Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Со здравје да се користи, да ја наполните за брзо :)

На Andonia, Adams, lejlla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Софи кога го спомна медот, внимавајте од каде купувате, на пазарот има доста мед кој се продава како 100% природен а уствари е чист шеќер и нормално дека нема да даде никаков ефект :!:

3. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2019
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    433
    Моментално не пијам, ги испив амоксиклав 7 дена по 2 на ден. Сега ги земам вагиналетите микотрит за 3 дена се тие, се надевам дека ќе исчезнат и двете или барем нема да направат никаков проблем

На Miss.N и lejlla им се допаѓа ова.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Во Бебе супермаркет виде?
    И во Бебе Хоме има убави ама по 18 000 е само креветче...
    Медот беше купен од познати наши луѓе што чуваат пчели:wasntme:

На Larahappy и lejlla им се допаѓа ова.
  5. Nora.A

Nora.A Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2018
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    1.018
    6.95 ми е хемоглобинот,а реф. вредности се од 7.7-10.6
    Глукозата после 2 часа треба да е <8.6
    Да видиме утре што ќе каже докторот.. Читав за суплементиве за хемоглобин, но повеќето од нив се во состав со др витамини, а ние веќе тие ги земаме со пренаталниве па да не е многу. Дупло ќе дојде да се внесуваат:^)шо знам не ми изгледа ок

6. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Ајде ке не биде полека :)

На MumToBe му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    @Sofi.ja потешко ми иде изборот на креветче. Ќе разгледам. Фала многу (highfive)

8. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Еее и ќе ти речат тебе работата ти е со седење (мојата др. на пример зашто ти е боледување) , а мислам цела крф ми иде во стапала и нозете ми се бумбар. Столчиња никакви, кичма боли...од стомакот не можеш до биро да се приближиш 8-|
    Сите трудници се за дома, нема лесна, тешка работа (друга состојба е:emo:(y))

На Sexybaby86, Scorpio87, KuklickaSk и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Лесно возење !

На Adams му/ѝ се допаѓа ова.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.985
    Допаѓања:
    108.454
    Добар ден мешиња , како сте ? :)

Ја испратив сабајлечки ќерка во школо , чантата одвај ја влечеше внатре полна со книги и тетратки , скали надвор , скали внатре , нас не не пуштаат родителите да помогнеме, ќе се измачи детево до крај на година, ама тоа е :sweat: си дојдов дома , си направив какао (демек ете повеќе железо има :lol: ) , и почна некако да ми се врти , па тешко да дишам , земав легнав , лежев едно 15 мин па седнав да доручкувам..
    Не знам , од неделава почнувајќи многу тешко се почна да ми стана , земав да попеглам 10 минути стоев па се изморив и баталив , седев досега. Сакам да завршам многу работи , не можам да се наведнам , да клекнам , спиењето да не зборам милион пати ќе станам, се нервирам ептен тешко ми е :sweat: дали и вие што треба во октомври да се пораѓате вака се чувствувате или само јас кукам овде? Па досадно ми е по дома и сакам нешто да правам :lol:
    на работа да се вратам , и таму клекни - стани па мести роба , свекрва ми ми вика нема проблем дојди ако сакаш , ама па жал ми е , плус муштерииве можеле демек да викаат ете овие ја малтретираат снаата трудна со толкав стомак да работи...:?: и сеа тоа уште толку ме нервира а кога сум со луѓе побрзо ми минуваат саативе , сега вака само лежи дома.. ми останува само во недела да одам. Од друга страна па од понеделник на цтг почнувам така да и да и речам дека ќе дојдам на работа не знам кое време ќе треба и колку често на цтг да одам. И така јас да си се пожалам. Сега ќе одам со мм да купувам нешто прибор училиштен што остана да се докупи.. поздрав женички

На Lorins, Sexybaby86, macence994 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Здраво мешиња, како сте?

Ние од денеска почнуваме 22 недела бебушко од сношти наваму повеќе е активно :)

Денеска ги зедов сумамедот и лактагин за стрептококата и вагисан вагиналети.. али сите ми велат многу се јаки и страв ме фака за бебушот.. сеуште се немам напијано.. :worried:

убав ден мешиња..

На dunika и koritsaki им се допаѓа ова.
  12. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    И мене ми е исто кога ќе ми падне нешто смрт ми е... имам и болки овие два дена и покрај тоа што поише лежам и пијам два пати магнезиум.
    Плус многу сум станата нервозна, мислам дека можам да го изедам маж ми (среќа сиротиот многу ме трпи)...

На Andonia, Sexybaby86, Sofi.ja и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Nina1985

Nina1985 Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    222
    Stom doktorot ti rekol da gi pies ke si pies ic ne se sekiraj znaat oni koi se posledicite i dobivkite od lekovite .Jas vo 13ta piev antibiotici pa fala bogu dobro e se .. Ne se sekiraj

На Kaetana, Miss.N, bela.m и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    то така е да.. сеа пиев панцеф пред 2 - 3 недели исто за стрептококата сеа овие.. толку немам пиено антибиотик во животот па и јаки .. :worried:

15. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Ај добар ден и од мене.
    @koritsaki нормално е да ти е така. И мене ми е така и ми беше од претходно. Ми тежи стомакот, имам болки веќе големи, нога не можам да кренам. Во када кога влегувам имам потешкотии. Многу сум уморна цело време. Клекнување и станување ми се проследени со болка и неудобност во мускулите. Ама тоа е. Последниот период е таков.

Вчера бев на клиника само за муабет. Зборував со шефот на оддел. Демек ме праша што ми е планот. Прво ми дадоа материјали за читање за природно породување во карлична состојба, па материјали со информации за методи за рачно вртење на бебето и ризици.
    Не се знае што ќе биде, и како ќе е свртено бидејќи се врти цело време. Па ми рече не би пробувале рачно вртење оваа недела. 39 т.е. почеток на 40, затоа што во ризици се и пукнат водењак, паднати тонови и сл.
    Што сум сакала јас. Сто пати ме праша. Јас пак трудна и хормонална ми идеше да му одговорам - сакам да си се сврти само, да ми пукне изненадно водењак и да се породам природно без епизиотомија за 3 саати. Или подобро - да ми го телепортирате бебево. Што сакам. Ти кажи ми опции.
    Викам природно би пробала ако бива.
    Епа ајде. На 23 дојди сабајлето. Ќе видиме позиција, ако треба ќе го свртиме, и ќе пукнеме водењак за да не може да се врти. Па ќе видиме што ќе биде. Тоа што ме плаши е што претходниот пат ми кажаа дека не сакале провокации заради ризик од руптура. А ако пукнат а не сака да излезе... Не знам. Така некако напната заминав и се изнаплакав во кола. Не знам ни зошто плачев. Блесава.

И така. Со чистењето викендов планирам да завршам. Па после што биде нека биде. Ме фаќаат милион паники некако, и тешки филмови си правам. Ама после си велам може па и убаво ќе поминам. Брзо. Може и ќе нѐ изненади некако порано како што си замислувам.

Така сум и возбудена и среќна што си средуваме полека по дома. А и сум некако панична и уплашена и тажна и сѐ истовремено..хормони. Не сум јас луда. :)))

На Lorins, Sexybaby86, Mini90 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Nina1985

Nina1985 Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    222
    Kaj site e ista prikazna....
    Iako ja terav bremenosta ko od shala nemav nekoi poteskotii na momenti zaboravav i deka sum trudna od sto nemav nikakvi simptomi ,mesko ne mi e tolku golem pa uste se navednuvam bez golem problem.E sega nesonici imam veke 10tina dena ne spijam i odam stalno do wc ,tesko disenje imam i jas denovive !Ajde uste malku ni ostana ke izgurame .

На Lorins, koritsaki, Kaetana и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Nina1985

Nina1985 Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    222
    Jas od takov strav si baram carski ovoj pat ,zs jas pa so tesna karlica sum i ne bi da go macam pak bebeto ovoj pat .Carski baraat i bez nikakva pricina taka da razmisli si poubavo!

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Здраво мешковци!
    На мм вчера душа му извадив со гланцање под и местење теписи. Дури вчера ни се јавија дека се готови од перење. Денес свеки се "потпари" од рибање гарнитура и трпезариски столчиња. Еххх кога би можела сама да си средам, куќава би ја превртила наопаку.
    "Лежи уште малку, после га*от пења ќе ти фати" вели свеки, а јас и викам "па јас пет години чекам да ми фати, нека фати"... Не се лутам, нека си збори :D
    Сношти јаки вртоглавици имав, од рана бременост не ме фатиле... Мешко расте со брзина на светлина, чешка и покрај мачкање, две мали стриички ми пукнале... Ако, нека растат момците мајкини!
    Посебно нешто немам што да кажам, вообичаеното мирно и бавно темпо си го терам. Како војниците и јас, секој ден го шкртнувам дека поминал... Со нетрпение ја чекам првата средба ама имаме уште многу фурни леб за јадење до тогаш.
    Ве гушкам драги :*

На Andonia, Lorins, Larahappy и 10 други им се допаѓа ова.
  19. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Добар ден женски со мешки!

@Kaetana со ова телепортирањето ме потсети дека сонував како сум била на скрининг на некој Стар Трек спејс-шип и ми го прегледувале бебето. Сум го гледала целото како холограм, буквално како мрдаше во мене, така го гледав во живо. Потоа ми рекле дека многу е напредно и ако сакам уште одма можат да го телепортираат од мене и да се роди. Ех, зошто не живееме во 24-ти век. 8-|

Утре влегувам во 30-та недела, изгледа оваа тројкава напред ме исплаши малку, почнува да ми станува реално дека набргу ќе имам не едно, туку две бебиња (три ако го рачунам мм :rofl:).

И плус сум хорни ес хел, ако не сонувам телепортирање, сонувам како го заведувам мм, како немам стомак и сум најзгодна на свет, облечена топ, излезена во некој локал покрај море... Понатаму не кажувам :lol::lol::lol:

Денес се боцкав за крвна слика и урино култура правев, се надевам ќе бидам бактери фри. Држете палци! Во спротивно нема да издржам конзумирање на уште една тегла умебоши сливи, не е хумано колку се солени.

На Lorins, Larahappy, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Ох Боже :D
    Јас постојано сонувам еротики, ама мм многу ретко го има во сонот...

На Kaetana, Larahappy, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.