Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Знам како ти е, и јас едвај го поминав тој период, но ќе биде добро, колку и да ти се чини страшно. Мене цело време ме тешеше една мисла, сите ми кажуваа дека missed исклучително ретко се повторува, демек ако еднаш си имала, тешко да се повтори, кај една од 10.000 или 100.000 имаше некоја статистика. Само позитивна мисла и верба во Бог, јас бев во грч до кај 18 недела ако добро се сеќавам...

------------------------------------

И уште ова не пишав, а имам вишок време знаете :D

Исто како @bela.m, и јас очекував дека ќе бидам крофне, прво од хормони во ивф, а после од бременост со мирување - башка што сум гурманче што нагло прекина со секаква физичка активност ама фала му на Бога, бременоста баш ми годи и генерално си се свиѓам како трудница 8) Не сум многу поправена, последен пат се мерев во 32 недела и бев некој грам помалку од претходно, вкупно 8 кила на сето лежење (плус претходно 3-4 кила од години лапање кломифени и боцкање мерионали, фала многу). Дали дека уште од 4 месец не можам навечер да јадам од киселини и тегоби, па секој оброк ми е најкасно до 18.30-19.00, не знам... Вака кога ќе се погледнам, само меше имам и во лицето ми се познава дека сум трудна, поправена.

А коса, кожа, нокти, баш како што кажуваат, цвета сѐ :D Нит акна ми се појави негде за овие 8 месеци, нит стрија, нит мрсна коса, баш напротив, тенот ми е и поубав од обично. Само мускулите што малку ми спласнаа од невежбање ама тоа брзо се враќа после :muscle: само бебче да ми дојде прво...

На Kaetana, Sofi.ja, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    24.572
    Си имала спонтан?
    Ајде да те охрабрам, имав и јас, не спонтан, missed, прва бременост, од прва останав бремена одма по свадбата, среќа, радост...имаше и срцева акција но до 9 недели траеше среќата, дури не ни кажаа дека нема повеќе срцева ација ;(:u: тука ќе скокнам тој период од 4 месеци не сакам да го памтам...
    И после 4 месеци пак позитивен тест, а среќа, неверување и најмногу страв, имав школска бременост, без никаков проблем, а јас умирав од страв, цело време се плашев, никаде не одев, само дома и на работа, но не требало, сега од ко помина не би се плашела, сите ми велеа да не се плашам, но тоа е повеќе од тебе, знам те разбирам, сум ти била во кожата, ама опушти се, се ќе биди во ред, ќе си имаш здрава бебушка и ќе си се гушкате за некој месец :hug: со леснооо :inlove:

На eci85, bela.m, Kaetana и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.364
    Кај мене беше спонтан да,
    не беше missed, многу страшно сценарио кое траеше цела вечер ми се виде како вечност-хорор филм. После наредните месеци беа од прилика 6-7 до наредниот позитивен тест исто како тебе и јас несакам да ги памтам..
    Сега имам нова причина за радост ама цело време сум укочена сеуште и некако со страв,ама се обидувам позитивно да мислам колку можам.
    Фала ти многу на подршката:l:,многу неубава работа а стана многу честа..

На Kaetana, elimkd, Sofi.ja и 4 други им се допаѓа ова.
  4. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Само крвта редовно да се проверува, како викаат лекот е пет пари некогаш - имаше девојче овде на форумов што со обични клексани многу солзи ќе си спасеше; сега веќе две бебиња си има, џабе спонтани од неиспитана крв на време. Откако почна да си прима соодветна терапија никаков проблем...

На Kaetana, bela.m, Ann.loves.you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    24.572
    Да за жал секоја 2ра жена има спонтан, миссед... но немој да се плашиш се ќе биди во ред, опушти се малку, знам дека е тешко, ама што е за нас ќе си дојде, јас со таа мисла си бев :) инаку секој преглед со кај 20та недела ми беше хорор, цела се тресев, дури не ми го пуштеше срцето да му го слушнам :l: :D а бебуш беше цело време понапреден за 1 недела, голем дечко се роди :inlove: еве го сега 9 месеци е, не застанува ни секунда :rofl:

На Kaetana, elimkd, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Здраво мешковци :)
    Се прибравме ние од одмор, јас и малава се разболевме, ама поминува веќе. Битно убаво си поминавме, ептен на крај не’ фати вирусот.

Јас ја ситнам 16-та недела веќе, леле кога помина времево :o Уште не ми е верно дека сум трудна, ептен од прва се фати второво и ми требаше време да се свестам :D

Пред некоја недела правев брисеви, се’ е уредно, фала Богу. Крајов на месецов тек на преглед, едвај чекам, се надевам тогаш ќе успее да се види срамежливково бебе што е :inlove:

Стомаков се заоблува веќе убаво, и тоа некако побрзо од првата бременост. Не знам дали си умислувам, ама знам дека во истава недела првата бременост едвај ми се забележуваше меше. Вистина било тоа што викаат дека со второ побрзо се познава, иако јас сум слаба цел живот и само стомак имав првата бременост. И сега таква ќе бидам, ама со уште поголем стомак изгледа :D

За скриен шеќер сте збореле, и јас не правев првата бременост. Ми рече др нема индикација и нема потреба да се прави, се познавало по бебето, поголемо ќе било. Моето беше помало во стомачето за цели две недели, па затоа.

Да одморам уште викендов и од понеделник пак на работа. Ич не ми се оди :sweat:

На Andonia, Kaetana, koritsaki и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.364
    Знам ама како што пиша погоре,прва бременост и безгрижна трудница.
    А исто така многу важен фактор е и докторот за кој ке се решиш да му веруваш..
    Затоа сега секој месец си ја проверувам крвта и го сменив докторот.
    @lackygirl баш ми е мило,нека ти е жив и здрав дечкото и нека не застанува и да те радува:l:

На EvieBabe и lackygirl им се допаѓа ова.
  8. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Ве читам за спонтаниве и како пак сте останале бремени, ред солзички ми доаѓаат, ред насмевки.

Во меѓувреме ми стига известување од апликацијата дека сум 30-та недела од денес. Тројка напред... Пак солзи, пак насмевки. Уште една недела и 8-ми месец, не ми се верува никако.... Цмиздрам на работа... Хормони стотка.... Нос - вода.....

Потоа ми доаѓа мејл дека немам веќе ешерихија коли. Во право беше @flower30 Насмевкиииииии.
    Сега сум среќна и ми се јаде чоколадо... Ве гушкам и ви посакувам само среќни моменти!!! :l::l::l:

Едит: Само што завршив со коментаров и доаѓа колешка да части за одење во пензија и носи бајадери. :D8):clap:

Сеге ми се прават женски работи, ми се прават нокти, ми се фенира коса. Ама нема термин. Ај ако пишам, може ќе ми се јават да ми кажат дека некој откажал, или некоја од вас ќе ми препорача некој во реон центар-кисела вода. Детето ми е кај мајка ми, слободна цура сум денес, па не знам што попрво да направам, а ако не направам нешто за себе, ќе се вратам дома и ќе чистам, така да, помагајте! 8-|

Последна измена: 13 септември 2019
    На Kaetana, Lorins, Scorpio87 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. vekickaang

vekickaang Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    93
    Хелппп!
    Дали некоја испитувала фактори на хемостаза? Хаос ми е во главава. Докторов 3 пати ми вика да си ги проверам пошто приватен ми запишува на ливче само така фактори на хемостаза а во лабораторија се чудат бараат кои поточно имало многу. Некоја да не имала искуство? Не д димери тоа ми е проверено. :l:

10. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Знаат на трансфузиологија во државна, не те ни прашуваа кои што како. Мене истото ми се случи во Авицена, како од нуклеарна физика нешто да сум ги прашала, кои фактори, какви фактори, па како аматери на увце ме сецнаа па мереа на штоперица за колку ќе запре крварењето (facepalm) А на трансфузиологија две секунди крв ти земаат и за два три саати имаш детален резултат. За чудно чудо, мн се понапредни за тие испитувања од приватните лаборатории. И во Чаир исто имам испитувано, пред лапаро, супер се и таму.

На vekickaang му/ѝ се допаѓа ова.
  11. vekickaang

vekickaang Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    93

На EvieBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @kockichka ти кажав:)супер, сега на третмани за улепшавање:)

Јас се враќам од ГАК. Не ми поминуваше болката во стомак, се јавив на докторката и ми рече да дојдам тука, дека плус и стврднувања осеќам. И ми вика иди дека викенд фаќа, нека ти направат и ЦТГ. Да видат да не си отворена. За паника колку ме фати, не морам да пишувам.

Дојдов, на ЦТГ не покажува контракции. Ме прегледа докторката брзински, бебето било добро со раст, цервикс 4см. И викам пред 2 недели беше 5см,вика е како не, не верувам(facepalm)
    Ме праша за брисеви и реков дека сега пред 2 недели правев ама само 1 брис, докторката рече другите не требало оти немам односи. Одговор - глупости. Требало сите 4 бриса да ги направам, а не само за кандидата. Ме праша и за уринокултура. И на крај ми рече дека втора бременост, може поосетлив ми е организмот и затоа болките. Дали сум отворена, не проверија

Не знам веќе до мене ли е до докторите ли. Еден вика едно, друг друго. Резултативе се е ок. Јас ли правам нешто погрешно, што е, не знам. Сега одмарам.

Мм ми вика да се насмеам малку. Дека сум заборавила да се смеам. Вистина е, ама толку болки и страв доведоа до ова.

На Kaetana, Larahappy, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  13. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Да, такво, тоа е резултатот @vekickaang.

Леле @koritsaki кај го спомна Алиекспрес сабајле, крш направив. А зачувана ми е и картицата на профил па само Order order order :rofl: Мн слатки работи имало кога ќе разгледаш :?: Сега уште не можам да решам од овие која животинка да ја земам, 15тина различни има :wasntme:

B1123F17-CC33-4AC9-9935-887D248CA2FC.jpeg E9569C98-4D2B-4465-9180-7CD24ABD8A97.jpeg

На Andonia, Kaetana, *malenavolena*87 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Леле не ми се верува денес ми стигна количката сега го чекам мм да ја склопиме јас од пуста радост успеав да го извадам само транспортерот ташната и прекривката за зимо :lol:

На Kaetana, Autumn_, Larahappy и 8 други им се допаѓа ова.
  15. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Охх веќе.
    Таква ти е бременоста Цвет, проследена со болки, гледаш беба си е ок. Малку барем смири душиче и послушај го мт. Направете си вечер едно ренде-ву, нека ја заспие малата, тој нека си земе едно винце или пивце, ти млекце, столна ламба, музиче, муабет. Дај ми малку живот и на човекот. Многу убаво те разбирам ама мораш да смениш тактика, верувај.

На Kaetana, Martka, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  16. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    27.969
    Како ги бараш овие? Преубави се!

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    14.500
    Секоја втора жена мислам поминала низ спонтан. И јас не сум подолу. Во 14 недела го родив дома, во вц. Не ни знаев шо ми се дешава, мислев дека ми се оди во вц зошто цела ноќ ме болеше стомак. Па следеше киретажа без анестезија. :| Секогаш викам нема да се навраќам на ова, ама ми остана во сеќавање секој детаљ. После 4 месеци пак позитивен тест и измешани чувства. Страв, среќа, возбуда, неизвесност, ама фала Богу имав лесна бременост до крај.
    Оваа бременост не се плашев, не ни помислував на лошо, ама ете 32 недела стигнав на болница од можно отворање и од тогаш секој ден, секоја необична болка јас сум преплашена дека нешто ќе се случи. Издржавме 35 недела, се надеваме дека уште малце ќе издржи бебе мое.
    Еве овие 2-3 дена цтг е мирно, денес не мрдна погоре од 15. Па конечно малку се опуштив. Оваа недела полека ќе си ја спремам торбата за секој случај. Алишта имам од првово многу, другава недела ќе ги исперам, ќе ги наредам, да сум спремна со време зошто не вервам дека ќе го дочекаме октомври. Ама сега не ми е важно, само бебе да ми се роди здраво, живо и без проблеми. :nod:

На Kaetana, kitty.m, macence994 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Ми се појави пред некое време реклама на Инстаграм од овие Tiggy's Boutique и таму ги видов простирките, демек на попуст 40 евра една. А знам од искуство со Patpat дека скоро сѐ им е од Али, па ги побарав и ги најдов (carpet play mat) за 20 долари со шипинг, скроз истите :) И не само тие, туку скоро све што им е на сајтот може да се најде на Алиекспрес за упола цена, ако не и трипати поевтино. А боли глава колку слатки ствари има!

На Kaetana и Larahappy им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @bela.m ох не знам веќе и јас. Не можам да седам мирна кога имам болки. Чекам неколку дена и ако не минува се консултирам со др. или одам на преглед. Мм прееска ми вика- знам и јас дека ти викаат нормални се болките, ама кога возев накај тебе се тресев од страв. Не можеш да се исклучиш.

Прееска додека се спремав, ми прелетаа зборовите на докторката - може се контракции, или отворена, па ќе треба во болница да лежиш. Ми се стемни. Си помислив што ќе биде со бебево, како ќе ја оставам ќерка ми дома, а јас во болница?! Ми се темнееше пред очи. И на цтг додека и кажував на сестрата, дури очи ми се насолзија од страв. Среќа беше фина и рече, "знам, уживај, сум минала и јас низ истото".
    Ама си реков, веќе не смеам да се жалам. Не смеам. Ќе ги трпам болкиве, само да е се добро

На Kaetana, bela.m и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  20. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Луѓе, не да ме нервира на моменти, да не сум трудна мислам ќе го натепам! Сила неам а пак низ дома само јас потсредувам, он уморен бил од работа, а и јас одам на работа плус иста тежина ни се работите. Абе страшна работа се маживе, да си бев лезбејка барем хахаха. Треба да го скапам од молење да потфати нешто по дома. Ај важи, сеа, после, уморен сум, ај утре... Ќе го згазам.
    Свесно се трудам да не се нервирам ради бебчето, некогаш успевам, некогаш не.
    И он некогаш помага и ручек прави, ама некогаш е тешка мрза.

На Kaetana, koritsaki, Only1 и 2 други им се допаѓа ова.