1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Poklonce

Poklonce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    292
    Јас денес бев во болница и нели требаше да ме остават за пораѓај, ме прегледа докторката и ми рече имаш уште време, само три прста отворена и вели ако те задржам ќе треба многу да те мачиме. И така си дојдовме дома, ќе си чекам да ме фатат болки ако не вп вторник пак треба да одам. Мм се смее и вели девојчето знае дека надвор е ладно, внатре и е потопло нека си поседе уште некој ден :inlove:.

На Andonia, Sexybaby86, Kaetana и 7 други им се допаѓа ова.
  2. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.541
    Допаѓања:
    7.267
    да особено кога ќе пуштам музика, ќе каснам благо или ќе се напијам чаша кока кола :D

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.976
    Допаѓања:
    143.614
    Го немам картончето, го изгубив од првиот пораѓај и јас и спомнав и рече ок. Оти ми рече др. дека ќе бараат за пораѓај па да имам црно на бело.

4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.976
    Допаѓања:
    143.614
    Колку ме фаќа пак некој страв. Денес пак ми се стврднува стомакот, ама имам така и некои нагони за мокрење. Претходната недела кога бев на ГАК кога да ме стават на ЦТГ сестрата ме прашуваше прашања и ме праша дали често ми се оди во вц. И сега ми влезе во глава, да не е тоа некој симптом и ме фаќа страв. А го осеќам и бебе како мрда долу ниско. Денес повеќе се движев, ја носев малата на лекар, па низ дома. Се надевам дека не е нешто, оти и јас се изморив од тоа "шетање" по болници

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.460
    Допаѓања:
    18.732
    Веќе бебе е големо и притиска на мочниот меур, не се грижи сите го имаме тоа чувство :) и ќе отидеш во вц мислиш којзнае колку ќе мокриш , две капки ќе паднат :)

На Sexybaby86, Miss.N, Adams и 3 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.976
    Допаѓања:
    143.614
    Па така ми е сега. Прво мислев дека некоја уринарна инфекција е, дека притиска долу ептен ниско. Пиев и една чаша брусница. Ама ми текна на зборовите на сестрата и "Миле Паника" тргнува во акција:D:D

На Sexybaby86, Girl-Rabbit и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  7. Poklonce

Poklonce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    292
    Мене ми рекоа денес дека картончето веќе не го признавале, требало да се земе од трансфузиологија испечатено на лист и на него да има печат

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.976
    Допаѓања:
    143.614
    Сега видов дека сум пишала картонче(дека такво имав од претходно). Сега видов дека е испечатен лист

На Poklonce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Isto :)

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    137.629
    Кажи им да ти удрат печат со крвната група и во здравствената книшка коа ќе одиш по резултат за д-димерите или мт коа ќе зема резултати нека им речи.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.460
    Допаѓања:
    18.732
    Земав флаерче од Зегин , еве да ги видите цените :)
    Screenshot_20190920-232306_Gallery.jpg Screenshot_20190920-232254_Gallery.jpg

На dunika, lejlla, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    137.629
    Многу се нежни на допир. Во Зегин кај мене сеуште се летните ствари само и бодиња само на кратки има. Ќе почекам зимно нешто да донесат.
    Во сите зегин има ама во секој е различно, што ќе начекаш тоа. Последниот пат во тоа Зегин што влегов само од чорапчињата имаше и тоа само од машките и бодиња на рамки.

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Какво е тоа картонче? Јас ќе одам на трасфузиологија да испитувам д димери. Треба ли јас нешто да побарам од таму??

15. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Ај да прашам тука, поактивна е темата. За излегување од болница зедов комплет од памучно фустанче, хулакопки, пелена има, боди со долг ракав. Се мислам така да не е ладно веќе. Пелената е памучна, не многу дебела. Што да носам дополнително, дали некоја јакна да барам, дали ќебе да носам или подебела пелена?
    И уште нешто за дома за спиење дали вреќа веднаш да користам или јорган?

16. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    10.402
    Земи си подебело ќебенце. И јас барав и сакав многу памучно фустанче но никаде не најдов па си земав обично памучно комплетче.

На Magic13 и koritsaki им се допаѓа ова.
  17. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    10.402
    Добро утроо трудни мешиња (waiting) време е за будење...Ооо некако ладно веќе ептен е...:worried:
    Јас станав јадам праски, банани само да пркне бебе :?: поготово после коментари дека јас слабо јадам и затоа е мало бебето :@(lalala):fubar: им велам бебе зема колку му треба!!!!

Си направив кафе :coffee: ... (hollest)
    Ајдее убав ден !

На Andonia, dunika, koritsaki и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    10.402
    Обичен лист е со крвна група го бараат за пораѓање во болница, кажи им да ти испитаат можат сами да креираат упат.

19. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Добро утро, ај помош девојки-за болки во желудник што е дозволено да се зема, што сте земале? Читав некаде дека се шмука рупурут....Мене баш навечер толку ми се дуја стомаков и често е пропратено тоа со болки во желудник (јас додуша и пред бременоства страдав од желудник)....

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nina1985

Nina1985 Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    222
    Dobro utro meskovci
    Kade kupuvavte bodinja na preklop onie sto se za pocetok,i onie zivrickite so nogavicki ? I da prasam tie sto se so carski porodeni vo sto izleguvaa od bolnica pantaloni ima sansi da se oblecat ili ke treba fustan da baram ?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.