здраво, сакав да прашам дали некоја од вас имаја проблеми со хемороидите вобременоста јас имам болки крварење и печење. бев кај гинекологот ми даде чепчиња и мастот факту, еве два дена што го употрбувам амс не гледам некоја разлика. вие ако имате вакво искуство како се справувате со нив? поздрав
срц јас користев модолекс така мислам дека се викаше маста дека откако се породив плачев од што ме болеа хемороидите, може таа маст не ти помага пробај види земи друга
Mila, greska si nesto, 8cm vo 4-ta nedela e nevozmozno, prvo merenje e vo 5-ta nedela I togas plodot e 1.5-2.5mm. Kako I da e, so lesno da si ja iznosis bremenosta
јас користев крем Моделекс,многу е ефикасен, за 2-3 дена се чувствува подобрување а за 6-7 целосно ке се повлечат. Доколку се појават пак се користи повторно.
Здраво мешковци, времето е потопло, и желбата да се прошетаме е поголема. Го терам 6 месец, за недела ил две ќе влезам во 7, кога помина времето? Се надевам на добар исход, не сакам да се преоптеретувам со лоши мисли, станот го средивме тукуречи, сега доаѓа најубавиот дел - да се купува за малата клоцка. Многу сум среќна, едвај чекам да ги видам тие очички, тие мили очиња што ќе ме насочат кон добрината, себепредавањето, борбеноста. Како што ми расте мешето, љубовта во се поголеми дози доаѓа. Уф, се чувствувам толку полетна, и среќна, и детинеста. Го купивме првото подароче за малата, едно боди на кое пишува мама+тато = јас. Го гледам, го мирисам, мало речиси како ракавица а буди толку големи, убави чувства. Им посакувам ваква среќа на сите, Господ е голем. Колку повеќе оптимизам имаш, толку желбите и можностите се исполнуваат, колку повеќе позитивно размислуваш, толку полесно го совладуваш потешкото. Ајде мамички, со среќа и елан.
Времево само за шеткање е. Јас утре сум на 2 скрининг-4д ехо. Многу сум стегната и уплашена што ќе ми кажат. Секакви мисли ми поминуваат низ главата. Инаку многу кашлам, се утепав веќе се ме боли.Пијам Проспан 3 пати на ден,но џабе, супи, чаеви, лимуни ни малку не ми заминува кашлицата. Изгледа ќе треба да пијам антиботици
Јаготче ајде со позитивни мисли се ќе биде во ред. Ако треба да ги примаш тие инекции за твое добро и за бебуш тогаш ок. Јас од ова што го прочитав не разбрав баш многу. Се надевам во иднина ќе дознаам што е и како е. Биди силна и верувај се ќе биде во најдобар ред само го Господ напред. Ти посакувам се најубаво што е можно побрзо да се реши тоа и да си бидеш мирничка ти. Инаку ние растеме со мажето почнува мешето да се познава веќе влегов во 5 месец. До сега фала му на Бога се е во најдобар ред и дај Боже и до крај да биде така. Почнува бебуш да мртка да претка и го осеќам како пеперутки како да ми летаат како црвче некое да имам во стомачето. Па сакав да ве прашам од која недела се осеќа убаво бебуш да клоцка ама баш убаво и какво е чувството? Спојлер Знам дека не се опишува, но барем со некој збор доловете ми го тоа чувство. Имајте убав ден.
јас сношти бев на болница онака на контрола и 3 сати ги отепавме со мм таму. малава цуца ме скапа клоцајне па морав лавендел да вдишувам за малце да се смири..имав слаби контракции на 5 мин 1 и пол прст сум отворена,цервихот ми је уште 2 цм и ваг.. била омекната лол
zalosna ти ептен си при крај, нека помине се со лесно па ќе те чекаме во породилни приказни , ти пуштам среќа rozesk честитки и со лесно да си ја истераш бременоста
egidiii gotova li si zalosna ajde so lesno neka ti e ...... rozesk neka ti e so sreka i so lesno da si ja iznosis bremenosta... Inaku nie so bebuska sme dobri...samo nesto poslabo si mrde ne e kako sto bese porano...normalno li e vo mojov period poslabo da si mrde...??? se izv za lat od mob sum
Zalosna ти одбројува тебе времето, на самиот крај си, сигурно си возбудена. Со среќа, со лесно да си поминеш, да ти биде живо и здраво малецкото. Agrona мрдањето на бебчето е индивидуално, па ти веќе го осеќаш, баш така како пеперутка да ги мрда крилјата е чувството, понатаму се засилува повеќе. Јас сум шести месец, и на почеток од четврти, петти месец го чувствував ептен нежно, како пеперутка или како меурчиња а сега посилно е, како нежно клоцкање. Понекогаш го осеќам и како се превртува, како салто да прави. Тоа поинтензивно би требало да го чувствуваш во 6 месец. Iki26 за кашлицата пробај прегорен шеќер. Јави се на лекар, нека ти препише нешто за против кашлица, не се измачувај. RozeSk добредојде, имаме нова трудница.Со лесно нек е.
така нешто релнава брзо печи до некни немав гајле ама од вчера неможам да ви опишам каков страв имам од порајгај мислам дека се препотувам на секој 10 мин .. иначе не се секирај нормално е во тије недели да ја осејчаш поретко
Abe mila.ti.dve si izdriskala eve sega so Boga napred i treto..ajde.mecka strav tebe ne strav kako velat starite...torbite neka ti bidat spremni po tebe i jas sum nekade.... tebe ti e poznato ama na mene i na drugite po.mene sosem novo nesto hhh ke si se smeeme posle..abe jas sega sum hrabra a ko ke dojde denot kojznae kakva drisla ke sum ..ajde ne grizi se i samo so lesno... jas sum pak od mob se izv za lat
zalosna, трето дете и велиш страв те фаќа? милата таа, ајде ќе помине, башка и шо убаво големо семејство ќе си бидите
Ние денес бевме на контрола. Се видовме со бебушко, тој клоца или клоца, од сега не е мирен Сега за сега се е во ред убаво си напредува, барем така ми рече zalosna Со лесно нека ти е па уште малце ќе си се гушкате со малата принцеза ти пуштаме среќа
ух тоа беше пред 14 и 10 год и мене ми је на некој начин пак се ново како и да е мора некако да излези изгледа че јади чотек мм тое крив за ова сето