Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Јас ќе почекам изгледа до наредна недела. Не сум ни прст отворена, а и царски да треба ми кажаа во 39та ќе ме прават. Се си мислев оваа недела ќе ме породат, а и одвај чекам да се олеснам и гушкам со бебушка.
    Со лесно @Kaetana @Darija* @koritsaki

На Sexybaby86, Larahappy, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Nina1985

Nina1985 Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    222
    @koritsaki mila ic da ne se sekiras 36ta nedela e sosem dovolno za celosen razvoj na site organi,dezina super ima bebushka taka da ic nemoj da mu se sekiras.Super stom si veke 3prsti otvorena na nemas bolki znaci lesno ke odi ...Ti ja pustam cela sreka na ovoj svet so lesno :l:

На Sexybaby86, Larahappy и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Големи сте за во инкубатор, јас така мислам. Во безбедна зона си. Пуста мајка, не може да не се грижи.
    Добри ќе сте и двете, со гаранција!
    Утре ќе ни пишиш на нас фемина тетките со ќере во раце :*

На Anomis11, Sexybaby86, Andonia и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Фала ви на сите што ми пишавте. Се одлучив за царски на крај. Не знам дали е ок одлука или не, ама карлично да пробувам природно кога ме задржуваат заради болки во областа кај што е раната од првиот царски некако не би.

Не сакам ни царски, ама сѐ ми изгледа дека ако пробам природно шансите за итен царски се многу високи. Тука им е идејата ти како сакаш и ти како се осеќаш комотно. Никако не се осеќам комотно. Никако.

Денес требаше со Мачорка да одам на прв час музичко. Утре на танц. Така се изнаплакав ко магарица. Знам дека не е фер према бебево. И ме фаќаат нервози заради тоа. Сега се дома до маж ми.. а јас чекам да дојде утре и да ме породат.

Овој пат се плашам многу. Ах да ја имам барем пола од храброста со која отидов првиот пат да се породам. Тогаш ништо не знаев. Бев пијана од среќа. Спремна на сѐ. Сега сум целата стресена, сто работи си мислам во умот, ме фаќа нервоза, сакам да сум дома да се гушкам со маж ми и Мачорка, некако така сум целата стресна. Анестезиологот ми кажа дека ако заради килажата не фати спиналната, ќе морам тотална. Тоа па колку не го сакам. Ама.. не знам. Тоа е што е. Леле нека биде што биде.

Бебо мава не престанува. Јас под стрес се осеќам дека ми се моча цело време. Во моментов како ме притиска си мислам уште водењак да ми пукне ми фали. Организирање денес ад хок.
    Мајка ми утре лета наваму, среќа се најде лет. Ама дома ми остана несредено.. и тоа уште толку ме нервира. Значи не сум ни издепилирана. На нозете сум со лак. Некако ич несремна денес.

И само си цмиздрам и си ќенкам. Многу ми е страв некако. Со убаво да помине, и сѐ да е ок, па после ќе собирам сили за закрепнувањето.

@Darija* со лесно. Пишувај како си и што се случува.
    @koritsaki со лесно и тебе па се надевам сите ќе се фалиме утре дека гушкаме бебиња и дека супер сме поминале!!

Знам дека мора храбро, и се надевам дека ќе успеам утре така да размислувам.
    Маж ќе биде со мене. Ама страв ми е да не му се слоши и да напрај драма некоја. Се надевам не. Не сакам да не е таму, ми треба поддршка.

На Kitten, Sexybaby86, Lorins и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Nina1985

Nina1985 Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    222
    Ajde so lesno da pomines ,za seto ostanato ic nemoj da se sekiras,dali si depilirana ili ne si ,dali doma ne ti e sredeno e najmalku vazno sega!I jas se spremam za carski taka da zaedno ke zakrepnuvame.Probaj da se opustis i da mislis kako bebusko ke go guskas naskoro

На Sexybaby86, bela.m, Larahappy и 2 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.222
    @Kaetana мајка смири се,за кратко ке гушкаш бебе.Верувам хормони и паника те надвладеле,и моментот “не сум спремна”.Ке ти речев и јас царски,оти големи се шансите да окркаш болки со саати и пак под нож на крај.Ке одиш со ќеркичката на наредни часови,ке ги има многу,плус Мама твоја упаѓа во помош.Се’ ке биде добро,само пренасочи мисли на најпозитивно што можеш:hug:

Многу среќа и со лесно и на останатите мајки кои се на пат да гушкаат бебиња,нека мине лесно само...
    Наплив на мекици во најава:inlove:

На Sexybaby86, Andonia, kockichka и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    И јас бев 3 прста отворена од 37 недела па се породив 40+2 Без грижи мајче. Ќе си поседи бебушка. И да се роди утре, супер тежина има.
    Со лесно и позитивна мисла :*

На Sexybaby86, kockichka, bela.m и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    @koritsaki друшке,почекај ме бар до четврток можда ќе ти се придружам:lol:
    Беба како се понаша сега? Мрда или посмирена е? Цервикс ти мереа?
    @Kaetana @Darija* со лесно мешиња, ви завидувам што многу брзо ќе гушкате бебиња:inlove:

На Sexybaby86, koritsaki, kockichka и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    @Starlič
    Има едни перничиња како граничник за да може на страна да спие а да не се преврти на меше, а до 5 месеци ни рекоа никако на меше без надзор. порано на страна ги ставале да спијат а сега препораките се строго на грб без ништо во креветче, јас за првото се истражив за безбедно спиење, 10 вреќички купив за да не е ќебенце, за доење поим немав, ми викаа природно доаѓало, ама не беше баш така и многу се намачив.
    Немој да си мислиш ќе немаш млеко, скоро сите имаат млеко ама кај некои треба повеќе стимулација и дисциплина а кај некои има одвишок. Мој совет ти е да се приклучиш во групата на фб Поддршка на доењето и прочитај постови за да добиеш генерална слика за тоа на какви проблеми можеш да наидеш, сигурно и тука на форумов има тема ама мене конкретно таа група и стручните совети од советничките ме научија многу

@Kaetana @Darija* со лесно мајкички, за брзо да си ги бакнете чедата. Нова тура значи имаме , ај сите до таму лесно да стигнеме

Последна измена: 17 септември 2019
    На flower30, Starlič и Kaetana им се допаѓа ова.
  10. Darija*

Darija* Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    302
    Кај мене сеуште нема ништо, ќе западнам во депресија на патолошка, можев да си седам дома...

11. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Кажи ми за вреќичките за спиење, од каде ги зема, и дали си задоволна? Јас нарачав од али експрес. Бидејќи нема да повивам, сакам навечер во вреќичка да го ставам да спие. Здравје за граничниците ќе видам,може ќе земам. Планирам да купам од тие постелините со 4 страни оградички па гледам и таму имаат такви за потпирање, од таму ќе земам. Ти благодарам за препораката за посета на страната на фб Подршка за доењето. :hug::*

На Autumn_ и EvieBabe им се допаѓа ова.
  12. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Каков инкубатор будалче; внук од братучетка со 2100 излезе од болница после 3 дена одма, од другата братучетка внука се роди 2800 после пет дена излезе 2600 дека со царски - ни инкубатор, ни ништо. Моево беше без малку 2кг во 33та; значи тешко дека ќе стигнеме до 2800 до 36та. Ич немој да се плашиш, се ќе биде супер. @Kaetana исто и кај тебе - налет дали било средено дома. Ех колку работи во животов не одат по план, па за една генералка дома :) Само ти и бебчето бидете добро, ништо друго не е важно. @Darija* биди силна, да се надеваме дека наскоро ќе се заврши се.

Ве чекаме да пишете што сте направиле сите :hug:

На Sexybaby86, Sofi.ja, Bonnie Top и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Мене ме припремаат за царски.
    Кај и да е ќе биде.

На cinderella5, Girl-Rabbit, Mini90 и 21 други им се допаѓа ова.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.489
    Добро утро :) Јас исто се чувствувам , ни б од болки и сл. Вчера вечрта кога се бришев на тоалетната имав нешто како лигава слуз бледо розева ама толку , дали од тоа е што докторот ме прегледуваше доле два пати :tmi: од денес сум 36 недела
    и малку ме подболува да ви кажам , ама ајде нормално е сигурно..
    Сега во 9 имам закажано пак па ќе видиме како ќе се одвиваат работите , дали ќе се заврши се денес или ќе си чекаме :rofl:

На Kaetana, Magic13, Sexybaby86 и 19 други им се допаѓа ова.
  15. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Со лесно мајка. Само неколку саати те делат од прегратката со бебуш :hug: :hug: :hug:

На Kaetana, Sexybaby86 и Larahappy им се допаѓа ова.
  16. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Добро утро,
    @Kaetana ајде со лесно. Те чекаме да пишеш.

Денес од мене :coffee::coffee::coffee: а од вас мекиците со сиренце^_^

Одам да пијам кафе

П. С. Знам дека сум досадна, Еутироксот си го пијам па одам и сега за проверката на д димери, крвна група така?
    И ако може да ми пишете кај се наоѓа Трансфузиологија на Клиника?!

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Вреќички уствари купував откако се породив, ми купуваа и позајмуваа блиски, за почеток неколку имав ама не можам да ти кажам дека беа практични, или дебели или големи, ако го натокмев да заспие во неа ќе ја повратеше. Имаше проблем со startle рефлекс и буквално на 15мин не будеше а и тоа само ќе се разбудеше - па почнав да го повивам ама и тоа кога успешно кога не, овој пат сум решена за вреќичките пд али со лепенка за повивање на рачиња а после и други само со патент. Освен на али не знам што ќе има по нашиве продавници, ако најдеш нешто кажи ми.

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Мене ми викаат сите демек повивај до 40, ем заради карлица ем помирно ќе спие.. Здравје сега така зборам може, ама така и планирам само на спиење да го повивам барем почетокот. Ако налетам по дуќаниве на вреќички обавезно ти пишувам. Јас ќе видам таа од Али каква ќе ми стигне, ако е добра ќе нарачам барем уште две...
    Инаку дали верувате во тоа на бебуш алиштенцата кога се перат и сушат мрак да не ги фатило, демек не било убаво. Вчера зборев со мајка ми за тоа, вика јас за тебе кога имав време тогаш перев и сушев, еве ништо не се деси. Золвата многу внимаваше на тоа. Ама јас и не верувам баш во тие бабини деветини. Ќе си перам кога можам. :D:D
    А вие? :D

20. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Офф како да ти објаснам во тоа лудило.... Значи, влегуваш низ главен влез од кај што влегуваат колите и тераш само право. Поминуваш хирургија мислам беше од лево, она за кршени раце нозе :) и продолжуваш накај радиологија надоле. Тука има едно комбе-штанд за цедени сокови и кафе, стално поминувам покрај него и одма десно после нив е трансфузиологија доле на приземје, не треба нигде да се качуваш.

Едит: Не спомнувај мекици, ууу како ми се јадат топли мекици со ајварче и трничко овчо сирење :D

На Kaetana, Sexybaby86, *malenavolena*87 и 2 други им се допаѓа ова.