@ddevojce Спијам на двете страни,на грб и стомак никогаш не сум ни спиела. 19+4контролата помина во ред. Бебка само зинуваше,докторката вика оваа зборлеста ќе биде. И викам ама се прозева,не вика таа,зборува Испадна дунде и искрено се прерадував Мешина јадите луто? Сакам ама ми е страв,па не прашав дали смеам.
@mal.ecka не знам оти не би смеела луто,освен ако не е претерано па да те фати желудник. Јас јадам феферони Ко да почна да ми се познава меше.Вчера ручав леќа,ај подува.Утрово кога се разбудив пак подуен,а насабајле ми е рамен стомакот.Денес јадев брокула,и тоа подува.Или е зеленчукот или е меше,трето нема.А веќе и не ми е така удобно да спијам на стомак,а воедно и најголем проблем ми е,поголемиот дел од вечерта сум во таа позиција. И да се пожалам од исцедокот,реков да оставам секојдневни малце ама ко подмочана сум Друго да ве прашам.Кога почнавте и дали воопшто мачкате нешто против стрии?Од Пон влагам во 4ти па мислам дека е време да почнам. Планирав да го купам BiOil читав супер препораки за него. @EvieBabe нема плачки мајка,ајде ке гушкаш бебка за некој ден,нели ова го чекаше.И таа изгледа те чекала тебе едвај за да се гушкате
Да не те разочарувам, ама исцедокот до крај ќе си го имаш. И јас сум мокра цело време, а сите брисеви се ми е ок, докторот ми кажа нормално е. Инаку мислам дека имам прочитано дека не си во МКД, (го нема тука), па затоа ќе ти препорачам да си земеш Bepanthol Mammy на Bayer. Јас го земав од странство, мачкам од 20 недела некаде, ниту една стриа немам.
Мајќички како сте? Јас пред малку се вратив од лекар. Го затворив боледувањето, од утре тргам на работа. Не ми се оди бидејќи имам многу злобни колешки и знам колку ме збореле на работа за ова боледување, ама морам да одам. Резултатите ми биле ок, само железото и хемоглобинот намалени ми даде апчиња да пијам во комбинација со витамин Ц. Ми рече за две недели да дојдам за да направиме вагинални брисеви, и да го измериме цевиксот. Очи полни солзи ми се наполнија, ме облеа некоја радост, знаејќи дека тогаш влегувам во 30 недела и дека се ближи моментот среќата моја да ја земам во раце. Се прошетав низ трговски, влегов во Стружанка и во уште една продавница до неа, купив ствари за бебуш излегов и полека полека до дома. Мажот го испратив во странство вчера и сега пак сум сама дома. Морам да купувам сама колку можам, за да исперам и средам, тој се враќа средина на Ноември, тогаш касно ќе биде за пазарење за бебе.. Ќе си направам кафе сега ајде кој е за , ќе средам низ дома и ќе одмарам. Ве гушкам.
Колку е убаво кога си при крај и си се спремаш за дочек на бебуш За колешките ич да не се замараш, такви сите имаме. И јас земав боледување, неможев да издржам на работа цел ден со лошење и повраќање ама се надевам ќе помине уште малку. Мора да издржиме за најмилите што ги носиме во мешенце На здравје кафе. Кажи ми дали на почеток имаше одбивност од кафе? Јас си пиев а сега неможам ич. Со лесно да ти е
Мила од самиот почеток немав одбивност према ништо, ни храна ни пиење. Само не можев лимонада да пијам многу на желудник ми правеше киселини, инаку ја обожавам. Проблеми не сум имала. Се на се 6 пати дали повратив. Тоа беше повраќање поради тоа што желудникот не ми ја вареше храната, како ќе изедев така ќе повратев. Која недела си ти? Да можам воопшто не би одела на работа. Не ми е тешко, само психата со колешките ме убива. Сега земав боледување бидејќи имав обврски. Не канеа за кумови, трчи ваму трчи таму, имавме една свадба на блиски, сето тоа во друг град се одвиваше и стварно не згрешив што земав боледување, бев преморена од се. Од утре веќе не ме занима ништо, што сакаат нека зборат... Не се замарам, ако иде иде ако не ќе земам патолошка и баш ме заболе..
Блазе си ти полесно си поминала. Јас сум 11та недела + 5дена,ама мака мачам со мачнини и повраќање, нонстоп. За на работа и мене ич не ми се оди ама мора... А патолошка може да се земе и ако немаш компликации? Дај боже се да е во ред, ама дома си е дома.
Може да се земе дури и ако немаш компликации, од членките тука што споделиле искуство, мислам дека требаат врски. Со лесно нека ти е. Издржи ради бебуш. Јас немав никакви мачнини. Ќе помине.
Фала за осговорите @mal.ecka јас си јадам луто. Мислам не сум некој голем јадач на куто, само малко да подлутнува и не е страшно и нема проблем, само немој да прејадуваш да не ти стане тешко. Ти си знаеш колку можеш да поднесеш да јадеш. Јас многу јадам млад кромид ама после дома никој неможе да ме поднесе а ни јас сама себе. Корнам од далеко. Ќерка вика пак си јадела кромид мамо. Инаку спијам на грб уште немам тешкотии и лево десно позиција. @dunika jas od prvata bremenostnimam strii na stomakot i na butovite. Sega so vtorata mi se obnovija izgleda malku ama novi ne sum videla da mi izlezat. Mackav i jas i uste mackam ama sepak mislam toa e do samata koza. Mozebi mozes da sprecis da ti izlezat. Sekoja koza ne e ista. Tuku odvreme navreme imam grcevi u stomak i polna sum so gasovi.
@Sesil Мислам дека имаше пишано да ри кажам за креветчето од Чарли, мене ми се допаѓа убаво е. Со тоа што не ни пратиле играчка.
Мешиња дали имате искуство со овој тип на креветчиња или не се баш корисни бидејки се до 9кг.. двете се слични, а во цените имаат разлика.. или пак да си земам нешо како овој модел .. http://www.bebehome.mk/basinetmaijaokean http://www.bebehome.mk/креветче-kiddo-by-my-side-беж
Да, јас пишав. Со здравје да се служите и убав сон во него Вака убаво изгледаат ама многу непрактични според мене, ќе спие бебето додека е ептен малецко, ризик е коа ќе почне да се исправа во такво креветче да го стаиш.
Ако ви требаше уште некој доказ дека Господ обожава да се смее на нашите планови, еве ќе ви дадам Јас вечерва ќе се пакував за во болница демек да сум си спремна за од понеделник ама попладнево ми пукна водењакот и за три саати се заврши се. Јас гушкав бебе до сега, мили мои. Едно минијатурно бело како снег воинче што конечно ми го оживеа срцево во гради после толку години Фала му на Господа, дојде ден и мене да ми се наполнат рацеве. Палчица искочи точно по проценка, 2300, и одма си заплака, си дише сама, совршена е