Во која недела прв пат го осетивте движењето на бебето и какво е чувството? Јас едвај чекам, но за сега ништо.
Женички кренав температура 37.8° Многу ми е страв да не се качи повеќе ептен сум во рана бременост, се плашам да не се случи нешто. Ако не се спушта парацетамол безбедно ли е да пијам? Ве молам за брз одговор.
Во рана бременост е нормално да имас благо покачена температура, не се грижи нема потреба од парацетамол ако немаш други симптоми. Јас сум пиела некогаш ако сум затната и ме боли глава или коски па да ме опушти малку
Здраво на сите и честитки до @Poklonce zivi i zdravi da ste. Da ve prasam dali jadete ribata i koja riba ja jadete?? Јас јадам или лосос или пастрмка. Еднаш во неделата јадам риба обавезно. Имам читано дека некои риби не смеет да се јадат во бременоста, сом, туна итн. Мене ми влијае времето и знае да ме фати глава да ме боли. Ќе легнам да одморам во темно и на тишина и поминува а ако боли многу и парацетамол ќе се напијам. Обично со главоболка ми паѓа притисокот и до 80 со 50, ако ми е ептен лошо до инфузија стигам. Сега фала богу супер сум со притисок. до кај 14 недела. Сега на страна и на грб ми е најудобно ама незнам до кога ќе спијам на грб. 22+1 сум. Инаку и јас стално спиев на стомак.