Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Да и во овој има анасон и е без шеќер. Чудно ми беше дека пиши може да се пие во бременост.
    А за бебе каков чај да земам? Гледам има од бекутан неколку врсти.

На koritsaki и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  2. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Девојки,
    Да ви се пофалам вчера ги купив моите први труднички алишта :)
    Си купив хеланки/панталони и блуза/фустан.
    Трети мсец сум и веќе нормалните хеланки почнуваат да ме стегаат, па решив да се подновам.
    Многу сум хепи :)
    И едно кратко прашање до оние кои имаат правено инвитро. Јас пред инвитрото (точно пред 3 месеци) правев поново микробиолошки тестови и добри испадна, како и секогаш. И после тоа инвитро, бета, забрана за секс и не сме имале односи. А на последниот пеглед (скринингот) докторот ми рече да си направам пак микробиолошки. Сега сум во странство и не знам дали стварно има потреба да правам и дали уопште имало шанса од некаде да фатам мукоплазма, кламидија и уреоолазма. Што мислите? Има потреба да правам?

На rainbowmama, Magic13, koritsaki и 4 други им се допаѓа ова.
  3. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Честитки за трудничката гардероба. Радост голема е. Исто и јас пред ивф правев брисеви и како и секогаш, чисти ми беа. Без разлика на тоа, во 12 недела правев нови. И ние немаме односи. Многу е важно во бременоста да се чисти. Многу. Мислам дека има инфекции кои не се пренесуваат само преку секс. Затоа, како ти велат, така прави.
    Со убаво и со лесно да е!

На Girl-Rabbit, koritsaki, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Се препорачува да се направат тие брисеви околу 13-14 недена ако не се лажам, така барем е тука кај нас, како задолжителни се од матичните гинеколози....

На Sexybaby86, Larahappy, Enci200 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јад пиев само анасон од билна аптека големо пакување си земав и пиев до 3-4 месеци. Чист анасон. Пиев и лактамикс на почеток. Највкусен ми беше на хумана, ама не знам дали имаше шеќер:^) И бебе мое немаше никогаш грчеви, можеби од анасонот.
    За бебе чај на почеток не користев, почнав од 4 ти месец да и давам бекутан гуд најт. Шеќер-нешеќер многу работа ми бркаше за какањето, а и сега кога е настината.

На Magic13 и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  6. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    784
    Среќно на новите мамички, живи здрави и големи да растат бебушите!!!
    Јас денес прв ден на работа после одмор, да се вратам малце во нормала, нема веќе спиење до 11. :$
    Ко за прв ден добро ми оди. Иначе арни, луѓе ме прават 8ми а јас 6ти, ама веќе никој не ставам на ум. После тие стресови решив да не ги перципирам. Епа таква ми е носијата шо сега плус татко му е 2 метри, а јас едвај 1.6. Плус мајка ми била иста, прво мешето, па после 2 минути она. :D
    Важно живи здрави и полека се ќе се среди..

На Kaetana, Girl-Rabbit, Starlič и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Аха, ама за овие мукоплазма, уреоплазма и кламидија мислам дека се сексуално преносливи...не знам, да си направам тогаш.
    За нив треба така? Мене во извештајот само му пишува "брисеви за микробиологија", а тука каде што сум има многу видови тестови и сама ќе треба да си одберам :))
    А кога одев кај матичната во мкд, само кажував микробиолошки и ми ги правеше тие три chlamydia spec.; ureoplasma urealytica; mycoplasma hominis.
    И вие тие ги испитувавте во 12-13 недела?

8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    @Enci200 честито облека:)
    Јас уште пред еден месец купив,сма стомакот ми е даска,на пладне само се подувам,ваљда ке никне за некое време.

Држете ми среќа во 2 сум на скрининг,ке ве апдејтирам одма.

@Sexybaby86 брат ми е фармацевтски претставник,он работи со Биогаја,повремено држи и предавања за нив во Систина и Штип,ако сакаш ке го прашам каде со сигурност ги има.

На Starlič, Lostinparadise, Sexybaby86 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Ќе проверам и ќе ти кажам во текот на денот. Треба да ја отворам папката и да го видам резултатот, а не ми е баш на дофатливо место. Ќе те известам важи?

На Enci200 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. belmoni

belmoni Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2018
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    374
    Од како дознавте дека сте бремени кога за прв пат правевте микробиолошки брисеви?

11. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Во 12 недела. Ќе ти каже докторот.

На belmoni му/ѝ се допаѓа ова.
  12. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Ние завршивме со преглед; цтг мирно, цервикс не ми ни мереше рече излеговме од опасна зона па сега терај. Бебка е малку помалечка, не ми ја измери докторот точно, рече само една недела е помало ама гледајќи ме мене ситна и дека матката ми е вродено малку помала, сепак беше презадоволен. Со главче во ребра уште напикана, рече ако се сврти до крај ќе пробаме природно, ако остане вака, царски не ми бега - не ми е ни битно веќе, само жива здрава да се роди :l:

Дури и прошетав малку после преглед :) и купив вреќичка за спиење од Картерс, пижамки од Зара и едни шмихознички исто од Картерс :makeup:

На belmoni, Kaetana, KuklickaSk и 11 други им се допаѓа ова.
  13. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Добар ден ....
    Ништо и денес ... ја чекаме цуцата ,помалце ми е активна деновиве,повеќе спие
    Маж ми запнал чекај жено термин на 9 октомври,ти гарант на 25 септември ке родиш
    Па здравје

На Kaetana, Girl-Rabbit, Starlič и 5 други им се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Здраво и од мене,
    Деновиве ме боли глава, мерам притисокот, повеќе од 125/80 не оди. Не знам дали од нервози или од времето се главоболките.
    Инаку прееска бев на трансфузиологија, ми земаа крв. Едно 6-7 епруветички ми наполни:Dми рекоа едни резултати утре, другите за 2 недели. Вие сите одеднаш ги земавте или одевте 2 пати по резултати?!

@EvieBabe супер што на прегледот е се добро. Ќе биде добро до крај;) сега спремај си за прцлето што треба да пристигне:inlove:
    И @Sofi.ja и @dunika ги чекаме со извештај од денот:D
    Не го осеќав бебче многу од сабајле, па каснав благо и еве го тропка:D
    Ајде одам да лежам, ме пукна глава

Последна измена: 19 септември 2019
    На Kaetana, Girl-Rabbit, Starlič и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Важиии, чекам :)

16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Зависи од градба и генетика, јас до 24та недела си бев иста ко претходно да се чудиш кај беше пикнато бебето :D А и сега кога стојам до една другарка што сме тука некаде со недели изгледа ко она да е трудна јас онака со троа салце :lol:

Д-димери и хемостаза испитуваше? За нив толку многу епруветки? 8-|

На Girl-Rabbit, Sexybaby86, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    И мене ме боли глава денес, не знам дали од времево или од возбуда што не сум застаната од сабајле :) И моево беше заспано од сабајле па заради цтг рано морав да се напијам една чаша Кока Кола и почна да клоца.

Инаку не знам што си испитувала за да чекаш толку долго резултати. Мене секогаш ми зимаат по 2-3 епруветки за хемостаза и ддимери и резултатот е готов истиот ден после 14.00. Две недели чекав само за генски мутации бидејќи ги групираат од повеќе жени па испитуваат наеднаш.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @Sesil @EvieBabe д димери, хемостаза, крвна група и уште некои параметри имаше испишано гинекологот. Изгледа се што и текнало:D нешто пишуваше антикоагуланти.... Не запамтив добро. А и реков само д димери, хемостаза и крвна група.
    Епа тогаш да го пратам мм утре по едните па другите накнадно

19. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Честитки за гардеробата со здравје да си ја носиш. Јас една недела пред ивф пред да добијам направив беа чисти. Исто без односи сме во 13 недела пак правев имав уреаплазма ми дадебдокторот еритромицин повторив немаше ништо. Сега пак треба да правам кај 35 36 недела ми рекоа

На Enci200 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    IMG_20190919_131559.jpg

Еве го најдов извештајот за мене. Зошто сево ова, врска немам

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.