Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Ќе го земам баш чим е добар и дозволен во бременост.. се надевам ќе ме спаси.. фала ти.. :hug::f:

На EvieBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Женички пд денес 30 недели :) А кога се прави последниот скрининг и брисевите

На Nora.A и Bonnie Top им се допаѓа ова.
  3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.376
    Допаѓања:
    18.601
    Јас брисевите ги направив вчера 34+3,за скрининг ми рече матичната нема потреба:?:

4. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Добро утро женички, леле колку му се радувам на времево :lol: како дете мало :D инаку да се пожалам мн ми е тешко за спиење, едвај се вртам, едвај станувам, а богами по 3-4 пати ноќе се мочкам (facepalm) скоро сум 18 недела, а мене веќе ми е тешко, кај ми е крајот, до кај ќе одам и со стомак и со гради, искрено малку сум загрижена:worried: не сум ниту на пола пат со бременоста а имам тегоби како жена што е 7-8 месец(facepalm)

Последна измена: 7 септември 2019
    На Girl-Rabbit, Autumn_, EvieBabe и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    697
    @lejlla немој да се грижиш се е тоа нормално. Ако ти е за утеха мене во тие недели ме беше потешко движењето и вртењето во кревет, отколку сега.
    Секој е различен до душа но тоа не е воопшто причина за грижа :)

Инаку за времето и јас сум пресреќна конечно свеж воздух за дишење :)

На Queen8 и lejlla им се допаѓа ова.
  6. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.907
    @Mini90 те читав дека одеше кај Илиевски во чаир па да прашам како си задоволна, или некоја друга членка ако оди кај него за мислење. Јас немам луѓе/врски за да можам да се договорам со докторот за пораѓање па од ваше искуство дали би можело без посредници нешто да му се спомне на докторот Вчера бев на цтг кај него но брзаше на операција па немаше време за било каков разговор. Во брзање заборавив да прашам дали од оваа 38ма недела да прекинам да пијам магнезуим, веќе ги намалив од 2 на 1 на ден. Друго вчера ме фатија многу силни болки (како менструални само доста појаки) но после сат време се смири и до сега се е мирно. Дали е тоа знак дека полека почнува процесот?

На Mini90 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.127
    Добро утро,
    Наминав да ви кажам само дека во Зегин има подарок плус по 10 апчиња со ПреМама Дуо:) Кој ги пие витаминиве да си знае:) IMG_20190907_114007.jpg

На Girl-Rabbit, Sofi.ja, bela.m и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.713
    Има и во Еурофарм и мислам дека се поевтини од Зегин.

На Lovelybaby<3, Недопирлива5, Aleksandra9999 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.200
    Да, јас одам кај него, веќе два пати до сега бев. Супер е докторот ама не знам баш како функционира пошто ја одам кај него преку една што работи таму.
    На моменти делува ко расеан малце, ама океј е. Може така мене ми се чини. :):)
    Да не знае некоја или да има искуство со лакуни во плацента??

На hristin4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Другарка ми имаше калцификати на постелка, не знам дали е истото - и дадоа да прима клексани, мислам дека тоа упатува на покачени ддимери.

11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.127

Не знарв. Мене поблиску ми е Зегин, па ја цела се израдував што имаше гратис:D

На Queen8 и bela.m им се допаѓа ова.
  12. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Мене ништо ми нема кажано додуша јас многу ретко одам кај неа одам во Плодност ми кажа Таше која недела ама јас заборавив се мислам 32 (facepalm)

13. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    После сумамед ми рекоа дека можам природно да раѓам, сепак завршив царски ама ако беше природно пак ќе си бев под некоја антобиотска терапија, барем од читање сфатив дека така ги заштитуваат бебињата од стрептокока на раѓање. Какви последици од стрептокока јас ништо немам прочитано, ако мислиш да се зарази на пораѓај не се секирај ич, секако ќе ти ја знаат историјата со инфекции и превентивно може да ти вклучат антибиотик

На Kaetana и Miss.N им се допаѓа ова.
  14. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    95.121
    Кај сте труднички едни:hug:
    Нешто читнав,нешто пропуштив:)
    Се вратив од одмор па еве ме назад во игра:)
    Денес отидов на ехо,во една дежурна ординација,чисто да се смирам дека поминав многу км,па на сонце,шетав,пливав...
    Црвчево мрдкаше многу,цели 3 цм е,сега видов рачиња и ноџиња пораснати,и носе напрчено.
    Д-рката рече супер се мерките,ама малце ме распамети дека на една од сликите виде како сенка,некаков си набор кај вратот и грбчето,па ми рече да направам генетско тестирање,да се види дали е се’ во ред,да не има хронозомски абнормалности или некој синдром:x
    Ме здрви,таа си беше позитивна цело време,рече најчесто не е ништо и исчезнува тоа,рано е(9+5 сум),ама јас неам мир сега.Ке чекам среда за преглед кај мојот матичен.

@lejlla д-рот ми ги прекина Утрогестанот:)

На Kaetana, mal.ecka, Sofi.ja и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Не се секирај, сигурна сум дека не е ништо :) Скрининг прават кај вас, оној во 12 недела кај што се мери нухален набор (на вратот) и се гледа носна коска? Мислам дека тоа ќе ти го реши “проблемов”, но не е на одмет и генетски тест, јас би направила се’ за мирна совест ако некој доктор ми пушти црв што се вика. Иако, пак ќе кажам, сигурна сум дека не е ништо, туку те советувала ради претпазливост.
    Инаку јас уште сум на одмор, милина е :sun: И мислам дека сабајлево осетив скокоткање, според искуството од првата бременост, бебуш мртка. Најубавото чувство, како мравчиња во стомакот :inlove:

На Girl-Rabbit, Kaetana, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  16. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    27.873
    Јас имам лакуни на плацента, а ддимерите ми се ок. Ме гледаше на доплер, рече дека протоците се ок, ама дека треба да се следи, и следна недела ќе одам пак на доплер.

На Kaetana и Mini90 им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.127
    @dunika ако си во можност направи си генетски тест како што ти предложила докторката, тоа е најсигурно. Секако и на скринингот ќе се гледа се поубаво. Ќе биде се добро.

Денов како нервозно ми почна, така продолжува. Не престанува нервозата. Мм денес се што направи, направи погрешно. Ко намерно така да ми прави:( А и другите околу мене некако свесно или несвесно потпомагаат да ми расте нервозата. Ама тоа е, ќе си лежам и ќе си молчам.

Ме боли и стомакот денес. Се надевам до после ќе помине, се надевам (fingers)

На Girl-Rabbit, Kaetana и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Мешиња јас денес испитав скриен шеќер освен што ме боцкаа 2 пати носев и два пати мокрача ,и после 2 часа на урината покажа позитивно ,се плашам дали е нешто страшно матичната била надвор од Мк и го пратив резултатот вика не е страшно ќе се слушниме во вторник.
    Има ли некоја од вас искуство со ова или да знае зошто е тоа така еве го и резултатот

Прикачени фајлови:

19. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.853
    Јас имав од 7 ми месец надворешен го мачкав со факту крема,по пороѓај истиот ми остана и покрај мачкањето со факту.Е сега по неколку недели од пороѓај без мачкање самиот ми се издиша и изгуби.

20. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    дај боже да е така јас како што читав демек можело да се пренесе на бебчето со што предизвикувало пнеумоја, менгитис или некоја др посериозна состојба, порано породување итн.. од тоа се испаничив јас и се споулавив мислам..
    дај боже да е така ми ја потсмири душава.. :l: вчера и си поплачив си се потажив малку.. ама ајде се надевам се ке биде добро.. :hug::f::l: