Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Розе честитам !!! :clap: Да си имаш лесна бременост и ти посакувам се најубаво. :*
    Мила ајде уште мааалку со лесно да ти биде пораѓањето. Уште малку ќе се гушкаш со бебувчето убаво. :inlove:
    Jeny ти благодарам што ми пиша. :* Еве моментално осеќам како претка бебушко наваму натаму како пеперутче некое да летка. :$ И ме чешка мешето. :lol:

На RozeSk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    тенкију на сите многу многу нај многу :)

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Cekaj sega princezata nesakajki li se fati :)

4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    хехехе не се зезав горе кога пишав за мм :D иначе во ова нашево 5 год. работа вложивме додека го направивме :$

5. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Не сум се уклучила на фемина откако се породив а цела бременост ко инвентар дремев тука :) Многу ми е мило што некои од вас веке сте во ублажена состојба а ве читав колку го посакувавте тоа :inlove: Нормално мило ми е за сите и ви посакувам лесна бременост ;) :*

На Agrona и ddevojce им се допаѓа ова.
  6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Eee ste se iznamacile ama Bozja rabota..inaku dve maski imas neli ili mesani ti bea..neka ti se zdravi i zivi i trite

7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    фала нека ни се здрави и живи на сите :inlove: :) иначе имам черкичка 14 год и синче 10 год

На artemidis, koritsaki, Agrona и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    и ја стака па терав 41,3 дена со лесно :)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    се е можно и мене така ми се чини :) како и да е еднаш че мора да излези ;)

На ikame му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Фала за утешните зборови, денеска сум помирна!
    Почнав да ги примам инекциите, матичната убаво ми објасни дека резултатите не ми се воопшто лоши и дека нема простор за грижи.
    Во понеделник сум на ехо, треба и брисеви да ми земат па и таму убаво ќе се распрашам за ситуацијава, иако веќе сум уверена дека не е ништо страшно.
    На интернет најдов цели теми за оваа проблематика, од оние искуства кои ги прочитав не наидов на ништо страшно.

Инаку за клоцањата, најубаво (барем тоа беше случај со мене) ќе почнеш да го чувствуваш во 7 месец!
    Чувството е прекрасно, ударите се нежни, но впечатливи.
    Чувствуваш како мрда, како те допира, а некаде на крајот на 7 месец сето тоа ќе биде и видливо.
    Кога ќе клоцне се мрда мешето, мал мешкотрес. :lol:
    Јас сум сега на почетокот на 8 месец, на двапати со раче или ноџе буткаше и така остана. :inlove:
    Еднаш над папокот, а потоа на десната страна од стомакот.
    Стомакот на тоа место е подигнат и изгледа како мала џумка. Толку притиска што дури ме засмејува.
    Инаку сега веќе повеќе чувствувам буткање, отколку клоцање што е и логично бидејќи расте со поголем интензитет, па просторот во кој живее му станува се потесен.
    Колку е чудна, но убава природата. Да се биде мајка и да се има можност да се доживее сето ова е вистински дар од бога.

Ние денеска го направивме првиот шопинг за жабецот мој! Ден пред мојот роденден.. Колку убав ден беше овој ден..
    Моја желба беше подароците за мојот роденден да бидат наменети од прв до последен за него, се што купивме ми ја грееше душата, ме тераше да подрипнувам од среќа, мислам посреќна никогаш не сум била. Покрај сета бебешка гардероба си купивме и радосница. Почнавме да се подготвуваме за неговото доаѓање..

Не знаев дека среќата може да биде толку ГОЛЕМА!

На Jeny, gluvarche, Agrona и 2 други им се допаѓа ова.
  11. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Izvinite zs lat.od mob sum
    Samo sto se vrativ od gosti mene pocnaa po malku da mi se drvat racete i nozete. Sega mnogu se plasam da ne e nesto loso. Dali e normalno ova? Eve veke 10-15 min kako mi se drvat.

12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    A pijas magnezium?

13. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Da redovno, od natural wealth 2x1 malku mi pustija sma seuste mi sr zdrveni

14. mihael4u

mihael4u Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    22
    јави се кај гинекологот, можеби ке ти ја зголеми дозата или ке ти препише нешто друго, битно не паничи. Јас пиев магнезиум од диетфарм, по препорака на др кристинка и многу ми помогна бидејќи јас имав претерано многу грчеви на нозете пред да почнам да го пијам.

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Da vi se pozalam use sabajle.deka cela vecer ne sum spiela i use sabajle mi ide da fatam magla na nekade momentalno seta nervoza mozam da ja ispukam edinstveno tuka...mnoguuu vreme ja zbiram :@ :headbang: :headbang: :headbang: ccc ni kriva ni duzna pojma nemam deka svetot se rusi, a na kraj jas sum kriva so propaga sveto!!!! ;( se izvv za lat od mob sum

16. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Смири се немој да се нервираш, во тебе расте едно мало сонце кое ако ти се нервираш тоа ја трпи нервозата. Затоа смири се и замисли си како го гушкаш тоа е највредно од се :)

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Uhh mila se za toa sonce pravam ama ednostavno sum slaba na momenti i moram da se izdusam..fala na sovet i uteha.pozz

18. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Јас да ви се пофалам си направив едн заб
    Ме наболуваше малце и го прашав матичниот дали ќе смеам, тој ми рече дека подобро е да се направи зошто можело инфекција да предизвика
    Додуша јулито ги реновирав забите , но 8 како 8 си се подрасипала малце, да знаев ќе ја извадев тогаш

Имајте убав ден мамички

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    а јас цела нојч се мачев вкревет и на крај повратив сабајлево :puke: зелудецов ме скина кичмата ме боли стомакот ме боли колковиве ми се чини дека ми се раширени 1/км значи ова бременост ја поднесив скроз тешко :sweat: со нојчи сонувам како се порајгам изгледа во сонот ги осејчам болкиве па од умор спијам и сонувам глупости :drunk: ме плаши само едно вака ако продолжам дали че имам сила да се породам нормално :?:

20. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Конечно кога сабајлето убаво си спиев ме изрипа алармот од кревет. Идењето на работа веќе ми претставува тешкотија, не толку физичка колку психичка, си дојдам ли од работа ќе се ококорам и се нешто по дома потсуредувам, едвај се убедувам да си легнам, а сабајлето па мака мачам да станам, дојдам ли на работа ме гуши просторот, тупаџиските муабети, како мало дете ми се плаче за дома :lol:
    Мешето ептен се надува, клоцањето е појако, освен проблемот со станувањето на сабајле, се друго е нормално и се радувам на секое клоцкање на малата. Навечер не спијам мирно, се будам на сред ноќ, или цела вечер сонувам како ми тече крв, капе менструација. Тоа е бајаги фрики психолошки момент, сигурно се поврзува со недостигот на менструација во бременоста па затоа почесто сонувам како ми капе менструација. И таман кога насабајле убаво ќе заспијам и ќе се укотвам удобно во креветот ќе ме срипа алармот за на работа. Е тогаш го јадам лошиот филм и после цел ден на работа поспано |-) Денес едвај го истуркав денот некако.