот дали смеам да пробам нешто вакво. Обична вежба е за карлично или трансверз што ја правиш демек 2-3 дена по ред по 30 секунди и се вртело бебето ама не сакам ништо на своја рака, ќе го прашам него.

На Kaetana, green.eyes, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Лежење на грб не се препорачува дури понатаму, ај да речеме после 28-29 недела кога бебето е веќе поголемо и притиска на вена кава, а претходно е толку мало што не може да направи проблем. Јас сум 31+, уште ми е најудобно на грб и се будам ноќе така, па свесно се вртам на страна, но не е трагедија. Како и да е, не се замарај сега со тоа, уживај уште малку како ти е најзгодно тебе :)

На Sexybaby86, Scorpio87, kockichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Добро утро,

Да знаев дека имало будни во трета смена ќе пишев, ме занимаваше малата саат време, па сестра и' во меше се придружи во претање и клоцање и после заспаа и двете, а јас расонета до макс.

Само што завршив со преглед, бебка е супер, кило и двеста, 28-ма недела. Ми рече докрорката дека сум се здебелила, и во знак на револт еве ме во Седмица на доручек. :D:D:D:rofl::rofl::rofl:

Бидете ми поздравени. :sun::f::*:

На *malenavolena*87, Kaetana, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Only1

Only1 Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.149
    Девојки јас сум 30 недела,знам дека имам уште време но многу ми е страв од породувањето.Овде во Струмица не ставаат епидурална.Се мислам за Систина, бидејки и таму го правев инвитрото, но незнам ако ме фатат болки дали има време да стигнам до Скопје.Има ли некој искуство што се пораѓал во Скопје,а е од друг град.Позз

18. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    786
    Леле и јас го читав истото за спиење на грб и кога ќе се почувствувам во сон дека сум на грб свртена веднаш се будам. :( Ама јас пак читав дека за мајката не е добро спиење на грб зошто плодот притиска на кичма во таа позиција и е неудобно. Јас сум 22+5 и се уште ми е убаво на грб да спијам со малце поткренати нозе.

На Scorpio87 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    786
    Не знам и мене не ми е логично. Колешката се породи па јас останав бремена и низ муабет таа ми кажа кога и реков дека до термин ќе доаѓам на работа. Треба убаво да си прашам во мојата фирма, може нешто е изменето.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Ех и мојата докторка ми забрани бел леб и благо и се што е вкусно ама па насабајле ѓеврече со јогурт си јадам. Се ќе биде ок, не треба ни премногу да пази човек

На kockichka и koritsaki им се допаѓа ова.