Ова е само за карлично или за трансверзално... Мене ми личи само за карлично. Јас не би правела ништо на своја рака, искрено.. ама ми кажа докторката да ѝ пишам на патронажната дали може да ми помогне со некои техники, или акупунктура... Е сега таа е на одмор до 22 септември, ама има замена па ќе видиме што ќе ми врати. Ако нешто случајно најдам како инфо ќе го споделам. Читнав вчера за позицијава, ама не сум многу среќна. Ризик од руптура за матката затоа што е раширена попречно наместо подложно, ризик за плацентата, ризик за папочната врвка.. се поврзува со рано породување и малформации... мислам ок, тоа се статистики, нели, не е дека хипохондрија пуштив на најјако, ама мислам дека на крајот станувам многу нетрпелива и некако така.. ми е нелагодно...
Мојата докторка па ми кажа дека треба да го гледаме хемоглобинот да е секогаш во граница, а за железото како референтна вредност вика може да се менува тоа на секоја крвна слика во зависност од тоа што си јадела предходниот ден на пример...
Мајки синоќа се разбудив и нешто доле баш кај отворот како да ме боцкаше, мн непријатно, незнам како да објаснам, но искрено се исплашив и еве денес истото ми се случи, трае по неколку секунди, како да ме боцка нешто одвнатре, баш кај отворот, мн непријатно.......исто ми се случи и пред неколку недели, инаку сите испитувања се во ред, чисти брисеви....контрола направена пред 10 дена се ок, уредно, терам 16та недела и да ДВЕ бебиња се секој совети и искуство се добредојдени, несакам да трчам по доктори и да кревам паники, но некако стравот прoработи повторно
Има на сајтот за сите положби различни вежби, не само за карлично. Не би правела ни јас ништо без консултација со докторот, па баш ќе прашам сега во вторник. Ме распамети сега и мене со овие податоци, а немав многу читано за тоа и не знаев дека е нешто опасно освен што би морало царски рез Осеќам дека не е пријатна положбата, влече на лево и десно, преоптоварен долен дел од стомакот зашто таму е цело бебе, а горниот дел ми стои празен.
Јас од недела Ситно ќе се брои. Денес бев на преглед. 2770 грама . Дури и образи ставило, денес најубаво се гледаше лицето. Наредно за 2 недели треба да одам, кога ќе бидам 38ма. Не чуствувам многу тежина, лесно се движам изледа од што ослабев. Единствено во спиењето имам мака, притиска и ми создава болка. И со жешкото нормално, ова лето ми се виде најтопло. Ги досредив сите алишта, перени, пеглани, уште нешто ако прикупам дополнително, ама лесно за тоа. И генералка од понеделник ме чека. Се да биде светнато Свекрва ми се понуди за помош
@lejlla и мене ме боцка така некогаш,без гајле,читав доста, дека е од покаченото ниво на прогестеронНема простор на паника,гали си меше. Јас завчера нели бев на лекар.Е сега,ништо не ми е,пред тоа лошо спиев,се ме болеше,кичма,нозете,во сон се будев од таа безвезална болка... Сватив дека ми е од стрес,од мислачки дали се е во ред,се грчи телото и јасно е дека ке покаже физичка болка негде.Пуста психа,најголем непријател ни е. Да се потрудиме да размислуваме најоптимистички што можеме,си правиме дупла услуга Риба во конзерва избегнувајте мешковци,самата конзерва содржи штетни супстанци.Од неколку нема ништо да ви биде,но свежа е најидеална.
вака имам скратен цервикс 20 недела и е 28мм,пијам прогестерон апчиња и магмезиум и 80% од времето лежам.Кога ќе се раздвижам малку имаж како тежина во половината и како стомакот да ме трга надолу,а имам и од вреже навреме како боцкање/штрекање долу кај вагимата внатршно (незнам да објаснам баш,можи е кај цервиксот),дали можи сето ова да е од цервиксот или е нормално??
6ти месец сум 24+5 ,кажувајте да не го мислам барем страво од забното да мие да не мислам дека е нешто штетно @Annath помагај
Мене ми се лупат, не знам од што ама цели ми се кори.. Еве не сум единствена. И отоци имам на стапалата, 6 месец сум а ништо не можам да ставам на нозе, прелошо се осеќам ама ништо не пијам, следен преглед ќе го прашам докторот баш за чаре.
И јас горе долу сум скоро 6ти месец уште некоја недела, баш денеска приметив дека почнува да ми се лупа кожата и на рацете и нозете, а бидејќи работам во седечка положба, нозеве ме болат премногу, ништо не можам да носам и јас на нозе....
Здраво девојки, ова е прв пат да пишувам во оваа тема. По една година обид, добив позитивен тест и БХЦГ 628.18. Тестот го направив по второт ден доцнење, а во плодните денови навистина активно се трудевме. Е сега, според ппоследната менструација сум во 4та недела. Пензиониран гинеколог ме советуваше да не одам одма на доктор, да почекам 10тина дена бидејќи било рано сега. Вие кога за прв пат појдовте на доктор од кога ги видовте двете цртки?И исто така, имам понекогаш како некои предменструални болки и цело време се плашам да не ми дојди Секакви мислења и искуства се добродојдени и се надевам дека ќе се дружам со вас и понатаму Поздрав...П.С Утре веќе ми доцни 6ти ден....
Со среќа и со лесно! Јас после направена бхцг за 15дена одев на прво ехо, до тогаш можеш да се консултираш со тој што планираш да те води кои витамини да ги пиеш.