Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Не си ставај притисок да решиш што ќе правиш веднаш, од постот разбрав дека свадбата останува во план и нема да ми е чудно да е така, само имај предвид колку е тешко да истераш свадба во ризична бременост, не е еден ден туку недели спремање се до ситници.
    Не знам дека мојот ме изневерил, ама знам со какви работи си го ладеше мозокот низ годините кога јас бев во депресии, интервенции, изгубени бремености. Знам дека дополнително боли што занимацијата на страна била жена, и секс со неа. Ама верувај дека пола од мажите до кои едноставно не стига информацијата за проблеми во бременост, односно не ги погаѓа, едноставно си имаат занимации, за нив животот продолжува да тече нормално. Од друга страна, најискрено мислам дека маж што еднаш изневерил ќе биде најдобриот, но, се додека не му помине грижата на совест, а откако ќе му помине (и тоа нема никаква врска со жената) ќе биде 10 пати полош. Јас не би сакала да сум ти во кожа, сепак, предизвиците се тие што ги прават жените посилни. Се надевам што и да се случи за тебе и бебето ќе е позитивно, за него мање више

На ddevojce, Martka, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Dusho mila :/ neverstvoto e mnogu losha rabota..... No ne e smrten grev i coveka razni raboti go teraat na takov cekor, kazuvas deka te izneveruval dodeka ste bile vo toj tezok moment.... Sekoj razlicno se spravuva so krizni momenti, ete tvojot resil da si dade oddishka vo tugja p..ka (izvini na francuskiov) Vo najmal slucaj sakam da go opravdam no ako navistina ste vo ljubov pomini barem navidum preku toa, ne i davaj na nekoja zlobnica da se siti deka vi go upropastila zivotot.... Spored mene ovaa navidum nemila situacija moze da ve zblizi dokolku toj navistina se kae, i probaj kolku mozes povekje vreme da mu posvetuvas ponatamu.... Ne seksualno tuku razgovorno (mazite znaat da se kako mali deca da se custvuvaat zapostaveni pa da si najdat privremeno druga igracka)..... Situacijata ti ja gledam od dva aspekta od aspekt na nekoj koj sto posle neverstvo uste povekje zasakal i se strasno pokajal( nekad davno) i od aspekt na toa deka imam bliski osobi koi i pokrak neverstvoto od ednata strana sega imaat 2 prekrasni devojcinja i neraskinliv brak i neznam za 2ca koi povekje se sakaat od niv..... Zivotot sto raste vo tebe ke dade nova dimenzija na vasite zivoti koncentriraj se na toa i prodolzi gi planovite kako da ne se slucilo nisto.... Znam deka e lesno od strana sto zboram i deka tebe verojatno ti doagja da go zadavis vo kapka voda.... No toa ne te nosi kon poubavo utre, prostuvaj za da utre bides nagradena so ubavi momenti koi ne si ni sonuvala deka se za tebe nameneti.....
    Izvini za dolgiov post ama me rastazi i se nadevam deka na nekoj nacin te utesiv :*

На bella.gk, ddevojce, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  3. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Како сте задоволни од перниците за трудници? Дали се практични или џабе фрлени пари?

4. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Jas sum prezadovolna samo imam zemeno od golemite...

На malecko5 и lejlla им се допаѓа ова.
  5. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    По стото пат пишувам за перницата дека е најдоброто нешто што си го имам купено откако останав бремена, топло ја препорачувам ;) и да, како што напиша @*malenavolena*87 ако веќе се одлучиш да си купиш обавезно од големите :)

На ddevojce, malecko5, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.820
    Допаѓања:
    145.454
    @EvieBabe ич немој да се косиш. И толку да е, тоа воопшто не е лоша килажа. Најбитно е бебето да е зрело. Килажата се добива лесно по породот.
    Јас сум родена 2200, износена 40+ недела.
    Ете ме , и јас сум сега мајка. Со лесно, мисли само на гушкањето со бебушот.:)

@flower30 супер ти е хемостазата. Како на девојче.:)

На Kaetana, ddevojce, Martka и 6 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.977
    Допаѓања:
    143.630
    Дафи, испаѓа за џабе се жалам:DСите резултати ми се топ:) Веројатно треба да ми препишат стап на рецепта:D

На kockichka, ddevojce, Girl-Rabbit и 5 други им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.820
    Допаѓања:
    145.454
    И да знаеш.:D
    Опушти се малку, ќе видиш на крај се добро ќе биде.:)

@Sexybaby86 ја заборавив. Многу ми е мило за дундето мало. :inlove:

На ddevojce, koritsaki, lejlla и 4 други им се допаѓа ова.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.425
    Допаѓања:
    127.090
    @Sexybaby86
    И јас се израдував за дундето,од мене вести утре.
    Сите навиваат за машко јас за дунде.
    Само нека е здраво и живо...

На Lostinparadise, ddevojce, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Петровска во 8ми ми викаше да јадам секој ден урми (покрај другото) ради стомачето што беше помало

На ddevojce, duffi и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  11. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Во контекст на муабетот за урмите, јас колку што изедов урми после трансфер и првите два месеци од бременоста... Ехеее... Урмите беа едни од малкуте работи кои ги можев првите недели... Нема правила ваљда, незнам како да кажам.

На duffi, lejlla и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Реков сум чула, не дека доктор рекол, не ме сфаќајте здраво за готово. Инаку Гордана и мене ми викаше суво овошје заради помалото стомаче :) Али ете конкретно за урмите имам слушнато таков муабет, исто ко што не треба да се лежи во када со топла вода на пример :D

На ddevojce, duffi, VedaG10 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    95.364
    Истово го имам негде чуено/прочитано за урмите.
    Исто и за чајот од лист од малина,дека ја смекнува матката и олеснува пораѓај.

На duffi, bela.m, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Што да правам сега јас, ми се јаде таан со мед и банана :D а таан со мед не се препорачувал :@ (facepalm)

Последна измена: 25 септември 2019
  15. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Која недела си? Пијам и јас мнг вода поготово сега кога ми кажаа дека се намалува . 2-2л на ден .

Знаеш дека кога те прочитав се сетив дека и јас знам така за урмите :worried: Ај за сигурно ќе прашам во понеделник .

Фала ви за одговорите :*

На dunika и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  16. Malataa@

Malataa@ Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    198
    Da zemes i da jades. Jas jadam se sto mi dusa saka bremena so bliznaci pa super sme jademe i napreduvame toa se babini devetini

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  17. *Dariceto*

*Dariceto* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    201
    Во Бебесупер маркет можеш да видиш јас за првото од таму ја купив ако добро се сеќавам околу 3.500 ден многу убава постелнина со оградица

18. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Значи по УЖАС од нашето здраство нема и нема ни да има :@
    Отидена од сабајле во 10 ми земаа крв требовање за кесиња крв однесоа во 1. А крв стигна во 8 и тоа не 2 кесиња само 1 оти немало па чекав до 9 да дојде сестра да ми стави канела и еве сега завршив :devil:

19. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Да ти кажам и си каснав :rofl:

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    10.402
    Добро утро мешиња...:yawn:
    Јас и денес станата пред сите, вака за на работа да станував (facepalm)
    Битно гладна станав па лапнав две банани, пиев млеко па разбудив и бебе (се тегне во стомак).:hug:
    Утре цтг па да видиме дали има некоја промена, торба и за бебе спремна :emo:

Време е за кафе :coffee:

На Girl-Rabbit, VedaG10, Sofi.ja и 8 други им се допаѓа ова.