Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    37
    Здраво на сите ! Да прашам дали некоја имала слично искуство.Порано имав кила на желудникот,после ми кажаа дека се повлекла.Сега сум бремена 7ми месец и пак ме заболува на истото место,истата болка, а читав дека кила може да се јави во бременоста ,а јас порано ја имав и има шанси да е повратена.Имам болки после јадење,но страв ми е нешто да не му се случи на бебчето.Дали некој знае нешто во врска со ова ?

2. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    За вакви специфични заболувања за време на бременоста, џабе ви се консултации со други членови на форумов.
    Најубаво за ова да се консултираш прво со твојот општ матичен лекар, а потоа и со твојот матичен гинеколог.
    На интернет можеш да наидеш на еден куп слични искуства од кои ќе ти се заврти умот, а корист нема да имаш никаква.
    Секој организам си е приказна за себе.
    Инаку не мора да значи дека болеста се повратила! Во овој период (како бебето расте) така се помалку простор има за твоите органи: Бели дробови, желудник и сл.
    Нормално е отежнато да дишеш, да се заморуваш, да те боли желудник и да имаш киселини.
    Јас со желудникот имам најголем проблем! Киселини, грчеви, болки..
    Единствено што можам да те посоветувам е помали и почести оброци во денот и барем 2 саати пред легнување да не јадеш ништо.
    Ако има барем мало подобрување, до бременоста ќе да е! :)
    Доколку килата се повратила, да му се случи нешто лошо на бебето, не верувам, но најдобро штом симптомите си ги имаш, појди си на лекар! За секој случај! ;)

3. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.507
    Допаѓања:
    35.278
    Здраво и од нас, ете денес и ние ги направивме првите брисеви и супер поминавме,мама е камен :D Ги однесов во микробиологија и таму ми земаа крв од вена, тоа е Приска тестот или?Патем, резултатите од брисевите готови во петок, а од крвта наредниот петок...

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Сите ние седиме пред компјутер повеќето од нас со лаптоп на нозе а бремени, дали тоа навистина штети и на колку одалеченост би требало да бидеме?

5. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Да тој тест ти е приска и е за даунов синдром.

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    A jas sum nonstop so telefon u race i toa bas do stomak nad stomak zavisi kako mi odgovara da go frzam.. :( gospod da ni.gi cuva bebuskite nasi..se izv za lat

7. saka

saka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    11
    Здраво убави идни мамички :D Јас имам едно прашање за вас.Јас сум во почетокот на бременоста веќе 9та недела,и мислам дека знам што е бебушот иако е премногу рано :) Мислам дека секоја мајка потсвесно знае или пак си фантазира.Што мислите тоа е дел од мојата фантазија или пак мајчинска интуиција,што многу би рекле дека постои.Баш сакам да го слушнам вашето мислење :* Позз

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Majcina intuicija.koga mi potvrdija deka sum bremena znaev deka e zensko :

9. saka

saka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    11
    Супер се надевам дека и кај мене така ќе биди.А одприлика на колку недели го кажуваат полот?

10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Pa so znam nekade kaj 17.18 nedelA

11. saka

saka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    11
    ОК фала многу :)

12. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Моето мислење е да не се занесуваш многу, што и да биде ќе ти биде мило, полот воопшто не е битен, битно е се да биде во ред. Нема врска интуиција, твојата желба е таа што те води, јас и маж ми на почеток откако дознав дека сум бремена дур не ни рекоа првпат на лекар бевме сигурни а бе до срж сигурни дека е момченце а кога на првото ехо ни рекоа девојченце се штрепнавме некако, не очекувавме оти си мислевме дека интуицијата ни е безгрешна, ама ете не било така, си го прифативме тој факт пак со радост, се гушкавме и се радувавме, сепак кога на лекар ќе ти речат дека е живо и здраво и дека одлично си напредува полот ни најмалку нема да ти биде битен туку ќе му се заблагодаруваш на бога и ќе се молиш се да биде во ред со здравјето и напредокот на твоето дете.

На Jagoda123, Agrona и ddevojce им се допаѓа ова.
  13. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Исто,
    и кога ми потврдија си се изнаплакав, докторката мислеше дека сум сакала машко а јас сирота толку сакав да е женско и го осекав женско да ми се олесна.

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    На Chupe, ddevojce и Jeny им се допаѓа ова.
  15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Dobro utro mamicki kako ste mi??? jas sum smrznata od sabajle auuu ic nejkam ladno :| neka ima snegce ama do tolku pa kokl da e... se nadevam deka na boks ko ke sum gola gazica ke mi e toplo vo sprotivno sta ke sum naezena :lol: haha. Inaku mojata peperutka me zdrobi od sutiranje sinoka :dance: bubreg jajnici sve zivo izsutira a i me bolese.... baska so kicmata me bolese...sigurno se lazni kontrakcii...pozdrav i ubav den...se izv za lat..

16. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Имај лесно породување па те чекаме да писес за првата средба :inlove:

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    девојки ние си правевме некој испитувања крвна слика,пап тест и уште некои тестови..За пап тестот уште не ми се готови резултатите крвната слика некако не ми е во ред слабокрвна сум железото ми е намалено па ете сега си пиеме шуруп и јадеме повеке храна со железо ;) Полот уште не ми го кажаа :devil: а толку сакам да знам карлично ми беше свртено и не можеше докторката да види штое, постелката ми рече дека ми била мн доле па сега незнам дали да се секирам или не :tmi: :lol: Си гледавме креветчиња за малото количка и ред други работи јас рано ама па сакам да си купам се на време да си имам :D

18. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
  19. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.284
    Zdravo mesinja,kako ste deneska?Nie sme super so bebuska,do sega spievme.Inaku ne bev mirna i otidov kaj privaten ginekolog vcera,mi dadoa folna kiselina i magnezium.Pocnav da gi pijam i zasega se e vo red,samo nekako glavata me boli sega,ama ne sakam da pijam analgin,kje pocekam da pomine.
    Izvinete za latiniciva,od mobilen sum.
    Pa eve bas poradi toa izbegnuvam da pijam bilo kakvi apcinja,sto moze da mu nastetat na bebuska.

20. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Аналгин не смее да се пие за време на бременост...
    А исто така имало и некои нови истражувања за парацетаполот...баш погоре ставив линк за сите да можат да видат.Но дали е вистина или не.....не знам

На MrenaRiba му/ѝ се допаѓа ова.