Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Нашите фиокарки стигнаа :inlove:

Прикачени фајлови:

На vekickaang, kockichka, Miss.N и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.372
    Допаѓања:
    18.598
    На почетокот кога ми се лошеше еднаш бев во Чаир со намера за инфузија.
    Додека чекав тие 3-4 часа видов како луѓе носеа кеси,торби и ги подаваа ба шалтер,вработените ги земаа и ги ставаа во количка за пазарење. Не прашуваа што има, а еден татко нагласи дека има ќебапи(порачала мајката) со намера да и се однесе побрзо:lol:
    Со здравје да се служите,од каде и цена ако може?

Инаку да ви кажам во Ред стар во Аеродром од прслучето имаше некоја бројка 34ка, и многу многу неуслужлива продавачка.
    Викам ова на кој број одговара, ми вика на најмало...кое најмало:wasntme: викам само ова ли е? Не има неколку . Од кој број? Од тој. И јас со мешко се наведнувам да побарам позади(facepalm)

Лара јас ставив пешкир голем,мал, вир влошки 3-4 пакетчиња, тоалет, влажни, чорапи, стегач, влошки за гради, пластична чаша,чешел, ќе доставам уште влечки,паста,четка за заби,гел за туширање.
    За гаќи знам дека не смее,затоа не ни ставам, од облека ништо зошто даваат спавачи, за излегување ќе ми донесе мм заедно со бебешките.

На Kaetana, Larahappy, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Благодарам ми ги правеше мајстор си ги видов од интернет и ми ги направи исти а и доста е голема и кошта 8000 ден.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Pocahontas9

Pocahontas9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2018
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    89
    Здраво женски прекрасна тема која неодамна почнав да ја читам...Сакав да прашам што се тоа вир влошки и тетра пелени т.е која им е намената? Исто сакав да прашам со што чистите бидејќи на големо се зборува за штетноста на обичните средства за чистење.Благодарам

5. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Јас не чистам со ништо бидејќи сум на мирување цела бременост (ми доаѓа жена) ама моја најдобра другарка знам дека вецето го чистеше со оцет и задоволна беше. Вир влошки не знам што се :) а тетра пелени се оние памучните пелени.

На Pocahontas9 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Мешиња, за уринокултура неможев да издржам утрово и испуштив прва урина.. сеа да однесам нема да биде исто а?

7. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Подобра опција ти е утре да однесиш. Уринокултура исклучиво со прва урина се испитува. Треба само да испуштиш малку млаз па да наполниш чашка.

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Да и јас мислам подобро утре да однесам..

9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.576
    Допаѓања:
    7.468
    Како што читав, урината треба да е стоена во бубрези мин. 4 часа. А ние трудни тешко дека ќе издржиме до сабајле да не отидеме до веце. Јас мојата 2 саати во фрижидер ја чував, исто прочитав дека може до 24 саати да се чува во фрижидер..

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  10. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Вир влошки е име на влошки а тоа ти се оние влошки со мрежичка .. се користат во болница после порагај зошто ќе крвариш одреден период и не смееш да носиш гаки бидејќи во болница не дозволуваат.. треба да си понесеш влошки со мрежичка а најдобри се ВИР ВЛОШКИТЕ .. има и други , со друго име.. на пример бони

На Kris80 и Pocahontas9 им се допаѓа ова.
  11. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Мешковци добар ден... повторно да Ве информирам со попусти.. знам дека Ви е потребно ова.. бидејќи и мене ми беа потребни кога бев бремена.. вреди да се направи секој тест за да се биде сигурен во се...
    https://www.facebook.com/834802806608476/posts/2406141312807943/

12. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Мешиња сакав да прашам која е разликата меѓу овие две врсти на цуцли, освен што се за различна возраст. Кои се поубави. Се одлучив да купам од Авент.

Прикачени фајлови:

На Larahappy и Presrekna им се допаѓа ова.
  13. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Јас зедов такви на авент и од Томи Типи. Бебе само авент ги фаќа. Томи Типи некако покрути се. Во криза кога не можеме да ги најдеме авент бркаат работа.

На EvieBabe и Starlič им се допаѓа ова.
  14. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Од овие две разликата е во формата. Со мечето цуцлата е со форма на града,а втората е ортодонска. На почеток подобро е со форма на града да дадеш,но овие се многу големи и крути за бебе,барем моево не ја фати тешка му беше,но во болница му даваа исто на филипс shootie или болничка па се со неа сме,форма на града и слична на мечето

На Autumn_ и Starlič им се допаѓа ова.
  15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.372
    Допаѓања:
    18.598
    Во која болница?
    Не треба ние своја да си носиме во болница?

16. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.632
    здраво мешињаа и јас од денес со вас мислев дека 1-ва или 2-ра недела сум оно да ти бидам 8..тестот брзо го правев откако ми го немаше прошлиов месец па викам ај мало е хохо само што се вратив од гинеколог со сликички ми потекоа солзи кога му го слушнав срцето морам да се пофалам :inlove:
    и сакам да прашам ми рече докторкава за фолна киселина нешто незнам од гледање во сликичките од среќа не ја ни слушнав треба да ја пијам нешто или?

Прикачени фајлови:

Последна измена: 5 септември 2019
    На Kris80, bella.gk, Andonia и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.372
    Допаѓања:
    18.598
    Честитки,со лесно.
    Фолна киселина ти кажала докторката,побарај во аптека, се пијат претежно првите 3 месеци.

На FallenAngell му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.453
    Најверојатно мислиш на фолна киселина. Ја има како посебни таблетки само фолна. Мене гиникологот ми даде фембион 1, во него има два вида фолна, б витамини, јод, малку ц витамин и не се секавам друго што имаше. Не сум сеуште трудна ама мене ми рече докторката да си терам со нив.

На Anomis11 и FallenAngell им се допаѓа ова.
  19. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Честитки со лесно да си ја износиш.
    Тоа е фолна киселина која е препорачливо да се пие првите 3 месеци. Сега обично се даваат комплет витамини, ама без одобрение на др не земај ништо.

На FallenAngell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Фосфорна немој да пиеш никогаш, ама фолна можеш веднаш :rofl::rofl::rofl:. Ме изнасмеа за сите пари, не ми замерај, и навикни се на вакви лапсузи, ќе те пратат цела бременост:l:.

Честитки, нека ти е лесна бременоста. Покрај фолна треба да почнеш и со витамини за бремени. Некои тврдат дека не мора витамини одма, ама јас сум на став дека треба да си го припремаш телото со време.

На Kaetana, dunika, Sexybaby86 и 10 други им се допаѓа ова.