Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Јас пиев Фемибион 2 на почетокот потоа ги сменив со Огестан . Фембионот има посебна капсула со рибино масло, додека Огестанот се е во една капсула. Немав мака ниту од едниот ниту од другиот ,затоа пробај со некој од овие два препаратаама консултирај се со гинекологотшто ке ти каже тој. Фембионт се поскапи околу 1000 ден , додека Огестанот околу 500ден, а се со истиот состав.

На gluvarche му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    не се грижи за тоа со главчето дека е свртена надолу јас уште кога бев на орган скрининг мојата беше свртена со главчето надолу и така остана до сега секој пат кога бев на ехо така беше

3. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    20 недела сум ама мене вените модри ми се незнам како да ти објаснам |(

4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    знам знам какви се подебели и плави мене ми беја напнати и плус ме болеа башка што неможев ни да се допрам.... и сами се повлекоја од кога ми станаа помеки градите.... сепак прашајсија док. :)

5. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Агрона, јас прашував за железото во оваа тема пред неколку дена, јас би ти советувала да пиеш Фероглобин сируп заедно со апчиња ц витамин. Прво витаминот ц ќе си го испиеш после 10 минути една лажица сируп мислам дека насабајле и навечер го пиев. Кога си ја проверив крвта после тоа прилично ми беше подобрена од претходниот пат. А за природно преку исхрана да го внесуваш ете знаеш веќе што, семе од коприва, аронија, темнозелени салати, има милион работи, пробуричкај на интернет. Мислам и дека гравот е богат со железо, и јунешко и телешко месо секако. Јас сега пијам тотема ампули, ќе видиме колку се тие ефикасни, инаку мојот доктор ми рече до крај на бременоста да си зимам препарати за железо, преку исхраната му треба подолго време на организмот да ги свари и апсорбира.

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    дали е ова нормално во 38ма недела само ми се нажалува душава за ситници и само плачам :( и јас не знам зошто ;( ;(

7. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    2.015
    Денес си го видов бебушко :inlove: Сонце мало, прво докторката едвај го најде (спанко), ама после не поздрави сите :lol: Си мрткаше и со рачињата и со ножињата. Ми понуди докторката за во Систина за даунов синдром и ми рече дека се наплатува 3500-3800 ден или да ми даде упат за ГАК. И побарав упат и мислам дека не згрешив. Стварно некако многу ми дојде 3800 ден за тој преглед. Дај Боже да е се во ред со бебуш, со тие пари ќе му купам седиште за во кола :lol:
    Пресреќна сум, цел ден само таа слика ми се врти во глава :inlove:

На l-a-d-y-di, Chupe и zalosna им се допаѓа ова.
  8. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Да ве прашам колку е 4Д ехо или скриниг во 21/22 недела во Систина? Јас сум другата недела па да знам колку пари отприлика да спремам. Инаку во 13 недела за скрининг платив 3500 ден

9. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    267
    daj ve molam nekoj neka pise nesto se izbudaliv cel den samo na toa mislam. citam na net pisuva deka ako mu e namotana papocnata vrvca okolu vratot e pricina za predvremeno poroduvanje so carski a mene gin ne mi rece nisto osven deka ke ja sledime sostojbata. ne bi sakala da rizikuvam. pisete mi barem nesto :(

10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    Колку што јас сум запозната а знам доста (сега си се фалам сама циганката умрела) замотана папочна врвка околу врат не е индикатор за предвремено породување а и да е не е толку страшно одколку што има ризк да се замота и недај боже да се загуши скраја да е имав таков случај во мојата фамилија во 7 месец Читам дека си веке 36 г н па ако е бебето созреано нека те породи уште сега зошто да се оди на ризик нели?И да мислам дека ке треба царски рез во спротивно кога ке се спусти надоле бебето а врвката оклу врат лоша ситуација
    Јас мислам да не се плашиш 36 полни недели се ок побарај си царски и гушни си го бебушот се ке биде во ред но нели мораме да бидеме претпазливи

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Ви благодарам за одговорот девојки,не знаев дали сега е редот веке да е звртена малата надолу :) со тоа е во ред ме загрижува некоја вена кај малата не била нормална иако докторот рече не е страшно ке се среди само ама ете јас загрижена и умов тука е,незнам што можам да направам :^) се молам се да е во ред.

Залосна и кај мене се случува со денови да сум тажна да си плачам онака без причина,емоци се тоа од бременоста :)
    Мерида немам некое искуство да ти кажам ама сум слушала многу сличности како кај тебе и на крај се било добро со малите,не се грижи и следиги контролите па се ке биде во ред.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    гирл што не е во ред со главчето на бебушт бе?
    ај отиди на друг гинеколог нека те види и тој

13. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    267
    pa i jas na toa mislev. deka mozi da se zagusi so papocnata vrvca. utre sum na ctg pa ke ja prasam dali mozi da se porodam ako mozi odma odam. bebeto e 2 500 gr. toa me plasi nekako mnogu e malecko.

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    нее малечко таман си е

15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Бидејки сум италија и нестојам уштр добро со јазикот,вената што пренесува крв во главчето малце била големка,шТО е тоа кај нас?како се нарекува незнам?!...
    рече не е некој проблем али не ми е сеедно,мислам на тоа многу. што значи кај нас ова?

16. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    не е малечко моето прво е 1900 родено во 33 гн па еве го ерген од 10 години е ајде барај си пораѓај и биди упорна утре ако не сака да те породе тогаш фати ги на финта речи му тогаш да бидам мирна потпишете ми дека гарантирате дека бебето ке биде добро и ке видат не видат ке те породат
    грл за тоа со вената искрено прв пат и слушам во секој случај се надевам дека се е ок со бебушот а и така мора да биде нели како поинаку :*

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Gossip-B

Gossip-B Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    33
    3500ден е скринингот во Систина,јас бев кај Панчевски и ми напомена со полни 22недели т.е 23недела појдов и фала богу си беше се во ред :D

18. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Јас ќе бидам 20+2 на скринингот, се надевам ќе може да се види се убаво. Фала ти на одговорот

19. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Здраво девојки. :hai: Ве читам за скринингот тоа е приска 2 или јас грешка сум? Кога се прави тој во која недела? И за што е тоа што се гледа? Што значи и јас треба да го правам, бидејќи сега сум 18 недела. Дали може да се направи на државна или на приватно само може. Уффф ама сум тупаво :?: :wasntme: Ќе ми извините што прашувам вака не знам. Да си знам и јас да се спремам за некоја недела да го правам ќе треба. Ви благодарам. Поздрав ! :hai:

20. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Скрининг мислам дека можете да правите и кај вашиот матичен гинеколог (јас правев кај мојата матична)
    Цените се секаде различни, мене првиот ме чинеше 800 денари, а вториот 1200 денари.
    Во државна е 300 денари, ако грешам нека ме поправи некој.

Првиот скриниг е за Даунов синдром (преглед на ехо) + проверка на крвта во државна и се прави во 12-13 недела од бременоста.
    Вториот скрининг е скрининг за аномалии и се прави од 21 до 23 недела од бременоста (исто така преглед на ехо).

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.