Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Здраво мешки,

Однапред ви се извинувам за жалопојките што следуваат, ама ми се собраа ствари некако. Малата имаше температура и гној во грло со денови. Сега е поддобра, ама јас сум ко зомби.

Ве читав, но немав сила да пишувам. И веќе заборавив што и на кого сакав да одговорам. Затоа ќе си кажам мене што ме мачи. :)

Кандида за извоз, киселини - мислиш се спремам фабрика за оцет да правам, грчеви и болки од тежина, кога станувам, мислам коски ми се кршат. Малава не престана да се врти во меше, башка клоцањето и боксовите, и ми ги прави болни и чудни сите мои движења. И умор голем имам, а спијам малку и на рати.

И ајде гледам да не ги мислам сите овие работи и да се понашам ко да е се' нормално, посебно заради ѕверчево од 20+ месеци кое си бара екстра внимание. Сака да ја дигам во раце и да се гушкаме, особено овие денови додека беше поболничка, а мене се' потешко ми е да ја дигам.

Се снимав себеси, ми требаше да слушнам како звучи нешто, а немав кого друг да го снимам и се разочарав кога се видов. Некако си делував здебелена, пропадната и со подбрадок, како да сум остарена.

Башка што тагувам за летото... Одвратно е надвор, ќе ми фалат прошетките со саати. Ај доста ве гњавам.;(;(;(:x

На Kaetana, Girl-Rabbit, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    @kockichka од темата за термини, знам дека сме тука некаде со неделите. Нормално е да е веќе потешко овој период, а ти веќе си мајка, имаш искуство и знаеш со сигурност дека е така :)
    Бременоста е стварно чудно стање... Еве на пример јас имам плачено оти јадам само лепче и зденка (ко божем празен е фрижидерот и немам друго што), зошто не јадам работи кои ми се јадат во моментот, а реално ми штетат и не сум толерантна на нив. Така и ти... Исплачи се за сонцето :)
    Драга, моментиве не се враќаат, ударите се некогаш болни ама кога ќе се сетам колку време чекав да почувствувам такво нешто, благословено се чувствувам.
    Се ближи полека денот кога ќе ти порасне семејството за уште еден член. Мисли си го само тоа.

На Kaetana, Girl-Rabbit, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Фала за поддршката @bela.m ќе ми мине бргу, ама ми се собра. Мислам дека тек денес кога на контрола педијатарот ми кажа дека е подобра малата, си дозволив да помислам на себеси, зошто детето ми е на прво место секогаш, особено кога не е арна. Се' што сум собирала и се' што сум трпела и игнорирала ми се истури врз мене како водопад. Инаку генерално сум позитивна, а и кога не сум бргу се соземам и се враќам. Ама ете... адреналинот попушти, жалопојките се појавија. За кратко. Ама ако, веувам дека човек треба да се ослободни од било какви црнила, да не ги чува во себе. А некако вие овде сте ми посебни, поминуваме низ истото и полесно ми е да се "истурам" овде, знам дека нема да ми судите и ќе ме разберете. Особено ти, неколку дена сме разлика, памтам и јас од темата термини. Летна време еј, ко вчера да пишував дека сум сама со термин во ноември, да ми се придружи уште некоја за да си најдам цимерка за ГАК. :D

Ете, веќе сум подобра. Ве :hug::hug::hug::hug::hug:

Последна измена: 23 септември 2019
    На Kaetana, Girl-Rabbit, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    784
    Кога сме кај плачење да се пријавам и јас. :) Толку тешко ми стана денес зошто уште се мачам со шеќерот, што се заклучив во вц на работа и си се исплакав. Од инсулинот апетитот ми е покачен, а јадам според диетата, ем гладна ем шеќерот ненормален. Лута сум на тие од ендокринологија зошто ме испоплашија дека морам да земам 190 гр. јаглехидрати дневно, за мозокот на бебето да се развивал, сега гледам дека се е глупости и е индивидуално. Можеш да функционираш и со 90-150 гр. на ден. Се убив од гуглање пишување читање дур си го средам мојот организам и сега ми е страв што изгубив 2 недели во експерименти која храна ми годи а која не. ;(
    Ајде да се надеваме дека се ќе е во ред со бебушот и не го задушив многу со шеќер овие 2 недели. На 7ми сме на контрола па ќе видиме дали пак скокнал во килажа, минатиот пат беше 100 гр повеќе.

На Kaetana, Girl-Rabbit, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Си скролам по инстаграм сега, па да споделам :)

Ова очигледно е mood of the day :)

A607867F-4564-404E-BAE9-06E8BA10DD1E.jpeg

Ова поздрав за некој што праша минатата недела дали после пораѓај ќе имаме стомак :rofl: Не ми текнува кој беше за да тагнам.

E6BE0389-1832-48EA-86E9-ACDF2B77A1F2.jpeg

И ова една од оние слики од првиот момент после пораѓај на кои стално ми се плаче ;(

38AD0BC2-8233-4728-BDE0-16AF57A47477.jpeg

На Kaetana, Girl-Rabbit, Martka и 16 други им се допаѓа ова.
  6. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Ако се жалиме ондак и јас да ае пожалам,пак пролиф |(

7. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    Да се приклучам на групата за поплаки :( испитував денес крвна слика и урина. Се во ред освен 2+ на ацетон во урина :( Кога и ги пуштив резултатите на докторката, мислам по тел ќе ме потепаше. Утре во 8 и 30ч да сум била кај неа.
    На нет милион чуда се изначитав и без памет останав :( дали некоја се соочивала со истиов проблем, колку е сериозно и дали брзо се регулира?
    Ви благодарам мешиња :*

8. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Дехидрирана си. Пиј течности со сила ако треба, сокови, супи и електролити. Секако и вода.

9. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Само еден апдејт во врска со моите жалопојки... Дојдов дома од работа со огромна главоболка, измерив притисок - висок, што е несвојствено за мене, обично ми е низок. За неколку минути истурив црева, повратив сѐ. Не било само до мене и собраните секојдневни маки. Мислам и до времево дека е. Дали ви влијае вас физички ваква нагла промена на време?

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  10. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    А вакво перниче дали користи некој? За да го држи бебето да лежи на страна?

57B1FA78-1CD9-455B-83E5-3BDE20EB5EBC.jpeg

На Girl-Rabbit и maaitka им се допаѓа ова.
  11. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Мајка јас во саботата патував подолго, три и пол часа.... толку тешко ми падна и покрај тоа што правевме пет паузи... кога стигнв на крајната дестинација веднаш измерив притисок, покачен беше, околу 140, само легнав половина час да одморам па премерив повторно, сам се стабилизира, еве од тогаш по препорак на доктор мерам по три пати на ден и запишувам во колку часот колку ми бил, супер е фла Богу....но треба очигледно одмор, а времето секако дека придонесува за главоболки, непријатности и тн. поготово на нас трудниците..... мери притисок уште два пати денес па види како ќе ти е....и да цел ден сум со главоболка иако притиспкот ми е 110 со 70 (facepalm)

Последна измена: 23 септември 2019
    На kockichka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Мене ми влијае.. омалксана сум ко депре ми е времево цело.. обично имам низок притисок постојано но знае некогаш да си се поткачи и 120 да ми дојди веке глава ме фака и ми смета..

13. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    Фала срцка, ќе пробам така :*

14. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Мислам дека обични перници вршат повеќе работа. Едната позади грб, а ако сакаш и една помала до меше, иако првите месеци сигурно не може само да се преврти од страна на меше.

На EvieBabe и Poklonce им се допаѓа ова.
  15. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Првите месеци евентуално само една пелена под главче или ништо

16. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Е со одморот имам проблем. Само што ќе дојдам дома, малата фластер за мене и нема пуштање.

17. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Ангажирај баби, дедовци :) нека ја занимаваат колку што можат, или ако си во можност земиси боледување, еве јас денес го отворив, имам две недели од матичната 8) време беше :D а како си сега, подобро се осеќаш? Мери повторно?

18. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Само немој да се нервираш и да си правиш дополнителна штета со плачење. Знаеш дека шеќерот најмногу реагира на нервози и стрес. Гледај колку што можеш да останиш смирена, тоа е во корист на бебето.
    Ќе се издржи гладувањето.
    Денес последно ми мереа тежина. Од диетата во рок од 2 месеци ослабев 7 кг. Вкупно само 6 кг сум поправена, само меше имам :)
    Има и нешто позитивно во цела работа.:D

На Kaetana, Sexybaby86, Andonia и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Мешиња да ве гушнам пред спиење...
    Денес малце во движење, бев да си купам некои кондурчиња како за времево (конечно нешто и за мене) ама пак ми шараат очи се по бебешки продавници...
    Бев кај матичната сметаше дека не треба да гледа бебе, задоволно е од тоа што сум успеала преглед кај Кировски во Чаир...рече дека толку со неа.

@Sofi.ja конечно од утре 37, докторот од Чаир пишал во извештајот дека смета дека до крај ќе си терам...:worried: а јас веќе сакам бебче да си го галам (сметам дека посигурно е надвор, некој таков срав ме фаќа)...Иначе и мене ми е тешко вртењето во кревет само си офкам:sweat:

Ајде добра ноќ мами...:hug::inlove:

Прикачени фајлови:

На Sexybaby86, Andonia, Ms allways right и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Nina1985

Nina1985 Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    222
    Zenicki vie sto ste na kraj ili porodeni davajte predlog za kafana za mekici ,i mekici za poracka za doma kade ima najubavi i koja cena se ?