Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Стефанни27

Стефанни27 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    104

2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    @Стефанни27 сигурно не се до толку "отидени" докторите да даваат беспотребно терапија. Пример Утрогестанот го даваат и за болки во стомак и за крварења и за контракции во матка и при други индикации. Значи, не го даваат ради реда. Ок е трудницата да си го консултира докторот да и објасни која терапија ќе ја прима и зошто. Ама вака на форум кога ќе пишеш на трудница "леле не пиј тоа или леле оди одма на преглед" мене лично не ми е ок. Затоа секогаш си се консултираме со гинеколог и покрај советите од овде секој организам е различен

На bela.m, 0ли, Larahappy и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Стефанни27

Стефанни27 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    104
    Да,апелирам на крвна слика и мокрача дека јас имав инфекција во рана бременост и така ми ја открија ,а немав никакви симптоми. И убаво што откривме на време и ја спречивме,можеше да има лоши последици по бебето.
    Не сакам да плашам никого,сè е супер што си помагаме и пишуваме на форумиве,ама ве молам одете си на редовни контроли за да биде се како што треба.:l:
    Не сакам некој да поминува низ истото што поминав и јас,само затоа сум претпазлива и може според некои ги плашам мајките,ама верувајте не е така.
    Само сакам сè да биде во ред со мама и бебе,дека знам јас кој пекол го поминав со тие инфекции.;(
    Среќно на сите мамички и дај Боже убаво да поминете цела бременост!:angel:

На Fallen.Angel и flower30 им се допаѓа ова.
  4. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Фала ви, се надевам се ќе биде во ред и ќе си споделуваме тука. Едвај чекам да си го видам малото на ехо.
    Докторката ми се смееше прво мислеше не сум озбилна кога и кажав дека сакам да имам бебенце и некако не ми веруваше ама ми препиша Pregnacare before conception. Ми велеше млада дека сум ама јас голема желба имам

На Sofi.ja, Autumn_, Ann.loves.you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325

Знам, те сфаќам. И јас поминав низ некои тешки работи и пред бременост и сега во бременост. Јас овде важам за трудница со највеќе прегледи до сега:D:D.
    И да, редовни контроли обавезно, ама и помалку страв и трчање по лекари (ко мене) оти многу делува и на психа.

Дај боже да не чува Господ сите и нас и бебенцата и сите да си имаме лесна бременост и уште полесен пораѓај:hug:

На Andonia, Larahappy, Sofi.ja и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Стефанни27

Стефанни27 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    104
    Само позитивни мисли и одлично ќе биде се!❤
    И мене ми викаа дека сум млада,ама и јас си сакав бебко и еве сега се гушкаме.:inlove:
    Уживај,ова ти е најубавиот период од животот,па после ќе си уживате и ќе си се мазите со бебко!:angel::l:

На Autumn_ и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  7. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Те разбирам и јас сум од тие што паничат ако не знаат што е како е и многу пати одам на прегледи без било што да ме боли, и на гинеколог и на стоматолог, е од други доктори се плашам и само ако морам одам. :D

На Стефанни27 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Колку години си, ако не е тајна?

На Стефанни27 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Стефанни27

Стефанни27 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    104
    Дај Боже сè да биде добро и кај тебе мајка,мило ми е што се разбираме!:l:
    Исто и јас сум против тоа да се трча нон стоп по доктори,ама редовни контроли обавезно.(fingers)
    Бог да ве чува сите!:angel::hug:
    Со лесно да поминете и на пораѓај без паники и страв,само слушајте што ќе ви кажуваат докторите и ќе биде сè добро.:)
    И да знаете дека болките се и инивидуални,ама вредат секоја секунда и се ама буквално се ќе заборавите кога ќе ви го дадат бебко за прв пат.:inlove:
    Среќно и ве гушкам сите,пуштам позитивна енергија!:sun:

На Fallen.Angel и flower30 им се допаѓа ова.
  10. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.607
    Девојки, 15+1 недела сум и откако не ги ставам веќе Прогестерон, ми се појави зголемен секрет, нема мирис, меѓутоа страшно иритира. Ми земаа брисеви, сите се негативни. Докторката вели дека е нормално, ама мене ужасно ме нервира, цело време со дневни улошки сум. Некое чаре?

11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Јас еден пораѓај поминав, имам ќеркичка 3,5години. И супер поминав тогаш. Е сега се надевам на истото, од толку стравови и некои проблеми во бременост барем пораѓајот да е лесен(fingers)
    :hug:

На Larahappy и Стефанни27 им се допаѓа ова.
  12. Стефанни27

Стефанни27 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    104
    Сега имам 27,ама на 26 останав бремена и се породив.:) И сите ме потекоа,млада си ,рано ти е...јас викам како рано,таман ми е ,не ќе раѓам второ на 40..:P
    Ти?:mm:

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Стефанни27

Стефанни27 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    104
    Жива и здрава да е мајка!:inlove:
    Дај Боже од срце ти посакувам пораѓајот да ти помине лесно!:angel:(fingers):sun:
    Дотогаш ќе се дружиме и разменуваме искуства тука.:l:

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    28.013
    Нема. :| Јас сум 36та, а утоп сум од 12 недела. На моменти околу 20 недела го прашував гинекологот да не е случајно плодова вода од што буквално вода ми течеше. Ми рече дека е нормално, и така си терам со дневни и со менување гаќи 3 пати на ден.

Како сте труднички денес? Јас си букирав денес ден за разубавување, па бев на депилација, педикир, фризер. Некако добив желба да се разубавам за бебе :)
    Па после ни дојдоа кумашините на ручек со поклон, па така си се радував и веќе едвај чекам да излезе. Имајте убава вечер девојки.

На Ms allways right, dunika, Queen8 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Стефанни27

Стефанни27 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    104
    Ако ти е за утеха откако се породив,еве до сега 8-ми месец веќе секрет имам и ме нервира исто. Се јавува кај некои жени после пораѓај,додека на прекинат со доење,дека измешани се хормоните (така ми рече докторката).
    Исто ни инфекција ни ништо немам,неколку пати брисеви ми земаа,ама секретот е тука. По 100 пати што се вика менувам влошки на ден.:D
    Така да не си сама.:inlove:

16. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    само 20. скоро наполнив.

На Ann.loves.you и Стефанни27 им се допаѓа ова.
  17. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Да така е но докторот треба да те инфорамира зашто примаш одредена терапија. Мојата пример многу прикрива и тоа не во ред.

На flower30 и Стефанни27 им се допаѓа ова.
  18. Стефанни27

Стефанни27 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    104
    Леле супер,мене криво ми е што не останав порано бремена сега откако се породив.:rofl:
    Со лесно да се расправиш мила и сè најубаво ти посакувам!:l:

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Стефанни27

Стефанни27 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    104
    Тоа ама ич не е во ред.:@Тогаш или смени ја или оди и кај друг доктор на второ мислење.
    Поранешната моја беше таква и и дадов патот.
    Со оваа што ми е сега како мајка ми е,се убаво и со трпение ми објаснува.:)
    Не се секирај само и слободно да си бараш и мислење и се што те интересира од кој доктор и да е.:l:

20. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Spored mene prodolzi so folnata gledaj kolku mozes povekje da odmaras i ne krevaj tesko.... Ishrana sekako sto pozdrava a za pregled na ginekolog pocekaj bar 2 3 nedeli da ti docni t.e. Da ima bar 6 nedeli od posleden ciklus. Za ispituvanja zborea pogore vo postovite ama eve moe iskustvo
    Vo 7ma gestaciska nedela bev na prv pregled a vo 12 za brisevi skrining i priska od 7ma do 15ta nedela stavav utrogestan (toa kaj sekogo razlicno) do 16ta nedela piev samo folna od 16ta folnata ja smeniv so Prenatal multivitamini i Magnezium a od nedavna poradi slab hemoglobin si dobiv iFeroglobin (kaj sekogo individualno ova) vo 21va nedela bev na skrining i sega vo 25ta imam zakazano sleden pregled. Vo megjuvreme ovde a i na dr mesta po net seinformiram od poiskusni sto e sto ne e normalno o sekoj den molam Boga da bide se vo red so mene so beba a i so site sto sme tuka :* So lesno :D

На flower30 и Fallen.Angel им се допаѓа ова.