Софи кога го спомна медот, внимавајте од каде купувате, на пазарот има доста мед кој се продава како 100% природен а уствари е чист шеќер и нормално дека нема да даде никаков ефект
Моментално не пијам, ги испив амоксиклав 7 дена по 2 на ден. Сега ги земам вагиналетите микотрит за 3 дена се тие, се надевам дека ќе исчезнат и двете или барем нема да направат никаков проблем
Во Бебе супермаркет виде? И во Бебе Хоме има убави ама по 18 000 е само креветче... Медот беше купен од познати наши луѓе што чуваат пчели
6.95 ми е хемоглобинот,а реф. вредности се од 7.7-10.6 Глукозата после 2 часа треба да е <8.6 Да видиме утре што ќе каже докторот.. Читав за суплементиве за хемоглобин, но повеќето од нив се во состав со др витамини, а ние веќе тие ги земаме со пренаталниве па да не е многу. Дупло ќе дојде да се внесуваатшо знам не ми изгледа ок
Еее и ќе ти речат тебе работата ти е со седење (мојата др. на пример зашто ти е боледување) , а мислам цела крф ми иде во стапала и нозете ми се бумбар. Столчиња никакви, кичма боли...од стомакот не можеш до биро да се приближиш Сите трудници се за дома, нема лесна, тешка работа (друга состојба е)
Добар ден мешиња , како сте ? Ја испратив сабајлечки ќерка во школо , чантата одвај ја влечеше внатре полна со книги и тетратки , скали надвор , скали внатре , нас не не пуштаат родителите да помогнеме, ќе се измачи детево до крај на година, ама тоа е си дојдов дома , си направив какао (демек ете повеќе железо има ) , и почна некако да ми се врти , па тешко да дишам , земав легнав , лежев едно 15 мин па седнав да доручкувам.. Не знам , од неделава почнувајќи многу тешко се почна да ми стана , земав да попеглам 10 минути стоев па се изморив и баталив , седев досега. Сакам да завршам многу работи , не можам да се наведнам , да клекнам , спиењето да не зборам милион пати ќе станам, се нервирам ептен тешко ми е дали и вие што треба во октомври да се пораѓате вака се чувствувате или само јас кукам овде? Па досадно ми е по дома и сакам нешто да правам на работа да се вратам , и таму клекни - стани па мести роба , свекрва ми ми вика нема проблем дојди ако сакаш , ама па жал ми е , плус муштерииве можеле демек да викаат ете овие ја малтретираат снаата трудна со толкав стомак да работи... и сеа тоа уште толку ме нервира а кога сум со луѓе побрзо ми минуваат саативе , сега вака само лежи дома.. ми останува само во недела да одам. Од друга страна па од понеделник на цтг почнувам така да и да и речам дека ќе дојдам на работа не знам кое време ќе треба и колку често на цтг да одам. И така јас да си се пожалам. Сега ќе одам со мм да купувам нешто прибор училиштен што остана да се докупи.. поздрав женички
Здраво мешиња, како сте? Ние од денеска почнуваме 22 недела бебушко од сношти наваму повеќе е активно Денеска ги зедов сумамедот и лактагин за стрептококата и вагисан вагиналети.. али сите ми велат многу се јаки и страв ме фака за бебушот.. сеуште се немам напијано.. убав ден мешиња..
И мене ми е исто кога ќе ми падне нешто смрт ми е... имам и болки овие два дена и покрај тоа што поише лежам и пијам два пати магнезиум. Плус многу сум станата нервозна, мислам дека можам да го изедам маж ми (среќа сиротиот многу ме трпи)...
Stom doktorot ti rekol da gi pies ke si pies ic ne se sekiraj znaat oni koi se posledicite i dobivkite od lekovite .Jas vo 13ta piev antibiotici pa fala bogu dobro e se .. Ne se sekiraj
то така е да.. сеа пиев панцеф пред 2 - 3 недели исто за стрептококата сеа овие.. толку немам пиено антибиотик во животот па и јаки ..
Ај добар ден и од мене. @koritsaki нормално е да ти е така. И мене ми е така и ми беше од претходно. Ми тежи стомакот, имам болки веќе големи, нога не можам да кренам. Во када кога влегувам имам потешкотии. Многу сум уморна цело време. Клекнување и станување ми се проследени со болка и неудобност во мускулите. Ама тоа е. Последниот период е таков. Вчера бев на клиника само за муабет. Зборував со шефот на оддел. Демек ме праша што ми е планот. Прво ми дадоа материјали за читање за природно породување во карлична состојба, па материјали со информации за методи за рачно вртење на бебето и ризици. Не се знае што ќе биде, и како ќе е свртено бидејќи се врти цело време. Па ми рече не би пробувале рачно вртење оваа недела. 39 т.е. почеток на 40, затоа што во ризици се и пукнат водењак, паднати тонови и сл. Што сум сакала јас. Сто пати ме праша. Јас пак трудна и хормонална ми идеше да му одговорам - сакам да си се сврти само, да ми пукне изненадно водењак и да се породам природно без епизиотомија за 3 саати. Или подобро - да ми го телепортирате бебево. Што сакам. Ти кажи ми опции. Викам природно би пробала ако бива. Епа ајде. На 23 дојди сабајлето. Ќе видиме позиција, ако треба ќе го свртиме, и ќе пукнеме водењак за да не може да се врти. Па ќе видиме што ќе биде. Тоа што ме плаши е што претходниот пат ми кажаа дека не сакале провокации заради ризик од руптура. А ако пукнат а не сака да излезе... Не знам. Така некако напната заминав и се изнаплакав во кола. Не знам ни зошто плачев. Блесава. И така. Со чистењето викендов планирам да завршам. Па после што биде нека биде. Ме фаќаат милион паники некако, и тешки филмови си правам. Ама после си велам може па и убаво ќе поминам. Брзо. Може и ќе нѐ изненади некако порано како што си замислувам. Така сум и возбудена и среќна што си средуваме полека по дома. А и сум некако панична и уплашена и тажна и сѐ истовремено..хормони. Не сум јас луда. ))
Kaj site e ista prikazna.... Iako ja terav bremenosta ko od shala nemav nekoi poteskotii na momenti zaboravav i deka sum trudna od sto nemav nikakvi simptomi ,mesko ne mi e tolku golem pa uste se navednuvam bez golem problem.E sega nesonici imam veke 10tina dena ne spijam i odam stalno do wc ,tesko disenje imam i jas denovive !Ajde uste malku ni ostana ke izgurame .
Jas od takov strav si baram carski ovoj pat ,zs jas pa so tesna karlica sum i ne bi da go macam pak bebeto ovoj pat .Carski baraat i bez nikakva pricina taka da razmisli si poubavo!
Здраво мешковци! На мм вчера душа му извадив со гланцање под и местење теписи. Дури вчера ни се јавија дека се готови од перење. Денес свеки се "потпари" од рибање гарнитура и трпезариски столчиња. Еххх кога би можела сама да си средам, куќава би ја превртила наопаку. "Лежи уште малку, после га*от пења ќе ти фати" вели свеки, а јас и викам "па јас пет години чекам да ми фати, нека фати"... Не се лутам, нека си збори Сношти јаки вртоглавици имав, од рана бременост не ме фатиле... Мешко расте со брзина на светлина, чешка и покрај мачкање, две мали стриички ми пукнале... Ако, нека растат момците мајкини! Посебно нешто немам што да кажам, вообичаеното мирно и бавно темпо си го терам. Како војниците и јас, секој ден го шкртнувам дека поминал... Со нетрпение ја чекам првата средба ама имаме уште многу фурни леб за јадење до тогаш. Ве гушкам драги
Добар ден женски со мешки! @Kaetana со ова телепортирањето ме потсети дека сонував како сум била на скрининг на некој Стар Трек спејс-шип и ми го прегледувале бебето. Сум го гледала целото како холограм, буквално како мрдаше во мене, така го гледав во живо. Потоа ми рекле дека многу е напредно и ако сакам уште одма можат да го телепортираат од мене и да се роди. Ех, зошто не живееме во 24-ти век. Утре влегувам во 30-та недела, изгледа оваа тројкава напред ме исплаши малку, почнува да ми станува реално дека набргу ќе имам не едно, туку две бебиња (три ако го рачунам мм ). И плус сум хорни ес хел, ако не сонувам телепортирање, сонувам како го заведувам мм, како немам стомак и сум најзгодна на свет, облечена топ, излезена во некој локал покрај море... Понатаму не кажувам Денес се боцкав за крвна слика и урино култура правев, се надевам ќе бидам бактери фри. Држете палци! Во спротивно нема да издржам конзумирање на уште една тегла умебоши сливи, не е хумано колку се солени.