Не си ставај притисок да решиш што ќе правиш веднаш, од постот разбрав дека свадбата останува во план и нема да ми е чудно да е така, само имај предвид колку е тешко да истераш свадба во ризична бременост, не е еден ден туку недели спремање се до ситници. Не знам дека мојот ме изневерил, ама знам со какви работи си го ладеше мозокот низ годините кога јас бев во депресии, интервенции, изгубени бремености. Знам дека дополнително боли што занимацијата на страна била жена, и секс со неа. Ама верувај дека пола од мажите до кои едноставно не стига информацијата за проблеми во бременост, односно не ги погаѓа, едноставно си имаат занимации, за нив животот продолжува да тече нормално. Од друга страна, најискрено мислам дека маж што еднаш изневерил ќе биде најдобриот, но, се додека не му помине грижата на совест, а откако ќе му помине (и тоа нема никаква врска со жената) ќе биде 10 пати полош. Јас не би сакала да сум ти во кожа, сепак, предизвиците се тие што ги прават жените посилни. Се надевам што и да се случи за тебе и бебето ќе е позитивно, за него мање више
Dusho mila :/ neverstvoto e mnogu losha rabota..... No ne e smrten grev i coveka razni raboti go teraat na takov cekor, kazuvas deka te izneveruval dodeka ste bile vo toj tezok moment.... Sekoj razlicno se spravuva so krizni momenti, ete tvojot resil da si dade oddishka vo tugja p..ka (izvini na francuskiov) Vo najmal slucaj sakam da go opravdam no ako navistina ste vo ljubov pomini barem navidum preku toa, ne i davaj na nekoja zlobnica da se siti deka vi go upropastila zivotot.... Spored mene ovaa navidum nemila situacija moze da ve zblizi dokolku toj navistina se kae, i probaj kolku mozes povekje vreme da mu posvetuvas ponatamu.... Ne seksualno tuku razgovorno (mazite znaat da se kako mali deca da se custvuvaat zapostaveni pa da si najdat privremeno druga igracka)..... Situacijata ti ja gledam od dva aspekta od aspekt na nekoj koj sto posle neverstvo uste povekje zasakal i se strasno pokajal( nekad davno) i od aspekt na toa deka imam bliski osobi koi i pokrak neverstvoto od ednata strana sega imaat 2 prekrasni devojcinja i neraskinliv brak i neznam za 2ca koi povekje se sakaat od niv..... Zivotot sto raste vo tebe ke dade nova dimenzija na vasite zivoti koncentriraj se na toa i prodolzi gi planovite kako da ne se slucilo nisto.... Znam deka e lesno od strana sto zboram i deka tebe verojatno ti doagja da go zadavis vo kapka voda.... No toa ne te nosi kon poubavo utre, prostuvaj za da utre bides nagradena so ubavi momenti koi ne si ni sonuvala deka se za tebe nameneti..... Izvini za dolgiov post ama me rastazi i se nadevam deka na nekoj nacin te utesiv
По стото пат пишувам за перницата дека е најдоброто нешто што си го имам купено откако останав бремена, топло ја препорачувам и да, како што напиша @*malenavolena*87 ако веќе се одлучиш да си купиш обавезно од големите
@EvieBabe ич немој да се косиш. И толку да е, тоа воопшто не е лоша килажа. Најбитно е бебето да е зрело. Килажата се добива лесно по породот. Јас сум родена 2200, износена 40+ недела. Ете ме , и јас сум сега мајка. Со лесно, мисли само на гушкањето со бебушот. @flower30 супер ти е хемостазата. Како на девојче.
И да знаеш. Опушти се малку, ќе видиш на крај се добро ќе биде. @Sexybaby86 ја заборавив. Многу ми е мило за дундето мало.
@Sexybaby86 И јас се израдував за дундето,од мене вести утре. Сите навиваат за машко јас за дунде. Само нека е здраво и живо...
Во контекст на муабетот за урмите, јас колку што изедов урми после трансфер и првите два месеци од бременоста... Ехеее... Урмите беа едни од малкуте работи кои ги можев првите недели... Нема правила ваљда, незнам како да кажам.
Реков сум чула, не дека доктор рекол, не ме сфаќајте здраво за готово. Инаку Гордана и мене ми викаше суво овошје заради помалото стомаче Али ете конкретно за урмите имам слушнато таков муабет, исто ко што не треба да се лежи во када со топла вода на пример
Истово го имам негде чуено/прочитано за урмите. Исто и за чајот од лист од малина,дека ја смекнува матката и олеснува пораѓај.
Која недела си? Пијам и јас мнг вода поготово сега кога ми кажаа дека се намалува . 2-2л на ден . Знаеш дека кога те прочитав се сетив дека и јас знам така за урмите Ај за сигурно ќе прашам во понеделник . Фала ви за одговорите
Da zemes i da jades. Jas jadam se sto mi dusa saka bremena so bliznaci pa super sme jademe i napreduvame toa se babini devetini
Во Бебесупер маркет можеш да видиш јас за првото од таму ја купив ако добро се сеќавам околу 3.500 ден многу убава постелнина со оградица
Значи по УЖАС од нашето здраство нема и нема ни да има Отидена од сабајле во 10 ми земаа крв требовање за кесиња крв однесоа во 1. А крв стигна во 8 и тоа не 2 кесиња само 1 оти немало па чекав до 9 да дојде сестра да ми стави канела и еве сега завршив
Добро утро мешиња... Јас и денес станата пред сите, вака за на работа да станував Битно гладна станав па лапнав две банани, пиев млеко па разбудив и бебе (се тегне во стомак). Утре цтг па да видиме дали има некоја промена, торба и за бебе спремна Време е за кафе