Јас кога сум пиела железо секогаш сум ги пиела после јадење РУЧЕК+ и така докторката ми напоменала Не си ја мачи душата, железото е премногу тешко за пред јадење, истиот ефект го има и за после јадење Само знам дека млечни производи не треба да се внесуваат 2-3 сати после капсулата, затоа што калциумот се врзува со железото и како такво се исфрла
Има едни што се џвакаат, за време на оброкот или по него. Ferrum lek еве и сликичка од нив. Јас овие ги џвакам секој ден по доручекот. Немам никаков проблем со лошење, гадење, повраќање и сл. Благи се, вкусот не им е воопшто лош.
Јас ги пијам тотема и иако ми рече аптекарката дека се пијат на сабајле со сок, и мене така знае да ми се лоши кога ги конзумирам на гладно, јас па си решив пред спиење да ги пијам и многу ми е подобро. Во меѓувреме не морам да се ограничувам преку ден да не пијам јогурт или млеко, обично тоа ми сака душичката да доручкувам и немаше шанса да ми се сврзи железото така, со пиењето на ампулата навечер пред спиење многу ми е подобро и не чувствувам никаква заматеност.
Ferro sanol duodenal ..taka se vikaat germanski se... ne treba kafe ni caj da se pie...moze so sok od portokal ili voda...kako i da e nemam namera da gi pijam... pa ke vidam ponataka kako..ke si vnesuvam preku hrana zelezo..cel den mi e tesko i plus nemav niso jadeno ceel den..mislev ke se onesvestam veke samo ovosje butev..se izv za lat od mob sum
и јас пијам од тие ама од почеток на гладно и како што кажуваш со сок и мене ми се лошеше ама пробај само навечер пред спијање и нема ништо да осетиш еве јас ги пијам уште од почеток и немам мака навечер спиеш и не осекаш
Сакам да ве прашам трудничките , бремена сум околу 7 недели и има денови каде што многу ми се лоши ама не повраќам, ми се лоши ако сум гладна исто така ми се лоши и по јадење.Знам дека се е ова нормално но ако може некој совет како се справувавте за да го надменете лошењето кога не се издржува. Има денови кога не ми се лоши но страшно ме боли желудникот-пијам млеко ама веќе и на тоа кога ќе помислам ми се се гади
rokiroksana истите проблеми и јас ги имав гадење кога си гладна па и после јадење, гледај да јадеш по многу малце и многу често да не прегладнуваш зашто кога си гладна уште повеќе ти се гади тоа јас бар го имав приметено , лошењето ќе си потрае некој период после тоа ќе се стабилизираш не се секирај ќе помине гледај течности вода и природни сокови да пиеш многу иначе ја да прашам кога и како пиете омега3 јас ќе се напијам после јадење али одвратно ми се враќа после пола саат ко да сум јадела риба најверојатно не се апсорбира правилно или незнам што е проблемот пишува и на пакувањето после јадење али изгледа на гладно ќе треба да пробам уффффф
и јас еве веке ке влезам во 8ма нед,ми се гади а не повракјам ,тоа неможеш да го контролираш,пиј јогурт и јади,кога ке јадам некоја лесна храна и престанува да ми се гади,а од кафето можам слободно да повратам
и сакам да прашам друго ако знае некој,имам инфекција и докторката ми даде кансен,ама не ми поминува а прегледот ми е закажан на 27-ми и сега незнам дали е тоа штетно за бебето или не е ,дека и стомакот одвреме навреме знае да ме заболи,а тоа пустото чеша ептен многу???
Не чекај до 27 ако имаш проблем појди порано на гинеколог... омега 3 јас пијам после појадок и не осеќам некоја тежина...пробај ако не друг тип на омега 3...а какви пиеш ти?
I jas piev omega tri od pregna care .... i na.mene mi se slucuvase da osekam vkus kako.na riba. Posle jadenje i jas gi piev
bev na pregled i gin mi rece deka papocnata vrvca mu e namotana okolu vratot. ve molam spodelete iskusustva so mene mnogu mi e straf da ne se sluci nesto. taa mi rece deka ke go kontrolirame sekoj den ama mi e straf. izvinete za latinicata od mob pisuvam
Здраво убави мешиња. Вчера бев крв да проверам и урина. Урината ми е во ред и железото исто и се друго останато освен хемоглобинот т.е крвта ми е слаба. Во принцип сум слабокрвна јас. Порано пиев Феррум лек, но сега не знам дали смеам да ги пијам пак или да се консултирам со матичниот гинеколог. Сакав да ве прашам да не се товам со апчиња да пијам, дали некој може да ми каже природно нешто за крвта да земам пример ми рекоа некои мед, чај од билна да земам од коприва, семе од коприва, аронија да каснувам по неколку зрнца...што мислите вие?! Да пробам со такво нешто, или знаете нешто друго за подобрување на крвта. Ќе си рендам природно цвекло си ветив и повеќе боровница сок да пијам.
Добар ден мешиња Вчера бев на ехо се онака е ок ама ипак докторот со неговите зборови за малата во главчето ме загрижува до пред некој месец имав вакви проблеми а потоа ми рече дека сето тоа го нема веке,ама вчера на момент застана додека мерише некои податоци и рече тука не е како што треба а потоа кога го прашав дали е во ред се со малата рече се е добро ама јас пак си се грижам. Инаку малата веке е завртена надолу си главчето,не е рано за тоа? Мислев треба накај 35 недела тоа
И јас при крајот на бременоста имав проблеми со низок хемоглобин, лекарката ми даде хеферол капсули и многу ми помогна. Но подобро консултирај се со матичниот што ке ти препорача
Mrs.Bass пијам на pregnacare ке пробам да сменам ако не па да видам како ќе реагирам..... ова одвратно ми доаѓа ..... girl-miri за позицијата на бебето јас сум уште порано од тебе во неделите а и кај мене е свртено со главчето надоле, не рекоа дека е некој проблем така за тоа не му се секирај
вените на градите ми се помодрени како некој да ме тепал дали е тоа нормално или не е незнам дали сега кога ќе одам на контрола да и кажам на докторката или не?
која недела си бремене? мене во првите 3 месеци ми се познаваа вените на градите.... Girl не се плаши ако е бебето свртено на долу тоа е добро еве баш ја гледам книшкава кај мене била свртена по прв пат уште во 15,5 па се свртила нагоре во 18,6 и во 22,6 пак се свртила надолу се до денеска си је наместена како што треба