Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Magic13

Magic13 Истакнат член

Здраво друштво.
    Одамна ме нема да пишам, но ве читам секој ден. Со обврски оваа недела, чистење, последни подготовки за беба и плус прваче почна син ми па слабо имав време.
    Денес сум 37+5. Направив едно ЦТГ минатата недела, покажа една контракција, ама изгледа лажна и без болки бев цела недела. Но еве денес цел ден сум со слаба болка во јајникот и препоните. Не се на правилни интервали и не знам дали да паничам и да одам или да си чекам. И грбот исто ме боли. Инаку не знам какви се вистинските болки, бидејќи за син ми бев со закажан царски, без болки и таму ми го пукнаа водењакот. Понеделник треба да одам на последен преглед, се надевам ќе седи беба до тогаш. Барем да се средам, утре сум на депилација :)

2. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Majka neznam kade zivees ana vo porta vlae vo Joli Komerc ima preubavi kebenca (na site bebinja sto sum otisla im nosam) 800 denari taman takvi ni debelo ni tenko za sega i mn ubavi sari imaat.... A za fustance mene mi fatija oko pred nekoj den edni od Chicco takvi fancy bea oker so sivo vo kombinacija i bas esenski ama 50 eu bese kompletceto :D se nadevam sum ti od pomos :)
    Jas nezz dal sum edinstvena nisto uste nemame kupeno a privrsuvam 21va nedela
    Ke ni dojde posle se naednas :)
    Vtornikot inaku bev na toj skriningot vo Sistina i mi rece dok deka beba e super za nedelite :D pa sega zdravje nareden pregled kaj maticniot za nekoi 3 do 4 nedeli i togas ke gi pravam famoznite S.sheker i ddmeri.

Kaetana and koritsaki like this.
  3. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Излегувам сега до двор и една комшика што не живее тука трајно, чат пат доаѓа, ме дочекува со зборовите: Зошто ич не излегуваш? Нека ти влезе во глава дека не си болна, трудна си... Дал да плачам дал да се смеам :lol: Божем јас сакам дома да седам цело лето и да терам бременост во кревет. Ај, од едно уво влегло, од друго излегло (lalala)

dunika, Kaetana, Sesil and 10 others like this.
  4. bela.m

bela.m Популарен член

^ Во контекст на ваквите безвезални коментари, блиска особа која знае дека бременоста ми е постигната со ивф, ме прашува:
    "Каков е полот на бебињата"?
    "Момчиња се и двете" - и велам.
    "Ааа, а тоа ви беше желба, така си посакате или така се фатиле"???????
    "Така требало да биде, а нас желба ни е да се здрави и живи"
    Заќуте жената, мислиш од продавница си ги нарачавме. Срамота! Никогаш не би била толку безобзирна.
    Среќа драга ми е ете, па не и го земав за зло...

5. flower30

flower30 Форумски идол

Леле луѓево ствсрно не внимаваат што трескат глупости кон трудници. Пишав, ме нервира многу најпрво тоа "трудна си, не си болна". Или кажуваш треба да мируваш да не настанат компликации па удат коментари "е како не, многу знаат докторите", "ауу младиве свилени, порано на нива ги раѓале" или "ај трај, што и да ти се случува ти барем трудна си"....... Се е ок, секој има право на мислење, ама спрема трудници може треба да си го задржат за себе мислењето.

Мене за првата бременост, млада мајка, кога и кажав дека носам девојче и желба ми било тоа, ми рече" ауу стварно, чудно сите сакаат првото да им е машко, така треба" (facepalm)

Mini90, dunika, Kaetana and 9 others like this.
  6. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Ццц, какви глупости. Тоа може да тресне само некој што не знае што е борба за пород, да проплукаш крв за да дојдеш до детенце...

7. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Јас цела бременост со благо ја поминав. Баш оној ден дечко на сестра ми рече ее кога беше бремена јако 'кркање' беше, нутела на 2 дена се купуваше:rofl::rofl:
    Проверував скриен шеќер, не се сеќавам точно на резултатите меѓутоа во нормала ми беше. Јадев се што ми се јадеше :)

EvieBabe, flower30 and Scorpio87 like this.
  8. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

A zamisli si sledno :
    "Znaete sto e " i jas cela radosna" da dunde" pa sleduva pauza pa vikaat "zdravje sto ima vrska" ili "zdravje moze vtoroto ke bide mashko"...... Lele kako mi ide da im lepnam nekoja.... neznam zosto za ostatokot od svetot bitno e da edna trudna zena postignuvanje i e da nosi mashko bebe..... Kao demek devojcinjata se pomalce vazni???
    Iskreno sekoja edna od vas mislam deka me razbira koga veke si trudna NAJVAZNO TI E DA BEBETO E ZDRAVO a ne dali mu se manda klitoris ili kurajber megju nonite :D
    Cao ve gushkam site

Tedyyy, Mini90, tina2018 and 11 others like this.
  9. Adams

Adams Популарен член

Исто и јас волку благо колку што имам изедено мислам цел живот да соберам нема толку :D Проверував и јас скриен шеќер немав. Докторката се смее вика уживај немаш ни скриен ни откриен :D

10. Adams

Adams Популарен член

Мене исто минсе случи на хематологија пред една недела. Чичко во години вика какво е бебето викам машко оо вика браво машко јас викам мене не ми е битно какво е само да ми е здраво и живо. Вика немој така друго е кога е машко. И неможев веќе да издржам и му реков ако е така зошто не те носи на терапија синот туку идиш со ќерката и се подзамисли вика имаш право. Од секогаш женското чедо повеќе е загрижено

11. Miss.N

Miss.N Популарен член

Ама искрено и влијае тоа ако си трудна не си болна :)) мене тоа од доктор ми беше кажано и така лесно си го сфатив си велам па и во право е.. првите три месеци абе мака не видов :) на одмор ваму таму и не се секирав толку сеа се сменив само се паничам.. некогаш имаат удел и тие зборови кажани од доктори и стварно ако си го сфатиш така и полесно ке ти биде.. да не ме сфатите погрешно :) ама ако се има мака се има и тоа е.. али некогаш и од психата си патиме :)

tina2018, dunika, Sexybaby86 and 2 others like this.
  12. BirMelek

BirMelek Популарен член

Мене многу ми се лошеше до 5ти месец, не само лошење туку и несвестици, губење целосно на енергија и слично и секогаш имаше коментар од типот трудна си како сакаш? Или трудна си не си болна разбери.
    Како јас да не можев да разберам, не е филозофија, ама што, не смеам да се пожалам?
    Коментари колку сакаш, ама ќе издвојам два од кои ми се повраќа . Еден беше на колега од работа додека уште не знаев што е бебето и викам а бе нејќам да знам не е важно . И тој камен сериозен, не не, биди искрена дека сакаш да е машко ..И нормално е и природно е да сакаш да е машко фала богу . Откако видов дека нр се шегува фацата ми беше :x:x:x
    А.коментар на свекор ми за другарка моја со чиј татко тој е добар пријател . Ме прашува дали се породила со второто другарка ми, викам да, машко е и второто исто како првото и тој изненадено види го ти Стево (за мажот ма другарка ми). Демек мајстор голем, сите да аплаудираме, боже боже:puke:

LUCI 99, Mini90, tina2018 and 13 others like this.
  13. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Ебате мајсторите кога и без нив може да се има дете. Ми се повраќа од такви коментари и плескам во лице одма да не им текне уште нешо да ми прокоментираат.

И тие што велат трудна си, не си болна, гарант не повраќале 5 месеци и не биле цело време под инфузии! Да, не сум, но постојано се осеќам ко болна од стомачен вирус. И no uterus, no opinion.

Last edited by a moderator: Sep 14, 2019
  14. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се молев само да даде Господ детенце, исто мислам ќе се радував и за машко и за женско, ама сите знаеја дека отсекогаш сум сакала женско зашто многу сум поврзана со сестра ми и мајка ми и си правев филмови како и јас ќе си имам ќерка, ќе си имаме убав однос, ќе си одиме во шопинг до стари години заедно, ќе те чува :) А имаше и кај нас такви коментари Ајде без гајле второто ќе биде машко ама јас не им се замарам многу, си викам само во себе Дај Боже да има второ по се што поминавме за ова, повеќе ме погодува тоа отколку полот.

А маж ми можеби повеќе сакаше машко онака како маж, ама одма штом дознавме дека е женско се стопи како маргарин на рингла, само ми го гали стомакот, само и збори Ти ќе бидеш мојот криптонит, ти ќе ме стопиш мене, колку те сакам, ќе утепам некој за тебе ако треба :D Гледам дека различни чувства му се разбудија, понежни и заштитнички отколку да беше машко можеби. Како и да е, пак ќе кажам, само нека ни се живи и здрави сите и дај Боже сите да си имаме по 2-3-4 мешани и машки и женски :rofl:

Nora.A, tina2018, lejlla and 15 others like this.
  15. mici-22

mici-22 Истакнат член

Добро утро женски, од неколку дена ужасно ме боли десната рака, прво ми трнеше во спиење само но еве веќе 2 дена и преку ден ми трне и како мравки да ми лазат. Пијам 2 пати на ден магнезиум од 350. Некој дополнителен совет или облоги некои? Фала :*

16. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Добро утро и од мене :) што правите? јас подготвувам доручек за мене и ќерка ми , ќе јадеме житарки :lol:
    Ноќта не станав воопшто за во вц , што ќе беше тоа чудо :lol:
    Гледам сте зборувале за маживе колку ви помагаат , и мојов ако не му кажеш не му текнува нешто да подигне , да раздигне, ништо , тоа се на сила :@
    А другово немам коментар , вчера одев накај нашиот маркет со мм и еден што доаѓа купува од кај нас , седеше пиеше кафе и му вика на мм - дојди да ти кажам нешто , а јас стојам надвор и вика ама жена ти да не слушне. И ништо јас си влегов во маркетот , и кога излеговме му викам абе што ти кажа Д ?
    Вика мм - ми кажа како се правеле машки деца :^) лелееее кои глупости човече :tmi:
    Или па кога ќе ме прашаат што чекаш? викам женско. А првото што е? Викам девојче.Не е важно, третото ќе биде машко. Ми се :puke: од вакви луѓе

betty oh, Magic13, Kaetana and 11 others like this.
  17. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Муабетот, Не е битно дали е машко или женско, битно да моча стоечки :envy: А каков муабет слушнав неодамна, душа ми се распара. На пријателка моја па другарка, им се родило женско, па пак женско, па третото уште пред да се дознае пол му откриле некаква аномалија го абортирала и као ај на трето машко да одат, останала пак трудна за брзо време, пак женско и го абортирала и тоа дека било женско, рекле со маж и, Е нема шанси три женски аман веќе ;( Слушам и си викам, Прости Господе, не знаат што прават. Да го абортираш поради пол, а луѓе по 10-15 години плачат за дете, чуда прават да станат родители.

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

И јас дојдов за ова да пишам.
    Вчера не се напив магнезиум (ако е до тоа) и цела ноќ како се будев,како сум лежела на левата рака-здрвена и ми трнее, после на десна исто:?:
    Ај што ме боли левото рамо 4-5 дена,мислев од промаја дека е,ама ни тоа не поминува ,сега што им требаше на дланкиве...дури сега после 40мин откако станав ми се опуштија ама уште не можам да стиснам тупаница +отечени ми се..

19. Starlič

Starlič Популарен член

Мешиња добро утроо. :hug:

Морам да се пофалам, од денес влеговме во 7ми месец. :lol:
    Многу сум возбудена и среќна.:inlove:

Мајка ми дојде сабајлево на гости ќе поседи една недела, ќе ми прави друштво. Ми кажа дека сум се поправила иако имам качено само 5 кг:?:

Маж ми се враќа од странство сега во среда, ќе седи една недела и пак назад, едвај чекам да го видам. Закажав контрола на 20 ќе одиме заедно, сака ќере да го види.:lol:

Земав боледување, две недели веројатно ќе седам, имаме обврски. Ќе не канат за кумови, во истата недела и регистрација ќе прават, закажав за шминка и фризура, мора да бидам убава кума:makeup:

Ќе кречиме, и ќе переме теписони, свекрва ми вика ајде бе што се замарате сега со тоа, нема потреба, викам јас сакам дете во чисто да ми влезе дома, сум наумила и ќе правам така, ме искритикуваа со золвата и дека рано сме почнале да купуваме за бебе, требало да чекам во 9ти да влезам :?:
    Не е рано им викам, трошоци се, едно по едно, за да не ни се собере, добро ми вика како сакате така правете. Золвата имаат придонеси 1000€ месечно и можеа да си дозволат оддеднаш се да купат, ние не можеме се оддеднаш, затоа полека полека..:)

Ми стигна капче од Али експрес, золва ми жива се изеде, де те молам ако има и за моево нарачај ќе ти дадам пари, си мислам мхм да важи..
    И така. Се распишував и јас... Среќна сум, се надевам дека лошите мисли нема да ми се придружат за некој ден.
    Ве гушкам сите.:hug::hug::hug::*:*:*

20. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се напив и сабајлево магнезиум и сеуште неможам и јас да стиснам тупаница и уште ко трнење. Не толку колку од кој станав но не ми е сосема пуштена. Ќе го замарам мажето да ме измасира со борова вода.

Sofi.ja likes this.