1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @newyear2015 многу ми е жал. Нема зборови кои ќе ве утешат, ниту пак нешто што ќе направи да преболите или да заборавите. Убаво исплачете се. Зборувајте двајцата, комуницирајте. Не се воздржувајте од емоции. Но, бидете силни и бидете тука еден за друг.
    Животот на жалост продолжува понатаму, и воопшто не нѐ прашува дали сме ние спремни за тоа или не. Затоа - не заборавајте дека сепак ве чека иднина. Со многу можности во неа. Само треба да соберете сила да ја реализирате.
    Но, без брзање. Прво дајте си време да се соочите со ситуацијата.
    Тука сме за тебе сите - колку што можеме виртуелно да бидеме. И сите те гушкаме најмногу!!!

На Sexybaby86, Autumn_, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.911
    Допаѓања:
    108.146
    Добро вечер женички, како сте? :)
    Јас денес на работа , ваму- таму , па ќерка ми ајде да шетаме- мене се потешко ми е кога ќе легнам не ми кажувај да станам :rofl: ама ајде ќејфот да и го направам :lol:
    И сега дури легнав , таа заспа јас ве читам :)
    Спиењето никако, се вртам те лево те десно, немам таква перница за трудници поготово сега при крај не ми ни текнало да купам , па си викам ќе издржам и така уште малку имам до крајот. Бебе клоца ли клоца , утре ќе видиме како е и што ќе каже докторот :D уффф жениии се плашам од тој прегледот , секогаш при преглед вагинален имам траги крв , и сега ми е страв :worried: ама ме интересира што се дешава со цервикс и сл :)
    Денес нешто правиме муабет до свекрва ми и ми вика штом првото го роди 37 недела сигурно и ова така ќе го родиш :wasntme: точно ли е ова којзнае, демек вторите побрзо излегувале од првите бебиња |( или нејзини претпоставки се тоа (facepalm)

Добра ноќ женски , утре ќе пишам како ќе поминамм :D

На crazylady, mal.ecka, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.376
    Допаѓања:
    18.601
    Женски случајно некој да не знае распоред на докторите по денови од понеделник до петок во амбуланта број 36 на ГАК?

И да прашам да не е многу долг период, кај матичната бев на 34+3 на ГАК ќе одам на 36+2, 11 дена да не се долг период,да не треба порано да отидам?

4. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Добро утро мешиња најубави.
    Сношти во село наше по повод гроздоберот пееше Здравко Чолиќ. Најдов позиција, ставив Утрогестан, си отворив прозор од спална за да слушам и пеам дека живееме близу центар... Првите две песни ги ислушав, помешан звук со "врвчењето" на колите и за кратко-кома. Ме разбуди огнометот во 00:00 :D
    Ни се најавија гости од Скопје и покрај мојата состојба, дојдоа луѓето, па мм ги пречека и директ на плоштад. Јас така не би постапила. Неважно...
    Инаку, на скала од 1 до 10, апетитот ми е 15. Постојано ми се јаде, буквално постојано. Штом осетам глад, веднаш јадам. Да не трпат душите внатре.
    Кажете поискусните, колку шишенца ќе ми требаат во старт? Дали на новороденче се дава чајче, водичка?

На Girl-Rabbit, Poklonce, Kaetana и 5 други им се допаѓа ова.
  5. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    @newyear2015 многу ми е жал за Вашата загуба... нема утеха но барем потрудете се да најдете нњшто што ќе Ви ги оттурне мислите малку од загубата .. Господ е Голем, чудни се неговите патишта, некогаш радост носат некогаш тага.. верувај дека повторно ќе чекорите по неговиот пат на среќа, кога тогаш пак ќе бидете родители... само верба во него и не се предавабте.. знам дека немате сила но потрудете се... Вашата болка е голема но поголема е желбата да се биде родител и во иднина Господ ќе Ви ја услиши.. ќе се оствариш и ти како мајка.. ќе гушкаш пак ангелче, но тогаш ќе биде здраво и слатко ангелче... :hug::hug: до тебе , побргу опорави се и наскоро ти посакувам пак да ги видиш двете цртки на тестот и да имаш успешна и здрава бременост.. со здравоо бебе...

На Autumn_ и flower30 им се допаѓа ова.
  6. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Со лесно мајка... рани душа да те слуша.. и да напредуваат бебушките... па доколку си имаш млеко да ги доиш нема потреба да даваш вода.. чајче да .. против грчеви има едно шо јас го користам за синко мој... но доколку го потхрануваш со адаптирано ќе ти требаат шишенца.. за секој случај земи си две и тоа оние што се антиколики.. од томи типи или од нип има едни .. убави се и двете марки.. било кое земи си...

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Добро утро..
    Јас повторно си се разбудив со мен.болки, не се јаки тапи се...Престануваат кога ќе испијам магнезиум, ако бебе расте тоа е добро но се плашам да не е друго..утре сум на последен преглед па ќе видиме...барем 36 да фатам полесно ќе ми биде..
    ;(:sweat:

8. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Леле бе мајка не би требало да е така, јас како што сум со две и на нозе да станувам па да се завртам :D ако некоја мама прави така нека се јави:!:

На Only1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Ох јас кизне како се вртам, некогаш на стомак се најдувам се штрекам ко ке се видам хаха на грб десно ретко лево :D ,а не пак да станувам па за да се завртам уште тоа ни фали :)

10. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Имам едно прашање, а не знам баш кај да го поставам, не најдов тема доење :/ Прочитав дека за да има млеко било убаво да се пие сок од јаболка без шеќер. Каков е поточно тој сок дали знаете, купечки обичен бистар само да пишува без додаден шеќер или сама да правам дома во соковник?

11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.498
    и јас дома сум по маица и по гаќи. Со царски не можев ништо долу да облечам ми правеше жештина и дополнително печење на раната. Плус и се ме стегаше а спаваќи да носам кога горниот дел треба 24/7 да ми е на располагање ... Фала ама не. Па уште гости... Едино кумовите дојдоа. Еве 4та недела и фала богу никој не рекол дека ќе иде. Јас до продавница не можам да појдам едвај да заметам и да измијам а не па да спремам за гости. А и што ќе видат ко ќе дојдат ко бебе спие скоро цело време.

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.376
    Допаѓања:
    18.601
    Една блиска моја пиеше од Јаболчело сокот за да има млеко,така чула и она :)

На EvieBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.035
    Душичке мила,бидете силни.
    Ќе дојде денот кога пак ќе се радувате:hug:

14. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.498
    мене вака ми се случуваше кога одев на работа и тоа во прва смена. Притисок стандард низок а плус станата во 5 сајтот... Време за кафе мазала! И очекував промена во притисокот. Во такви случаи само излегував надвор на воздух и легнував на клупа. За кратко поминуваше.
    ме би рекла дека е депресија,хормони се во прашање и бременоста таква е, психички комплицирана. И јас бев таква. Цели 9 месеци. Реков ќе одам да се лечам штом се породам ама еве ништо не ми е сега

На Starlič и flower30 им се допаѓа ова.
  15. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Има на Вива и Битолски сок од јаболка без шеќер. Мене Битолскиот ми е по убав. Имам братучетка е дијабетичар само таков пие

На EvieBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Се надевам дека откако ќе родам ќе помине тоа.. Ништо не ми е.. и оддеднаш дигам џева, ми смета, се нервирам, викам.. како лудача некоја.. Детево во стомак ќе помисли леле која ненормална ќе ми биде мајка хахаха :D:D

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.498
    магнезиум и бедоксин земај

На Mamamami му/ѝ се допаѓа ова.
  18. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.498
    јас ланолин земав на Леа и првата бременост и сега. Многу сум задоволна и ефтин е

19. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.498
    верувај истата бев. Ама ќе поплачеме и ќе помине. Па после ко ќе родиш ќе ти биде смешно

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    2.160
    Женски, појава на темен кафен исцедок на почеток во 6та недела? Мојава докторка утре не работи, дури во среда а мене ова ми се случи утрово и сум преплашена...Во теков на денов не знам како ќе се одвива со исцедоков, не е да течи туку не знам, на бришење го имаше....Дали одма да барам некаде да одам на преглед или да почекам? Читав за ваков исцедок, но ова ми е прв пат и многу се плашам а и мислењата за него се поделени...Некои искуства, нешто?