Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Marmarin

Marmarin Популарен член

Да ви кажам јазикот и грлото ми се партал од магнезиумот. Дека прашок, ми се имаат разрането дур се стопи. :( Дури едно време мислев дека настинав, после сфатив од шо ми е.

Вчера пак цтг. На почеток мирно, после едно време кога почна бебе да мрда, абе центрифуга, па застана на едно место и турка. Цтг-то 100. Леле кога се вознемирив, реков готово. Дојде сестрата вика шо пишти олку ова, испаничи и таа ко ја виде линијата. Ајде ги помести малку тие (не знам како се викаат:)), бебе се смири. 40 минути лежев, ништо немаше. Ама се здрвив.
    Ајде на ехо, бебе конечно свртено надолу, до вчера карлично беше. Мали лакуни на постелката. Ме прати за димери и хемостаза. Отворена не сум фала Богу, ама омекнато е. Ми вика има должина, не се секирај, ама мирувај. Се смирив малку.
    И ко за инает денес пак почесто ми се здрвува стомакот и имам боцкања па и болка најдолу, ко да ме турка. :worried:
    А да ви кажам утре кај се треба да одам, цел ден по лекари ќе го поминам. Од сабајле ќе носам за уринокултура, па боцкања на 2 места за димерите, од тука на цтг и за брисеви кај матичен и пак назад да ги однесам. Кога ќе одморам не знам. :( А да и боледувањето да го однесам. (facepalm)
    После си се тешам дека во 1 ден се ќе завршам и готово. :lol:
    Одам да ја сушам косата и да пробам да заспијам, ако фатам удобна позиција. Вечерва маж е на работа па цел кревет си е мој, ќе наредам куп перници. :lol:
    Добра ноќ мешиња :*

Girl-Rabbit, Lorins, Andonia and 10 others like this.
  2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Колку ти беше вредноста на ддимерите? Мене ми се покачени ама отоци немам...

3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Браво генерацијо, баш ми е мило што се е во ред:D
    Ти пред мене ќе одиш на цтг, јас сум следниот четврток, па во понеделник те чекаме со нови вести.

Туку ме замисли за магнезиумот.
    Мене докторката ми имаше пишано утрогестан до 35та,магнезиум до 36та. Според ова што го кажуваш ти изгледа мислела обратно, магнезиум до 35та,утрогестан до 36та.

Како и да е,јас сама одлучив да ставам утрогестан до 36та, таман додека отидам на преглед на ГАК,а од магнезиумот имам уште 3-4 кесички ќе ги допијам деновиве.

Уште една ампула за железо, во среда крвна слика:emo:
    Нозеве ми се отечени како да ме искасале 200 комарци|(
    Вчера вечерта цела ноќ се превртував,де на десно,де на лево, на секое вртење будење, па ај во вц, па стомак ми тежи,па топло ми е,па испотена....]:)
    Денес бевме на свадба, се надевам ќе спијам мирно,дека изморена.

Girl-Rabbit, dunika, flower30 and 4 others like this.
  4. Mini90

Mini90 Популарен член

Добро утро од мене у ова ниедно време. Морав да станам, ме фатија некои киселини, па некое гадење, не знам што ми е. Еве дремам на тераса ко ненормална. Има ли крај овој 9ти месец?? (facepalm)

Girl-Rabbit, Magic13, dunika and 6 others like this.
  5. Nina1985

Nina1985 Активен член

Dobro utro ,ne si sama eve me ista sum i jas na tarasa (ako sme blisku ela na kafe)Inaku ako imas pri raka blago ladno mleko malku napij se ,i neznam koi apcinja bea dozvoleni za kiselina? Ne treniraat bebusive da si bideme budni poveke ..

Kaetana and Mini90 like this.
  6. Larahappy

Larahappy Популарен член

Сите денот сме го фатиле..:D8)
    Мојата има утринско трчање :?:(hollest):bandit:
    Си клоца каде сака :punch:

7. Darija*

Darija* Истакнат член

eve me i mene mnogu nisko mi kloca i jas sum 9ti mesec...se drzam da ne izleze cekam nekoja bolka, ama slabo...

Mini90 likes this.
  8. Miss.N

Miss.N Популарен член

Добро утро мешиња,

Утрово се разбудив со отоци во дланките едвај си го извадив прстенот дури иначе отоци немав до сеа а немам ни на нозе.. дури како тешки ги чуатвувам дланкиве.. има некој сл искуство.. ? нормално е или не..

9. Kitten

Kitten Форумски идол

https://forum.femina.mk/threads/Доење.800/
    Ќе ти треба темава :)

Тој сок што ти го препорачале барај го во голема кутија од 3 литра, со славинче исто како што има вина вакви. На фирмата не ми текнува, можно е и да беше Јаболчело едната фирма, ги има во Кам и Стокомак.
    Сокчево ќе си го пиеш веднаш штом ќе се породиш. А и да не е баш ова, земи било каков од јаболка.

EvieBabe likes this.
  10. Enci200

Enci200 Истакнат член

Женски, еве ме пак околу проверката на крв и урина.
    Се јавив кај матичната, и сестрата таму ми рече да отидам накај 10:30 и јас реков: леле како ќе издржам гладна, и ми вика "не мора на гладно". А другарка ми додека беше кај истава докторка секогаш на гладно проверувала. Вие што мислите?

11. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Ако ти проверуваат шеќер, нема да ти покаже реална слика ако јадеш :/ Јас секогаш правам на гладно и со прва урина.

bela.m likes this.
  12. Enci200

Enci200 Истакнат член

Нз што се проверува, првпат ќе одам, од овде дознав дека лабаротприите/докторите знаат кои се проверките за бремени...многу чудно ми беше, ни ми спомна за прва урина, сама прашав...нешто во смисла ако сакаш донеси. Ќе морам пак да ѕвонам, може ќе се смени сестрата. :)

13. bela.m

bela.m Популарен член

Примерок од прва урина ти е неопходно за уринокултура. За обична проверка на урина не мора да е првата но, битно е да си гладна за да не ти покаже покачени вредности.

Enci200 likes this.
  14. lejlla

lejlla Популарен член

Добро утро мамички, многу си ја сакам темава, ептен уживам наутро додека си го пијам утринското кафе и во меѓувреме си читам тука :) денес втор пат откако останав бремена правам анализа на крв (facepalm) некако многу малку проверки ми се гледаат, 18 недела а ова е само втора проверка, најверојатно од сега панатаму почесто ќе бите, т.е. еднаш месечно, едвај чекам да викам какви ќе бидат резултатите, малку сум под стрес :lol:

Girl-Rabbit, flower30 and Miss.N like this.
  15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

За шеќерот и железото мора да си гладна,за да ти покаже точни вредности

16. maaitka

maaitka Популарен член

1190 ми се, а на извештајот пишува дека е нормално за таа недела ама сепак ми кажаа да се боцкам со клексан (facepalm) нека се отечени само да не ме болат за да можам да се движам :D

Enci200 likes this.
  17. Miss.N

Miss.N Популарен член

а отоци на прстите на дланките имате ли?

18. kockichka

kockichka Популарен член

Досега не сум сретнала трудница што е "без гајле". Некои само не го покажуваат тоа, а нијанси се во прашање, сѐ е комбинација на карактер, степен на лудило од хормони и искуство. Јас со вторава бременост сум малку посмирена зошто многу работи за кои се паничев во првата знам дека се нормални, ама да кажам дека не мислам на пораѓајот и дали сѐ ќе биде ок, не можам да кажам.
    Не си сама, сите со мислите сме со страв од најлошо и надеж за најдобро. :l::hug:

19. Starlič

Starlič Популарен член

Добро утро мешиња. Незнам што се случува со мене ... Ноќеска во 2 се разбудив, наспиена, одморена... Осетив малку глад станав каснав грозје.. Во рок од 20 минути повратив се. Заспав накај 3:30
    Сабајле се разбудив намачкав две мали кришки маргарин и неколку парчиња салата патлиџан и оние чоколадни ролери, неколку такви изедов и сега пак ги повратив. Зошто така се случува?
    Досега немав проблем со повраќање... Незнам ни веќе што да јадам ни како да јадам. Закажав преглед кај докторот за 10 дена, до тогаш и мажето ќе се врати,едвај чекам да го видиме бебуш.:hug:

20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Јас имам оток и на прсти на раце и на стапала и глуждови.

Отекување во бременост е показател на покачени д димери? Ова не сум знаела..

maaitka and Miss.N like this.