Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.364
    Хаха морав да пишам,ептен ме насмеа и со спејс шипот и посебно со хорни соновите кои мислам дека секоја од тука ги има :rofl:
    Луди женски глави..

На Kaetana, Sexybaby86, Sesil и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Poklonce

Poklonce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    292
    Денес ги земав резултатите од уринокултура и на нив ешерихија а веќе 37 недела :(. Сега и пишав на докторката па чекам одговор. Кај ме најде баш на крајот

3. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Мајка кај не ќе сонуваме еротики, еве ние 5 месеци не сме се допреле (facepalm) никој ништо не ми забранил ама ептен ми е страв:whew:

На bela.m, Andonia, Larahappy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Е баш во овој сон се погоди да биде присутен, не гарантирам дека во секој сон го има. :rofl::rofl::rofl:

Треба изгледа посебна тема за лудите хормонски соништа да отовриме. :D8)

Инаку многу сум храбра во моментов. На работа сум. Ми се пријаде ајвар. Си купив и сега јадам, а облечена сум во бело фустанче. Инаку секој ден се флекам, колку и да пазам.

Во меѓувреме ми стигнаа резултати од крв. Малку сум го поправила железото, се' друго сум расипала. И резултативе од урина не ветуваат добар резултат од урино култура. уфффффф... ќе си пукнам..... ај бар ајвар си јадам....

На Andonia, Kaetana, Lorins и 9 други им се допаѓа ова.
  5. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    На здравје да ти е ајварчето :) ми се пријаде :lol: кога сме кај јадењево дали внимавате што јадите и колку течност внесувате?
    Мене на почетокот уста не ми се отвараше за овошје и зеленчук, ниту вода пиев, ништо, само некои глупости, арно ама сега мислам по килограм овошје и зеленчук јадам....вода, чај и цедени сокови.....се вкупно сигурнопо 2л денот.... некако мислам ако го правам ова дека ќе се спасам од бактерии, ниско железо и сл.....ама па и вкусно ми е бе :D

Последна измена: 12 септември 2019
    На Kaetana, Lorins, Larahappy и 6 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Здраво и од мене,
    Прво @kockichka не мора да значи ако има покачени вредности на урина дека ќе има бактерија на уринокултурата. Кај мене беше така и така ми кажа и матичната.

Друго, пак ме боли стомакот. Овие 2 дена некако имам тврда столица, па си викам од тоа да не е. И кај шо ме боли, синко го осеќам ко точак да вози во стомак. Мава со ритам:)
    Малку ме фати паника прееска, ама нели си реков помалку ќе паничам, па сега лежам од прееска и чекам да помине.
    П. С. Од денес 7 ми месец. Конечно:D

На Andonia, Kaetana, Lorins и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.364
    Секако дека ако си продолжиш така ке имаш само добар ефект.
    Јас од почетокот сум со по 2 литри вода,цеден сок и гоолема желба за кисело..
    какао пијам без трошка шеќер,значи желбата за шеќер ми е 0. Незнам што трудница ке бев:D

А само сакав да ве прашам дали трудници смеат да зимаат концетриран сок од аронија со капина и црна рибизла??

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  8. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Ах бре ме изнасмеа на сета мака :rofl::rofl: И јас веќе почнувам да го мислам тоа породување, којзнае како ќе биде, а за чудо уште не ме фаќа толку страв од тој дел. Дали дека уште не е свртена па претпоставувам ќе мора да е царски, што знам.

Само едно знам, ако е царски, одма ќе станам од кревет и ќе извадам катетар па колку сака нека боли. Хистеро лапаро кога правев лани, Трајковски ми се јави после 5 саати од операција со муабет: Да не ти ставија катетар? Ми ставија, викам. Кажи им под итно да ти го извадат, излажи дека те пече и одма да си станала. И ги напнав сестрите одма да го извадат, тие вакви :^) и станав да шетам сама. Другите пациентки што беа оперирани дента и претходниот ден па дури и пред два дена, ме гледаат сите Нели ти е страв дека ќе паднеш од општата анестезија, нели те болат дупките :wasntme: Јас шетам бате и сабајлето одма после визита правец дома, а сите други со лапаро лежеа по два дена, такви биле правилата :D Само она нека се роди жива и здрава, јас ќе летам.

Синоќа инаку примив втора доза Флостерон и еве почнаа нанките, од сабајле дали еднаш е онака млитаво мрдната ама ајде се тешам дека овој пат знам што ме чека и дека е нормално. Само нека пројдат побрзо овие пет дена...

На Kaetana, Sofi.ja, Lorins и 7 други им се допаѓа ова.
  9. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Соков од аронија со капина и црна рибизла незнам зошто да не би се земал, баш супер сокче, витаминска бомба :) јас така ги јадам капините, а па во смути си ставам боровинки наместо аронија.... и стварно се јадам со апетит :lol:

На Kaetana, Larahappy, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Сакав да ве прашам прееска. Што јадете благо? Јас не проверував скриен шеќер, ама едната докторка ми рече да внимавам на исхрана, меѓу другото и благо да исфрлам. А многу ми се јаде благо и не знам што би можела замена некоја да најдам

11. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Овошје :(

На Kaetana, lejlla и flower30 им се допаѓа ова.
  12. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    @flower30 @bela.m имате некои проблеми со шеќерот или? Мене ми е шеќерот во ред и не се устручавам толку - јадам овошје ама си јадам и сладолед, чоколадо, палачинки... Ниеден доктор до сега не ми го спомнал благото, дури ни за време на ивф, а ич па сега во бременост.

На Kaetana, Larahappy, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Искрено од пола од овошјето ме болеше стомаки имав проблеми:(Јас и онака не јадам овошје, може ова потсвесно ми беше:)Дури и од јаболки-сите трудници наоѓаат спас во јаболките за киселини, мене од една изедена ми идеа киселини многу:drunk:.

А пустото толку ми се јаде блахо, во живот не сум имала толку желба за благо:D.

@EvieBabe скриен шеќер не сум испитувала, сега ми беше супер на к. с.
    Никогаш не сум имала проблеми сп шеќер. Ама докторката спомна да повнимавам на исхрана, во смисла и да е малку покачено прво викаат да се внимава на исхрана. И затоа сакав да најдам алтернатива за благото.
    А си каснувам јас се и од благо и од солено:D

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.145
    Допаѓања:
    137.181
    Се шо ми се јаде. Сеа не многу количински ама коа ми се јаде каснувам. Јас имам многу низок шеќер, па на моменти дури и кризи ме фаќаат за благо и морам да апнам нешто.

На Sexybaby86, EvieBabe и flower30 им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    А има некоја трудница што не проверувала скриен шеќер?!

16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.145
    Допаѓања:
    137.181
    До скоро речиси и никој да не проверуваше, освен тие со индикации, сеа ми рекоа дека е задолжително околу 27ма недела па проверив. Ма да и сега не праќаат сите доктори на проверка.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Еве ме исто :)) јас повеќе на овошје сум фрлена а со водава и сокчинава послабо некако .. битно цело време мелам нешто викам кизне шо ке се направам :lol: али се држам некако за сеа.. колку си поправена до сеа? :sun:

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Јас :) сеуште немам нз ни кога треба.. треба да се распрашам :)

19. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Јас како што напишав и погоре јадам многу овошје, денот ОБАВЕЗНО ми започнува со лажица мед, периодов најчесто јадам бананаи, круши, сливи, цедени портокали, цитрони, лимони....сето ова обавезно секој ден, може и нешто плус...и незнам некако ме заситува и многу ретко ми се пријадува благо (а пред да забременам бев голем обожавател), ако веќе ми се јаде нешто си имам дома залихи црна чоколада и си апнувам :D

20. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    можеш овошје, сушено овошје, некои кексови со помалку шеќери што се..