Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Larahappy

Larahappy Популарен член

Јас се исправ во машина по секакви магацини чуваат и шубе ми беше. Намали најмалце вртежи да има и пониска температура.

dunika likes this.
  2. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Какви коментари имам изнаслушано, од тоа кога ги поминував губитоците на бебиња, па за следната бременост од која си имам дете како се противеше “бабата” да се купи било што, до степен да помислам дека пак без бебе од болница ќе излезам, колку само со “болна” ме ословуваа на зезање, па еден ден кога подбрав се живо, оро почнаа околу мене да играат. Еве второ е на пат, нека ми стигне живо и здраво и во лудилото уште еднаш ќе го направам тоа пошто подзаборавија сите.
    За пол и мене уште ми е невероватно натпреварувањето, особено опсесиите за машко во одредени фамилии, ама има и такви што коментираат демек женско ти треба за да те чува, некако многу самоуверени луѓево дека длабока старост ќе доживеат, извинете што сум морбидна, ама сигурно нема да раѓам со намера да има кој да ме чува на 80 години

mal.ecka, Miss.N, Kaetana and 16 others like this.
  3. lejlla

lejlla Популарен член

Абе вие мајки многу внимание му обрнувате на коментарите од луѓето, јас буквално игнорирам се живо, ништо не допира до мене, нема шанси да ме изнервира таква глупост.... еве кај мене најчесто е прашањето дали сум вештачки оплодена (бидејќи носам близначиња) :D јас останав природно ама па што и ако беше вештачки, која е разликата, чиви ќе беа тие, исто ти е тоа.... ама тоа е луѓе радознали :lol:

4. Marmarin

Marmarin Популарен член

@EvieBabe срцка не ми беше то намерата, немој да се стресуваш и ти сега. :) И јас се си мислам од магнезиумот ми е зошто и претходно исто ми се има случено. Не можев никако да одам во вц, а стомакот надуван мислев ќе ми пукне. Се напив магнезиум и за неполн сат отидов без проблем. :lol:
    Абе од пусто лежење само си барам симптоми, од се ми е страв, шо се вика со сила си правам да ми е неубо и после зошто ме болел стомакот. Е зошто де. :)
    Ако гледам така и болка во половината имав пред пораѓање, па еве цел месец истуркав. Си боли нормално од напор, од тежина, не може ништо да не нѐ боли ама ај објасни ми. :| Последните месеци се најтешки дефинитивно.
    Уживање и галење меше е спасот, мозокот на пасење. :lol: Па само ќе си каже кога му е време за излегување.
    Не е рано, таман си е полека да си се спремаш, да ти е мирна душата, да знајш дека ко ќе си дојдиш дома со бебе дека ти е средено, а не тогаш да трчаш, дали бебе да гледаш или алишта да периш. Свекрва нека си дрдори колку сака, то и е работа. :D

Sexybaby86, koritsaki and EvieBabe like this.
  5. Starlič

Starlič Популарен член

Ќе пишам тука, смејте се, чудете се, ако знае кажете ми што ми е :D
    Спиев и ме разбуди чудно чувство доле, како трнење, како нешто да ми смета... Ставив јастук меѓу нозе не помина, ставив под газ исто.. Како да ме притиска нешто... Не ми се случувало вака..
    Страв ми е..:worried:

6. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Здраво мамички. Еве чек ин, се потсмири малце работата, не им е сеедно, ама барем престанаа да ми зборат. Шеќерот веднаш се намали со инсулинчето, но барем сега не гладувам. И јас сум посмирена, а малиот се повеќе си претка. Во понеделник сум на контрола пак.
    Туку друго сакав да прашам, свеќи рече креветчето од нив ќе било, кејф ко баба и дедо, ама нит знам продавници нит што е квалитетно. Со другите работи се преокупирав лекари оно ово, па ич не сум размислила што ми треба за малиот. Знам рано е уште (25 недела сум) ама сепак лека полека да се средувам треба. Па ако имате некоја продавница квалитетна а не многу скапа ве молам предложете ми.

Autumn_ and flower30 like this.
  7. bela.m

bela.m Популарен член

Мешиња што живеете во Скопје, дајте ми предлог за продавница за новороденчиња, ама со точна локација бидејќи не можам со мешко многу да шетам. Во петок здравје сме на трет скрининг па сакам нешто и да купувам.

8. Adams

Adams Популарен член

Од која недела беше третиот скрининг и до која

9. Larahappy

Larahappy Популарен член

Стружанка (ја имаш на повеќе места па кај ти одговара најмногу), тритекс

Martka and bela.m like this.
  10. Larahappy

Larahappy Популарен член

Мене воопшто не ме прати на трет скрининг.

И јас цело време сум со течна столица од како пијам магнезиум по два пати на ден.

Last edited by a moderator: Sep 14, 2019
  11. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Имаш во Сити Мол повеќе дуќани на едно место; ако ти е за алишта: Окаиди, Картерс, Зара, Ваикики, Екстрим Интимо, Тритекс... а имаш и Бебе Хоум, Енци Менци, Крш, Бејби Блу (не знам дали беше така) за поширок асортиман бебешки ствари. Во Рамстор Мол исто: Тритекс, Mothercare, Ваикики. Имаш и лифт во Сити Мол, супер практично за шетање директ горе.

12. bela.m

bela.m Популарен член

Мене Петрова не ми кажа од-до. Ми рече да одам во 29+. Ама кај близначињата мислам порано се прави, затоа.

13. lejlla

lejlla Популарен член

Да, да, дефинитивно Citymall да си отидеш @bela.m ем си ги имаш сите продавници, ем климатизирано, имаш лифтови и плус место каде што можеш да се напиеш кафенце и да одмориш.... и да сликаш што си купила ;)

bela.m, Anomis11, dunika and 4 others like this.
  14. RAK91

RAK91 Популарен член

Женски што може да се пие за главоболка?

15. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Paracatamol. Jas minatata nedela imam nepodnoslivi bolki, no mislam deka mi bea vospaleni sinusite i si stavav sprej sinomarin, paracatamol piev i morska sol si podgreav i vo corapce ja staviv, i ja mestev niz celo lice dodeka da se oladi, mnogu mi pomogna.

RAK91 likes this.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Испиј и многу вода во случај да си дехидрирана,на трудници им треба околу 10-12 чаши дневно.
    Ако неќеш апче,кафе со некоја капка лимон знам како алтернатива.

Sexybaby86 and Larahappy like this.
  17. Nina1985

Nina1985 Активен член

Glava me nemase boleno ovie 9 meseci i ko za belja i vcera i denes me rastura kolku me boli .Piev paracetamol ama kako i grloto da me grebe a slusam nekoj virus imalo nedaj boze sega na kraj da go zakacam ne mrdam od doma

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Дали го следиш притисокот?
    И од висок притисок знае да боли глава,многу е важно во последните недели да не е висок...

Јас цел ден сум жедна и пијам вода и цел ден сум со отоци.
    Овде прочитав дека за да не се задржува течноста во телото треба уште повеќе да се внесува вода ама кај мене изгледа не важи.
    Легнав на пладневна дремка,кога станав прстиве на рацете ќе ми експлодираа. Оток, трнење, болка во прсти,болка во зглобовите на раце:!:
    Барав, барав можни симптоми за нешто и не најдов.
    Исто имам и болка низ целите раце,почнувајќи од рамо па надоле...ме болеше само левата од денес и десната:x

Еднаш прочитав дека трнење на прсти укажува на покачени д димери? Дали сум во право? Последен пат ги проверив некаде 6ти месец...:?:

Ако и утре ми биде вака,најкасно понеделник ќе одам на ГАК, сакале -нејќеле ќе ме примат,кој ќе чека до четврток со вакви маки:worried:

dunika, bela.m and Sesil like this.
  19. Nora.A

Nora.A Популарен член

Мислам од 28 - 32
    Мене Петрова ми пишала во 32 недела трет скрининг

20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Оди на лекар, отоци се генерално нормална појава, но заради болката и трнењето подобро да те видат таму. Притисок следиш претпоставувам.

Инаку да знаете има некој вирус со тт, мава на грло и нос, јас и малата на одмор го закачивме. И мислам сите што ги знам се болни, и возрасни и деца. Еве сме со малава уште со затнат нос и кашлица, веќе недела дена. Јас ептен се мачам и не можам да се искашлам, а осеќам дека имам секрет. Што можам да земам нешто природно за искашлување? Чај од бел слез пиев, ништо. Сируп не ми се пие сега да се трујам, не е до толку зорт. Само да можам да го искашлам секретот сакам.

Last edited: Sep 14, 2019
    bela.m and Sesil like this.