Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    ^
    Јeny и јас душо исто така тешко станувам за на работа едвај станувам се влечкам како зомби некое до веце. :( На работа насабалје тешко некако уста не ми се отвора веќе. Сите почнуваат да ме забележуваат еее стомачето расте е расте де дај Боже да расте. И јас така кога ќе си дојдам дома се ококорувам и јадење правам, те чистам нешто... и мм немој седи, немој седи. Не ми се седи пустата, а насабалје првата мисла што ми доаѓа онаа што ме рассонува ми е кога ќе си дојдам од работа ќе си подлегнам ДЕМЕК ама ништо од тоа. Навечер почнувам и јас да не можам убаво да заспијам и колку да сум уморна едноставно не можам. Ми се здрвуваат раце, се штрекнувам на сред сон, како да тонам, како да се стресувам во сонот, наеднаш ќе ме фати дремка и наеднаш како да не ми циркулира крвта во мозокот па се штрекнувам како да ми лазе нешто низ раце... чудно чувство. И едвај по еден саат и нешто може заспивам. Па и неубави сонови сонувам. ;( На секој два саати станувам за во веце и се рассонувам. Имам и некоја тахикардија од време на време и градите како да ме стегаат како воздух да немам :( Уфффф ајде да не се жалам, па накај 8/9 месец кој знае колку е тешко во споредба со ова моево можам да го издржам сега. ;)

2. Azzra

Azzra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2013
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    61
    Ај да се надоврзам на маките...39та недела, малово не сака да чуе за излегување...јас веќе почнав да се движам како пингвин, киселини не можам да искажам колку...навечер во кревет центрифуга, на секои 5 минути менувам страна...болат колкови,карлицата пука, се здрвуваат раце нозе али јбг ќе си чекам, се мислев и за индукција да си побарам ама ајде кога мисли нека си излези само :)

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    ^
    Azzra тебе уште малку ти останало душо. Ајде со лесно да си се породиш па ќе се гушкаш за брзо со малото ангелче. Поздрав ! :hai: :hug: :$

4. Azzra

Azzra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2013
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    61
    Фала ти...уште малку да, ама освен тегобиве што ги кажав ни болка ни контракција до сега не сум осетила ...а малово ем му е тесно не го збира веќе да се дбвижи внатре, ем не сака да излегува :lol:

На ddevojce и Agrona им се допаѓа ова.
  5. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Здраво мамички како сте сакав да ве прашам нешто дали магнезиумот се пие до 36 недела така слушнав,а кога бев на доктор прашав дали уште да пијам тој ми препиша уште едно пакетче а во петок ке влезам во 36 недела а има уште многу за пиење од магнезиумот што мислите да престанам да пијам не е ли време :?:

6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Jas odamna ne pijam magnezium...

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Dobar den oficijalno od deveti mesec :inlove: ee ne mi se veruva kolku brzo stasav do deveti mesec...kako vceta da ostanav bremena ,pocna stomaceto da raste, da mrde peperugata,a eve sega sme pred ragjanje..Boze so lesno neka mi e na mene i na site drugi e :inlove: srekna i vozbudena sum... deneska sme na kontrola pa da se vidime so malata...ve pozdravuvam i posakuvam naajjjubav den
    Se izv za lat od mob sum

На TSS, Jagoda123, gluvarche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    dzanina и јас одамна престанав со магнезиумот.
    За сите овие месеци едни шумливи таблети имам испиено и пола пакетче Магнезиум директ, толку!

Ги заборавам, немам желба да ги пијам, а фала богу и немам грчеви, па и крвната слика ми е до сега уредна.

Инаку еве една фотка од првиот шопинг за жабецот мој! :)
    Најубавиот роденденски подарок!

Барав соодветна тема за сликава, но не најдов. Ако има, модераторите нека ја префрлат, јас се извинувам!

На iki26, LaDyDoLl, Agrona и 5 други им се допаѓа ова.
  9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    sreken rodenden..mnogu slatki rubicki...gledam i radosnica si kupila..mnogu ubavo so zdravje da ti gi nosi zabecot koga ke se rodi :inlove:

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Јаготке многу убави работи, со здравје да си ги носи бебулето твое. Не знам дали е соодветно тука да се пишува на темава што ќе ја отворам ама сите нас не чека истото па сакам да прашам кои продавници за бебешка облека да ги посетиме кои нудат квалитетни а приступачни цени.

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Odi vo kategorija bebe i imas tema prodavnica popusti za bebinja..tamu ke najdes se so ti treba :)

12. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јаготче :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: се наежив на убавиве работи за бебушко. :$
    Инаку не знам дали денес ти е роденден ќе ми изивниш или ти помина, но еве јас да ти честитам овде СРЕЌЕН РОДЕНДЕН да си ми здрава, жива, весела, насмеана и среќна и оваа година најсреќна на цел свет поради тоа што во раце ќе го имаш најубавиот поклон на цел свет а тоа е БЕБУВЧЕТО маженцето убаво. :inlove: :party: :^:

13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    здраво мешиња :)
    ние сме добри,иако ноќе не спиеме баш :^) мешето не може да си најде добра позиција :D и често си одеме во вц :D имаме и понекогаш болки малце ама нормално си е тоа веке сме големки :D
    деновите си поминуват па си подготвуваме за пречек на бебуш :) повекето работи се купија па остана уште некои ситници :)
    мешко си го галиме секој момент си татичко,гледаме да не има некое раче или ноџе :D
    така мешиња бидете ми поздравени и уживајте :inlove: :inlove:

На gluvarche, ddevojce и zalosna им се допаѓа ова.
  14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Се вративме од контрола срекни.пеперутката пораснала веке е 3066 кг и 55 цм.док реце до крај би мозела со 3500-3600 да се роди ,,,,здравје и со Бога напред.малку бесе страмезлива и си криесе лицетосо рацете.па малку просетав низ собата се напив вода и оп се показа,си се сликавме и иаме сликицки...плодова вода, папоцна врвца плацента се видовме и фала Богу се е во ред. Цтг мокраца крв и тоа петка.Ми зема брис и имам усте инфекција ми даде пак вагиналети и маст.како со бев расцекната на тој крветот му велам на мм какоо а позиција и тој ми вели цекај кога ке рагас бетер расцекната ке си,,, а јас фаца ваква :sweat:
    фала на Бога се е во ред,пеперутката е со главцетто надолу...поздравцеееее

15. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    жалосна некои жени пред да почнат да се пораѓат тогаш изповратуваат мислам дека и кај тебе е иста ситуација ај со лесно

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Sea gledam 55 cm sum pisala....greska 50 cm e :D

17. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.891
    Допаѓања:
    40.642
    ^Просечна големина кај бебињата е околу 50 см кога ќе се родат.
    А при ехо мерење неможе да се одреди точно ни тежина ни висина .
    Моево се роди 55 см.

18. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Не памтам од кога не ме фатило кашлица, ама ете ме стигна и тоа зло. Градите мислам дека ќе ми се растргнат, грлото ме пецка од шо се напрегам од кашлицата, еве и носот почна да ми тече. На толку чување и витамини клукање, пак ли ова замарање со настинки?! Па јас пушач кога бев не кашлав, настинките ми беа ептен лесни, само грло ќе ме болеше и носот ми течеше а од тоа очите ќе ми се зацрвенеа и толку а сега не пушам, не пијам, се хранам здраво и полошо е. Која иронија.
    Дајте некој лек против кашлица.

19. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    I've been there :)
    Шала на страна, те разбирам потпоно бидејќи пред неколку дена јас куртулив од кашлицата. Она што јас го применував беше прегорен шеќер со млеко и цела супена лажица путер и го пиев кога ќе се подоладеше, а исто така си правев и од супите коцка (од петел) со бибер и лимон. Една коцка супа јас варев во 500 мл.вода и ја пиев како чај.
    Мене ова ми помогна, не те чини ништо ако пробаш.
    Ти посакувам што побрзо да се чувствуваш подобро :*

На Jeny му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Фала ти чупче ќе го испробам твојот рецепт :*