Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Larahappy

Larahappy Популарен член

Здраво мами 8)
    Јас синоќа бев ноќна смена, мм тешко настинат, па иди заспи на тоа кашлање. Ми вели место јас да те чувам, ти ме чуваш (морам да го оздрвам може на бебе ќе му текне да искочи). Само и мене да не ме фати...

Почна да се чисти список од Октомври, како вчера да се пријавив во термини...:inlove:

2. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Negde okolu 21vaza sigurno.... I jas edvaj cekav a site vikaa porano jas togas bev sigurna deka e bebe predhodno bea so poslab intenzitet udarite i se mislev.... A kakvo e custvoto :) nekoi go sporeduvaat so peperutki na pocetokot nemozes da odredis dal ti se crevata il e beba ama sega veke jas bi go sporedila so ziva riba sto preta :D sekako preubavo e sega jas sum 24ta tek tie sto se vo poodminata bremenost sekako pojako osekjaat :D

Girl-Rabbit and RAK91 like this.
  3. maticka

maticka Истакнат член

Мене ме прими др.Ѓорески ама високиот Јосиф.Срце човек.Инаку мрдаше сабајлево повеќе,сега помалку.Јас примив флостерон и од тоа забавувале движењата.А што се однесува до клиника,јас сум запрепастена од односот на петсоналот.Сите фини.Луѓето си ја работат работата.Ама фали кадар!

Sesil and flower30 like this.
  4. lejlla

lejlla Популарен член

Мајки кои што сте на боледување, матичната ми пиша боледување 15 дениви, не сакам да се враќам на работа и ми даде упат за на ГАК за комисиско мислење за продолжување на боледувањево, е сега упатпв е припритетен што значи за утре - среда, а јас имам закажано за скрининг во четврток, дали мора да ме прегледуваат за боледувањево зошто стварно мислам не е во ред два дена едно по друго да ме гледаат на ехо, а скринингот многу ми е поважен, едвај најдов термин, несакам да го одлагам :@ ептен се напнав, ајде мислење, совет

5. Larahappy

Larahappy Популарен член

Како што сум читала по групава немало штета од ехо.

Ms allways right, ddevojce and lejlla like this.
  6. ☁сон☁

☁сон☁ Истакнат член

Оди си слободно на двата прегледи. Јас цела бременост откако сум на патолошка, му доаѓа на две недели да сум на преглед, а некогаш дури и секоја недела. Следам бременост на две места плус на комисија на клиника. Се си е во ред, и баш разговарав со докторката на приватно што одам, нема никаков проблем.

7. lejlla

lejlla Популарен член

Денес направив и анализа на крв и мокрача, ОК се резултатите колку што можам јас да видам, утре ќе поминам да ми каже мислење и матичната, хемоглобинот ми е малку намален 10.9 а треба од 12-15, дали мислите дека со овој резултат треба да се зема некој суплемент или рано е??

8. ☁сон☁

☁сон☁ Истакнат член

Јас почнав да пијам кога падна под 10, ама и серумското железо ми беше многу ниско. И пијам откако влегов во 7ми. Сега сум веќе 9ти, нема подобрување, ама па нема ни влошување на параметрите

lejlla likes this.
  9. lejlla

lejlla Популарен член

Мене железото ми е 14, добро е, сепак ќе каже докторката дали ќе треба нешто, инаку сега сум 21 +2, и баш сум среќна што до сега истуркав без суплементи, само со исхрана, па ќе видиме натака како ќе е :)

10. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Душо мене еве во 16+ ми беше на долна граница и док рече за вака да остане ке мора нешто да земаш и ми препиша.
    Иначе за секојдневна исхрана земам мед со коприва и какао обавезно,ама си треба и витаминчиња плус:*

lejlla likes this.
  11. ☁сон☁

☁сон☁ Истакнат член

Супер ако ти е 14, мене ми е 3.4 веќе два три месеци и никако да мрдне. Се и сешто пробав, и суплементи и исхрана, ама џабе е, и така сум си слабокрвна

lejlla likes this.
  12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Здраво женски, јас од сабајле нешто со дтресови. Мм болен ксшла, ќерками ме разбуди со болки во грло издуени крајници ај на лекар и зедоа крв црп на граница и дадоа антибиотик ако се влоши од четврток. Не кашла и нема темп. Не ја носев на градинка ја зедов со мене на работа, си црташе додека мене не ми де стемни и не ми стана лошо со вртоглавици. Цела пребледев притисок варира горе доле у пм. Си дојдов дома. Некако изморена а и имам после важен термин треба у др град да идам незнам. Време променливо не се поднесува!! Утре треба да ми дојде бабица дома у посета да се исконсултирам со неа. Вие како сте денес. @lejlla нема страшно од ехо. Слободно изврши си контролите.

13. lejlla

lejlla Популарен член

За исхрана да не зборам мајка, ако има некој повеќе што зема од мене нека се пријави, од сабајле пијам смути со банана, цвекло, малини, боровинки (мењам некогаш праска, крушка..) плус чиа семе и мелени семиња, па една лажичка мед, доручкувам најчесто овес со јогурт ( знам некогаш и ајвар или тост со моцарела, обавезно интегрален леб) во меѓувреме грицкам моркови, бадем, лешник, орев... зависи што ми се јаде, ручекот е секогаш дома зготвен, манџа, грав, динстано месо, стек, ороз.... секогаш без леб и со многу салата и ретко кога вечерам, сита сум, цел ден јадам така да не ми ни бара душата.... меѓу оброците пијам и цеден сок (лимон, портокал, цитрон), какао обавезно и многу вода....ова се значи буквално секој ден го правам..... е повеќе незнам што да земам :drunk: па души две да нахранам и мојава три :rofl:

Last edited: Oct 1, 2019
  14. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Браво мајка така треба,супер ти е менито и јас се трудам вака како тебе приближно. Ке ти даде док уште витаминчиња за железо и супер ке бидеш немај гајле.
    Ти мислам дека јадеш за тројца ако не грешам?? :inlove::inlove:

Sexybaby86, bela.m and lejlla like this.
  15. Adams

Adams Популарен член

Јас денес пак на трчање.
    Бев сабајле за брисеви го поминав редот многу ги мразам првиот пат многу ме болеше а сега не. Ме пратија и за димери па дај боже да испадне се во ред.
    За димерите резултат после 6 а за брисевите во четврток па ќе видиме.

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Мораш за боледување во среда,само тогаш има комисија

lejlla likes this.
  17. lejlla

lejlla Популарен член

А мора да ме прегледаат? :wasntme:

18. Adams

Adams Популарен член

Па зависи некогаш прегледуваат некогаш не.
    Ама немаш штета мене ми се има случено и во ист ден да ме гледаат два пати.

lejlla likes this.
  19. beba@meba

beba@meba Популарен член

Без грижи мајка, направи си ехо за боледувањето и после прави скрининг.. јас во еден ден две еха имам правено еден приватно и еден кај матичниот (патолошка бременост) .. некогаш се имаше десено да сум на ехо 4 пати во неделата .. па еве сега си гушкам здраво (фала му на Бога ) три месечно бебенце ...

Last edited: Oct 1, 2019
    Girl-Rabbit, elimkd, bela.m and 6 others like this.
  20. malecko5

malecko5 Популарен член

Дали има некаде да се види колку треба да е должината на цервиксот во било која недела?
    Денес матичната ми го мереше цервиксот ми рече дека ми е 35мм и ми рече за 2 недели пак ќе ми мери, иначе 19 + 2 сум.