Исто кај мене на преглед после 36та недела имав до 45, докторот одма ми кажа дека бебето мрдало таму кај што е регистрирано како контракција. Не сум отворена, немам тегоби, не спомна ништо за порагај. Остани си смирена, уште е рано
Не се секирај, не си сама и јас како тебе изгледа ќе си терам. Изгледа колку повеќе ги мислиме, толку повеќе инат ни тераат бебушките
Не ми е јасно зошто воопшто да го правиш тоа кога нема апсолутно никаква потреба. Никој доктор не бара такво испитување, причекај уште неколку денови и оди на гинеколог да те прегледа, во меѓувреме пиј си фолна и кулирај.... ти ќе се малтретираш сто пати по лабаратории... па трошок, па да чекаш резултати од Скопје... мислам стварно ако веќе имаш позитивен тест нема потреба од ова... барем јас ни направив, ниту ми побара некој такво испитување
Исто би ти рекла ко @lejlla . Стварно немаш потреба од бета. И јас не направив. Не си прави непотребен стрес и оптоварување со бројката, па колкава е, па дали одговара на неделите па куп инфо од нет дали се дуплира правилно. Поштеди се од стрес.
Исто и јас тестот беше доволен ) после на гинеколог само ни потврдија си почнав фемибион па после по некоја недела пак за срцева реакција и тоа етоа )
Бета не сум правела ни првиот пат, ни вторава бременост. Немаш потреба @Fallen.Angel , само ќе се малтретираш. Три позитивни теста (мислам толку имаш направено) се и повеќе од доволен показател за бременоста
Здраво мила. Нема ништо не се секирај,иначе за грлото земи си Хербион сируп,на природна база е и јас го пиев во бременоста,баш пред пораѓај ме фати грлото. 4-5 пати се напив од него и како нова бев. Исто цеди лимони и портокали со мед,помага многу и тоа. Гушки!
Не се малтретирај за џабе само,тестовите ти се доволен доказ. Јас не правев такво нешто,еден тест за бременост само направив и отидов на контрола. Почекај уште малку и оди на контрола,а до тогаш пиј фолна киселина. Гушки!
Бхцг се препорачува ако има некоја лоша историја, јас правам секоја бременост зашто имав и спонтани и плус од тоа ми зависеше кога ќе почнам да се боцкам клексан. Ако рекла докторката дека треба, може треба, инаку да малтретирање е знам, @Fallen.Angel јас би ти рекла да си испиташ кога веќе то рекле
Ако толку сакаш, Органџиски за 2 саати резултат. Јас не би правела да сум на твое место, како што веќе кажаа и другите членки, нема потреба.
Јас не сум лежела, притисокот ми го регулираат на Нефрологија. Носев холтер и исто ми варираше многу па ми дадоа терапија. Вака не ти е многу висок во граници е сигурно ке те пуштат утре. А која недела си?
Здраво мешиња Јас денес се прибрав од кај мајка, бев викендот таму. Маж имаше обврски па сама спиев, тој навечер ми доаѓаше во посета. Не потсети тоа на времето кога бевме во врска Се изрелаксирав до внуците, налегнати околу мене, пернички ми местат. Наполнив батерии со нив. Мајка и татко полни очи и срце. Не можат да ми се изнарадуваат. Инаку, јас од денес 31+, официјално влегуваме во 8 месец. Со убаво да го поминам цел. Нешто посебно немам да кажам. Бебињата лудуваат во стомак на секој мој залак. Мераклии за јадење Ве поздравувам друштво убаво
Дали на некоја некако и влијае времево? Денес некако тешко ептен ми е дишењето, па и главата, доле кај вратот ме стега, сега пред некоја мин имав прескоци на срцево (не ми е прв пат и порано сум имала) толку неубаво ми падна мислам дека ми се стемни пред очи... мерев притисок 110 со 60, се исплашив не за друго
Devojki pred nekoja strana se zborese za kebenca koi bile mn skapi..... Jas denes cistejki naletav na edno sto go kupiv za bebe na kolega(ama se oddolzi odenjevo na povojnica pa ne za kogo e receno tuku zakogo e peceno) ama ostana kaj nas 790 denari se vo porta vlae vo JOLI iskreno go preporacuvam tolku mekicko ubavo i ima mn sari jas zdravje planiram na mojava cuca da i zemam uste 2 (koi ke bidat porozovi obekjavam ova bese za batko zemeno)
Женички да ве прашам нешто ако може да ми одговорите, сега бев во вц и на хартијата имав лигав секрет со светло кафена боја, истото ми се случи и сабајлето што може да е? Инаку сум 38+4