Здраво на сите ! Да прашам дали некоја имала слично искуство.Порано имав кила на желудникот,после ми кажаа дека се повлекла.Сега сум бремена 7ми месец и пак ме заболува на истото место,истата болка, а читав дека кила може да се јави во бременоста ,а јас порано ја имав и има шанси да е повратена.Имам болки после јадење,но страв ми е нешто да не му се случи на бебчето.Дали некој знае нешто во врска со ова ?
За вакви специфични заболувања за време на бременоста, џабе ви се консултации со други членови на форумов. Најубаво за ова да се консултираш прво со твојот општ матичен лекар, а потоа и со твојот матичен гинеколог. На интернет можеш да наидеш на еден куп слични искуства од кои ќе ти се заврти умот, а корист нема да имаш никаква. Секој организам си е приказна за себе. Инаку не мора да значи дека болеста се повратила! Во овој период (како бебето расте) така се помалку простор има за твоите органи: Бели дробови, желудник и сл. Нормално е отежнато да дишеш, да се заморуваш, да те боли желудник и да имаш киселини. Јас со желудникот имам најголем проблем! Киселини, грчеви, болки.. Единствено што можам да те посоветувам е помали и почести оброци во денот и барем 2 саати пред легнување да не јадеш ништо. Ако има барем мало подобрување, до бременоста ќе да е! Доколку килата се повратила, да му се случи нешто лошо на бебето, не верувам, но најдобро штом симптомите си ги имаш, појди си на лекар! За секој случај!
Здраво и од нас, ете денес и ние ги направивме првите брисеви и супер поминавме,мама е камен Ги однесов во микробиологија и таму ми земаа крв од вена, тоа е Приска тестот или?Патем, резултатите од брисевите готови во петок, а од крвта наредниот петок...
Сите ние седиме пред компјутер повеќето од нас со лаптоп на нозе а бремени, дали тоа навистина штети и на колку одалеченост би требало да бидеме?
A jas sum nonstop so telefon u race i toa bas do stomak nad stomak zavisi kako mi odgovara da go frzam.. gospod da ni.gi cuva bebuskite nasi..se izv za lat
Здраво убави идни мамички Јас имам едно прашање за вас.Јас сум во почетокот на бременоста веќе 9та недела,и мислам дека знам што е бебушот иако е премногу рано Мислам дека секоја мајка потсвесно знае или пак си фантазира.Што мислите тоа е дел од мојата фантазија или пак мајчинска интуиција,што многу би рекле дека постои.Баш сакам да го слушнам вашето мислење Позз
Моето мислење е да не се занесуваш многу, што и да биде ќе ти биде мило, полот воопшто не е битен, битно е се да биде во ред. Нема врска интуиција, твојата желба е таа што те води, јас и маж ми на почеток откако дознав дека сум бремена дур не ни рекоа првпат на лекар бевме сигурни а бе до срж сигурни дека е момченце а кога на првото ехо ни рекоа девојченце се штрепнавме некако, не очекувавме оти си мислевме дека интуицијата ни е безгрешна, ама ете не било така, си го прифативме тој факт пак со радост, се гушкавме и се радувавме, сепак кога на лекар ќе ти речат дека е живо и здраво и дека одлично си напредува полот ни најмалку нема да ти биде битен туку ќе му се заблагодаруваш на бога и ќе се молиш се да биде во ред со здравјето и напредокот на твоето дете.
Исто, и кога ми потврдија си се изнаплакав, докторката мислеше дека сум сакала машко а јас сирота толку сакав да е женско и го осекав женско да ми се олесна.
Dobro utro mamicki kako ste mi??? jas sum smrznata od sabajle auuu ic nejkam ladno neka ima snegce ama do tolku pa kokl da e... se nadevam deka na boks ko ke sum gola gazica ke mi e toplo vo sprotivno sta ke sum naezena haha. Inaku mojata peperutka me zdrobi od sutiranje sinoka bubreg jajnici sve zivo izsutira a i me bolese.... baska so kicmata me bolese...sigurno se lazni kontrakcii...pozdrav i ubav den...se izv za lat..
девојки ние си правевме некој испитувања крвна слика,пап тест и уште некои тестови..За пап тестот уште не ми се готови резултатите крвната слика некако не ми е во ред слабокрвна сум железото ми е намалено па ете сега си пиеме шуруп и јадеме повеке храна со железо Полот уште не ми го кажаа а толку сакам да знам карлично ми беше свртено и не можеше докторката да види штое, постелката ми рече дека ми била мн доле па сега незнам дали да се секирам или не Си гледавме креветчиња за малото количка и ред други работи јас рано ама па сакам да си купам се на време да си имам
Zdravo mesinja,kako ste deneska?Nie sme super so bebuska,do sega spievme.Inaku ne bev mirna i otidov kaj privaten ginekolog vcera,mi dadoa folna kiselina i magnezium.Pocnav da gi pijam i zasega se e vo red,samo nekako glavata me boli sega,ama ne sakam da pijam analgin,kje pocekam da pomine. Izvinete za latiniciva,od mobilen sum. Pa eve bas poradi toa izbegnuvam da pijam bilo kakvi apcinja,sto moze da mu nastetat na bebuska.
Аналгин не смее да се пие за време на бременост... А исто така имало и некои нови истражувања за парацетаполот...баш погоре ставив линк за сите да можат да видат.Но дали е вистина или не.....не знам