Верувај ми и јас така се чувствувам напати дека ќе препукам а тек сум 19 +3 ...... незнам кај мене можеби дека се две
I jas znam deka moze slobodno Linex forte, sum slusnala deka nekoi trudnici sekoj den ti pijat. A nane kolku sto jas znam i od prvata bremenost ne smeeme, ama najiskreno nemam istrazuvano zosto. Znam samo deka nane, tuna, gjumbir, citrusni plodovi ne smeeme. Da pomine brzo i lesno virusot! I Alvogen sumlivi mene mi dadoa letovo koga imav stomacen virus, po dve sumlivi vo 200 ml voda, kako elektroliti se, ama ubavi za pienje.
Инаку вечерва шетав по детски продавници, купував поклонче и ѕирнав малку во бебешките.... само во okaidi и waikiki влегов, прекрасни работи... од толку што ми се ми се допаднаа сакав дури да купам нешто, ама ајде си викам рано е многу, има време
Од кога може да се пие чај за доилки? И од која фирма би ми препорачале? Денес зедов еден од ДМ од babylove и читам дека може и во бременост да се пие
Кошмари ме разбудија... Сонував како се будам во болница и ништо не се сеќавам, ми викаат се породи, царски. Не ме боли ништо, станувам од креветот, се гледам на огледало залижана цела во косата, викам Зошто не ме боли ништо, кај ми е раната? Кој ми ја собра вака косата? Кај е бебето? Мајка ми вика, Јас ти ја фатив косата на брзина да не смета за операцијата. Доле е бебето. И искачам одма се држам за гелендер, прашувам по ходници Кај ми е бебето, кај ми е бебето? Си мислам во себе, Како не издржав барем до 36. Нешто не е во ред, ме лажат овие. И се разбудив Како сум сега цела вознемирена... едвај чекам на преглед да отидам.
И јас сум денес на преглед,прво не можев да заспијам, па се будев, па сонував некој кошмар се исплашив...сигурно е нормално затоа што сме во исчекување Со среќа,ќе биде се во ред
Добро утро. Значи сите сме со кошмари сношти. И јас исто. Во тие одвај два саати сон што врзав, сонот дека сме биле со мм (конечно со него) на некое тропско место заврши неубаво... Цела ноќ не спиеме, мм се жалеше на јака главоболка и болки во желудникот. Ај се убедивме некако да се напие апче. Терсене е. Што да му правам јас со стомак до заби на маж од 180-190 см?? Негата од мене си ја бара, а јас со врзани раце. Кога не му е арно како мајка сум му. Доволно му е да го допирам местото што го боли. Оффф, тешка ноќ имавме, ете го р'чи сега. Значи не го боли. Сон не видоа од мене бебињава сношти, и тие будни беа цела вечер. Ај да пробам да дремнам и јас малку, ако и денот ни биде како ноќта, е убаво ја наредивме...
Јас пиев чај за доилки на Хип, ама откако се породив. Ми го препорачаа во болница, имал многу анасон, па преку млекото смирувал и грчеви на бебе. Не знам дали од чајот, или од капките што и’ ги давав, ама стварно мојава ич немаше мака со грчеви, воопшто. Ама мислам сите чаеви за доилки содржат анасон, така да сеедно е кој ќе го земеш. Гледај само да нема шеќер во составот
@Sexybaby86 кои капки за грчеви ги даваше? Мене најмногу ми е страв од нив. Си го замислувам моментот како нешто многу страшно...
Јас таков момент си замислувам заоѓање од плачење...имам гледано деца како заоѓаат и ептен ми е страшно.
И јас многу се плашев, очекував којзнае што. Во болница ми препорачаа пробиотик Биогаја + капки Колиеф од 8-миот ден на бебе, па тоа и давав секој ден до три месеци. Сега за малава бев да земам Биогаја од аптека пошто болна беше, ми рекоа не ги носеле веќе, ама пробиотици има еден куп. Нема врска кој ќе го даваш, немора Биогаја, битно е против грчеви да се дава комбинација од пробиотик плус капки и да се биде редовен. Последново е најбитно. Од капки планирам пак Колиеф да користам за второво, здравје. Малку се досадни капкиве за користење, треба да отстојат во млеко едно 20-30 мин пред да ги испие бебе, а се даваат пред секој подој, па измолзував по малку млеко 7-8 пати дневно (колку што имаше подои), па оставав да стојат, па давав. Ама вредеше кај нас, пак ќе речам.
Мила мене пред царскиот ме прегледаа со рака и така ми видоа дека природно ќе биде ризик и ми закажаа за царски утредента.И по тој преглед ми се појави сукрвица,така требало ми рекоа.Но не се секирај мене не ми беше ни страшен ни болен,малку непријатен,или јас од возбуда дека ми се случуваше све многу брзо не осетив,или бев опуштена и мислев на бебо....но како и да е не боли толку....Со лесно
Ништо ново кај мене, уште сум на патолошка.. Не сум отворена скоро ич, ниту болки некои посебни немам.. Бебенцето е мало, 2300 го измерија последно денес, најверојатно ќе завршам со царски..