Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Melek4e

Melek4e Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    75
    Хаа епа добро штом така :lol: Фала ти за позитивната мисла. Ви посакувам на сите идни мамички убава бременост. :inlove:

На Andonia, Girl-Rabbit и Dikinzi им се допаѓа ова.
  2. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.096
    И мене ме интересира од каде купувате. Како што забележувам другите брендови немаат посебни облеки за трудници :^)

3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.595
    Месец и нешто од тогаш ги носам сите фармерки што ми се ликра. :)
    Е сега пак се малку поише затегнати од што беа, ама претходно не ме собираа воопшто, или ептен едвај. Исто и едни панталонки кои ми беа омилени, претходно едвај ги натнав еднаш брзо после пораѓај и останавме само на шетање кога ги носев, оти ако седнев негде на кафе гарант ќе експлодираа. :$ :D Месец од тогаш веќе подобро ми стојат, ги носев пред некој ден. Надеж има. :)
    Носам се едно исто засега иначе. Не ми се купува ништо оти сакам уште да намалам. :) Нека оди бавно, само нека оди. :)

На Sesil, Girl-Rabbit, crazylady и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Чајот на babylove e филтер ќесички или инстант? Планирам тој да го пробам

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.501

Филтер ќесички :)

На Autumn_ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2019
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    433
    Мешковци да ве прашам дали знаете до кој месец може да се патува со авион? Ќе се консултирам и со докторот, му реков крајот на месецот дека планирам ми рече не е проблем но сега сакам да одменам за ноември. Инаку 21 недела сум

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Глад и потреба за у вц ме разбудија. Колку ми е само мизерно кога треба да станам во никое време за во вц и тоа баш на сред ноќ. Оди заспиј после. И шо да јадам у 2 саат освен малку овошје некоја грисина и малку кашкавал колку да не ми бучат цревата. Инаку денес ме скина пролив. Стомак боли, цревата лом бучат уште тоа ми фалеше а и не сум јадена како шо треба денеска. Осеќам некој притисок доле у јајници денес едвај се движам.

До крај на 7 ми, извади потврда од лекар дека имаш уредна бременост и обавезно патничко осигурање со тебе.

На MumToBe му/ѝ се допаѓа ова.
  8. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Женски, имам како кафен исцедок до сеа 3 пати и страв ме фаќа која од вас имаше вака и се породи,барав наназад и не најдов.
    Иначе сабајле ко видов дека нема форум викам гарант ќе се деси нешо и ке немам кај да пишам хахаха
    Страв ме фаќа

На ddevojce, Sofi.ja и Dikinzi им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Денес многу ми е тежок и нервозен денов. Два дена имам јака тахикардија, денес па и со мм се искарав и за никаде сум. Јадев ореви и после почна да ме гуши малку на врат(вака ми е и кога јадам и зелка) и сега сум сигурна дека ми е од тироидната. Глава ме боли, грб и плешки ме болат. Хаос

Вчера се јавив кај гинекологот да ја прашам за терапијата дали уште да пијам и она вика "а не, мора да пиеш сега има поголеми шанси за предвремен пораѓај, пиј ја" И така ми влезе во глава и толку од моето расположение. Капак на се и мојата анксиозност се јави и сега ме молеше мм да идам со нив до маркет-не отидов. Ужасен страв ми се јави(плус што си имам болки и стврднувања). Се на се - денов мизерија:@ А и киселини доста имам и не ми помогна Гастрогард, сега ќе морам со "бабини лекови".

@butterfly.mk јас колку што знам чепот е тоа. Јас дека паничар, би отишла да ме прегледаат. Види си, па ако можеш тркни на еден преглед.

На mal.ecka и butterfly.mk им се допаѓа ова.
  10. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Ако одам сега вака со мнооогу слаби болки ке си ги измијат рацете брцкајќи јахах
    Ќе чекам бешо поконкретно и само да помине се во најдобар ред.

На ddevojce, dunika, macence994 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162

Јас не знам која недела сте вие..ама моето искуство е следново.
    Недела дена пред да се породам ми испаѓаше полека чепот.Чепот е проѕирен-бел, измеѓу некако, за една ден да испадне цел како мрсул да не го наречам :D Густ,густ шо да ти кажам, одкога испадна по некоја ден, за време на ноќта, станав во вц со болка, седев на шолја успана и си викам ау шо ме боли вака мене бе..и се бришам к гледам крв, аа бидна викам..малава иде. Легнав едно 20 мин , ј мерев контракции, на 8 мин ми беа..станав пак до вц, сс бришам, и уште крв.Го разбудив мажот ми, се спремивме и тргнавме. Преку цела ден носев влошка, и имав крв, од болки почнати во 3 савајле (може и порано дека спиев) се породив во 9 вечерта.Се на се 18 саати пораѓај. Отиди на доктор, да те проверат, давидат дали си отворена. Ја се породив точно 41 недела. Со лесно :*

На ddevojce, Girl-Rabbit, dunika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Мене така брцајќи раце ми "помогнаа" да се отворам плус 3 прсти и ме примија и до попладнето се породив. Така да, ништо страшно и тоа:)
    Како и да е, со лесно :hug:

На dunika и butterfly.mk им се допаѓа ова.
  13. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Срамота трето раѓам а страв ми е:rofl::rofl::rofl: со првото чепот ми падна ама прво болки,со второто водењак ми пукна, ова нешо ново трета варијанта.... ох леле

На Girl-Rabbit, dunika, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162
    Мерите контракции дома, и видете на шо сте, некој жени немаат големи болки, и се пораѓаат лесно,немојте да чекате јаки болки.

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162

Трето Што чекате вие ? :D Со лесно :)

16. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Хахахаха болки поголеми болницата блиску е ако не херој улице хахахахаха

На ddevojce и Dikinzi им се допаѓа ова.
  17. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.162

Хахахааааа, слушам после првото работава одела многу лесно :D Дај боже со сите да е така, само сметам да не ѓи чекате болките, него контракциите да ѓи следите..уште еднаш со лесно :*

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.567
    Јас почнав со кан бебе но пропуштаа па ги сменив со виолета. Вреќичка за спиење купив но никогаш не ја искористив ни беше топло во соба и само со нешто тенко го покривав и така додека е мало не се врти и не се открива. Релаксатор користев до 4,5 месеци ретко, кога имав нешто работа, повеќе си лежеше на кревет. Нашиот е на вибрации. Не мисли уште сега. Кога ќе се породиш ќе видиш тогаш ако ти треба и што ти треба ќе си купиш и ќе користиш. Зависи и од детето. :)

На koritsaki, dunika и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  19. AnnaPe

AnnaPe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2019
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    217
    Како го осетивте спуштањето на бебето и која недела? После 35та стомакот ми се спушта, седењето ми е отежнато,и имам некаков бел исцедок последнава недела...;(:sweat::sweat: имав болки и во долниот дел на половината (пиринеум?) ,ама последните 3-4 дена само ноќе ги имам. Движењата се намалени,само се протегнува...
    Страв ми е :sweat::sweat::sweat::sweat:

20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @Sofi.ja ја нема. Што направи на прегледот?!