Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Сите различно. Јас во 14 недела

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Јас за прв пат го осетив точно во 20 недела. Ќе го почувствуваш и ти, не се секирај.:inlove:

На RAK91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @Poklonce честитки!!! Жива и здрава!!!

4. ☁сон☁

☁сон☁ Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    404
    Здраво на сите :) пишав и во друга тема, ама гледам тука поактивни сте :)

37ма недела терам, и во среда имам договорено да одам прв пат на цтг. Ама денес попладнево чувствувам јака болка некаде под плешките. Како со нож да ме боде некој. Прочитав тука кај неколку така започнал пороѓајот, ама не знам дали треба таму да боли или подоле кај кичмата? Да знам дали да си отидам утре сабајлечки, ако не престанува

Инаку бебето си е активно денес, дури и повеќе од вообичаено. До сега навечер беше поактивно, денес надокнадува.

5. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Ви жежат ли стапалата во бременост? И минатиот пат и сега... кога ќе почне е неподносливо, денес приметив и дека сосем малку ми се отечени ама вчера бев доста активна па може е последица. Кажете ако има некое решение за жежењево, ме фаќа нерва од тоа.
    Баш ми е мило што многу теми на муабет се отвараат тука, бременоста секако носи многу нови работи и убаво е што споделуваме.
    За спиењето, јас сум од тие што и сега во 26та недела налегнува на стомак по малку, се будам и сфаќам дека сум легната на грб, на страна ми е најтешко уствари со две перници меѓу нозе сум зашто тешко ми е на колковите така легната. Не се будам за во тоалет и се на се спијам како топ, иако не сум баш одморена кога ќе станам сабајле.

Ај еве и од мене нова тема ако има некој нешто да сподели, што и колку купувавте за второ бебе, различен пол. Поучени од првиот пат помалку? Можеби скоро ништо? Јас сум во недоумица, од една страна имам мерак за доста работи, ама со првото на пример не купував многу пред да се породам, ама затоа после збеснав. Сега си викам обратно да направам за да ми помине меракот.

На Sexybaby86, flower30 и lejlla им се допаѓа ова.
  6. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Јас многу рано ги почувствував првите движења, околу 12 недела, сега сум 21 и лудуваат низ цел стомак, деновиве и клоци почнав да добивам :D а чуството е неописливо, поубаво нешто до сега сум немала, па можам да замислам каква љубов е таа кога ќе се родат :inlove:

И мене многу ми жежат стапалата, буквално како да ми горат, посебно кога ќе си легнам да спијам.... чаре незнам, под прекривка никако зошто мислам ќе се запалат :D
    Туку кај мене и друг проблем се јави, ми се воспалија палците и на двете нозе, ме болат, ништо неможам да облечам, мислев дека е од обувки но вечерва носев баш удобни патики и еве сега ептен ми се воспалени.... ми е страв да не почнат да гнојат :@ некој со ваков проблем??

Слика од вашето меше и која недела сте

Последна измена од модератор: 4 октомври 2019
    На Girl-Rabbit, *malenavolena*87, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Леле пак јас од сабајле (facepalm)
    Денес бев со намера да правам амализа на крв и мокрача, и успана од сабајле изумив да ја соберам првата мокрача (facepalm) мора да е првата??

На Bonnie Top му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    698
    За уринокултура нагласуват да биде првата, но јас имам проверувано и со втора/ трета така да мислам дека можеш....

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Со втората ќе одам, ќе ја причувам ако можам 2-3 саати :D

10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.670
    Допаѓања:
    7.586
    После 18. Ама на почетокот не бев сигурна дека е тоа тоа. После ќе почне саглам да клоцка :inlove:

На RAK91 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Честитки мила жива и здрава да е ,си помина на редот ти сега гушкајте се со принцезата

На Poklonce му/ѝ се допаѓа ова.
  12. maticka

maticka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2014
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    259
    А како сте со движења со бебенцата?Моево од кога сум на метилдопа ко помалку да се движи.Вчера правевме ехо и цтг.Супер е.Ми рекоа три пати днево да се движи бидејќи од Недела 36та сум.Нема толку простор.Еве сабајлево се придвижува. А и се размрдав вчера слабо.

13. AnnaPe

AnnaPe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2019
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    217
    Од скратен цервикс на крај ќе се надносиме :wasntme:

На kockichka, Vanessa9li, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  14. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Исто и јас 2м на патолошка со болки сега ни б од болка уште 8 дена има ❤

На Vanessa9li, bela.m, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. AnnaPe

AnnaPe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2019
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    217
    23та недела скратен цервикс, докторката паника јас страв во коски само да дочекам 35-36та недела. Се враќам од цтг сега, 37 веќе терам, момата нема абер. Убаво и е внатре изгледа :inlove:

На Isabel, bela.m, butterfly.mk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. лукајана

лукајана Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    506
    @maticka нормално е при крај да се намалат движењата, немаат веќе многу простор. Мене ми рекоа десет движења дневно да пратам.
    Бев на цтг, мирно е уште од утре полни 38. Пак беше др. Ѓорески ми рече да дојдам во петок пак. Денес му е роденден на големиот ке беше смешки ако родев две деца на иста дата:D

На Girl-Rabbit, Ms allways right, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    28.010
    И мене ми кажаа да следам да не се намалат ептен движењата и ако се намалат одма да одам на доктор. Малку паника прават така кога ќе кажат, сега пред крај.

18. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Мешиња денес бев за скриен шеќер и требало порано.. па кај матичнава на преглед кај неа одам онака за мајчина книшка.. бебчево секоја недела 100гр си става и е напредно и ми вели да не имаш скриен шеќер шо е олку напредно.. не дај боже ако имам шо следува? ме исплаши..

19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    18.644
    И јас сум од тие со скратен цервикс со ризик за предвремено од 20та недела(facepalm) денес 38ма
    Дојде ред и апликацијава да ме зеза:D
    20191001_110331.jpg
    И јас би сакала да стиснам репорт дека се роди...ама немааа:D

Ми се јавува една роднина, на 16ти октомври ќе слават роденден на детенцето, гостите ќе им биле во два термина па ме прашува кој повеќе ми одговара...а јас со термин до 15 октомври, викам јас искрено се надевам ќе се породам до тогаш па мм сам ќе ти го пратам:D

Вчера пешачевме со мм,и едно време ме здоболе од десна страна стомакот како кога ќе се измориш од одење-трчање само мн посилна болка, ме држеше едно 10мин кои ми се видоа цела вечност. Он одма почна паники,викам ало треба да се како менструални болки:D и така во спиење под штрек да не има нешто,ама мирна ноќ...
    Утре ќе одам на контрола, да видиме до кај сме,што се случува внатре...

На Girl-Rabbit, AnnaPe, Sesil и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Ms allways right

Ms allways right Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2018
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    242
    @RAK91 јас мојата бубамара почнав да ја чувствувам во 17 недела само како скокоткање пријатно чувство знаејќи дека е она, а сега како расте од 23-24 недела повеќе ја осеќам и некако поактивна е со движењата

На Sexybaby86, RAK91, dunika и 1 друга личност им се допаѓа ова.