Хелоу мамички како сте? Вчера цел ден така некако бев замрзната и се осеќав неубаво. Ме болеше секое можно ковче од телото. Таман реков ја измамив зимата и настинката и ете ти толку си се подреков. Промена на време и толку ми е мене. Само што си дојдов дома вчера одма зедов чај, супа и лимон. Малку ми поолесна, но пак некако не си бев присебе. Стомакот почнува да ми расте и не можам да спијам на стомак како што спиев порано и сега се превртувам од една страна на друга и ич не сум спиена. Денес им се јавив на колешките им кажав дека не ми е добро сакам да си останам дома да си седам на топло со чајче, сокче природно цедено, супица и лимонче. Ќе ми помине не е страшно, но многу ме нервира кога ми е вака не сум ни ваму ни таму. Не смееме да пиеме ништо. Еве прочитав дека и парацетамол не бил добар не чинел. Оф леле, па што чини тогаш да пиеме?! Јас на пример имам јаки главоболки имам мигрена и порано пиев јаки лекови за смирување, е сега не можам па едвај некако со пола парацетамол ми поминува т.е ми се ублажува болката. Поздрав мешиња имајте убав ден. А јас со Господ напред со нови сили ќе оздравам за брзо.
Ајде Агрона,се ќе истрпиме за нашите бебушки,ќе помине ова па ќе си се гушкаме со нив. Побрзо оздравување,воедно.
Ti blagodaram mila ama uste mi e rano neka si posedi use nekoja nedela...neka sutira kolku saka posle ima da.ja stipkam i baknzvam i guskam ko ke.izleze.....ti posakuvam i tebe so lesno da ja iznosis bremenosta..
Агрона ти посакувам брзо заздравување. Ова променливо време многу е лошо за нас трудниците и децата, болниците се полни викаат имало некој вирус и како да го нема кога времево си игра де пролет де зима. И одењето на работа истоштува, секое утро излегување од дома, возење во автобус, на работа со луѓе милион околу тебе и нема шанси да се заштитиш од настинка. Најдобро е да се седи дома, еве јас сум дома веќе три дена и иако уште поднастината се чувствувам добро, дома ќе си се опуштиш, ќе се завиткаш во топло ќебенце, и многу е пријатно. Се препородив домче
Побрзо оздравување Чаеви, супи и лимон секако, но доколку не ти се лоши можеш и прегорен шекер со млеко и путер да си направив, чисто заради грлото да не се вцрвени. Инаку за главоболките кои ги имав, ,,користев,, масажа на главата, силен стисок на раката на местото помеѓу палецот и показалецот и сол, малку од малку ја ублажуваше болката. Ти посакувам се најдобро
здраво ! Многу сум испаничена па барам мислење од вас.&ми месец сум од бременоста ,денес нешто ми истече , не знам што е како млаз,многу ми се одеше во њц ,мочкав и после тоа тоа се случи.Имаше мирис на урина-мокрача ,но сепак ми е страв ,не беше ептен многу, но не и малку, штом ми стигна и до панталоните и хулахопките .Малку гнасни работи напишав ,но не знам што да направам
па не чекај многу трк до доктор нека те провери, можно е да е водењакот али никој нема да знае да ти каже што е освен доктор кој ќе те прегледа
Можно ли е да е водењакот во7 ми месец,прва бременост ми е и појма немам.А и за водењакот нели треба многууууу течност да е ????
Moze mila naj dobro e da si se spremas i da si pojdis na kontrola samo ne panici nee nisto strasno ajde pa pisi ni Izvinete za lat
Da prasam za zacini vo ishranata dali se zdravi...ne jadev dobro denovive denes kasnav ama vo jadenjeto imase kari,kurkurma,origaano,i ruzmarin malku samo i ne jadev mn...sega pak se zaplasiv
моево бебе никако да се роди едвај ја спречивме во 13 недела да не излегува па во 29 триста компликации и сега не сака никако да излези
Се ќе биде во ред,па како што гледам имаш уште 6 дена до термин.Изгледа твроглаво бебе ќе биде.Смири се,се ќе биде добро,не мисли на тоа,кога ќе му се излегува на бебушот твој ќе излезе,штом му е убаво во утробата на мајка му нека поседи уште малку.Ајде опушти се уживај.
инает на мама не сум габе јарец во хороскоп док уште на почеток ми кажа дека требало крај јан. да се роди а терминот во феб што ми го пиша си додаде уште недела дена плус што како сметат појма немам .. како и да е на 4.феб имам термин закажано в болница па че видиме
Па виде дека во мешето на мама е супер ,па си вика да си поседам уште малку Ќе си излезе кога ќе дојде време
Koj mwsec napisa deka si nemozev da razberam...da ne vodenjaj..ne znam ne se plasu...nozebi ne si se domockala....
Јас бев сигурна 100% дека е женско сите ги убедував ама на ехо е машко и тоа неколку пати се гледаше,значи не е точна женската интуиција која не ме излажала до сега ама овој пат да.
Добро утро мешиња како сте ми. Јас еве од посабалје подобра сум и дојдов на работа да не губам денови од работа иако со тешки маки станав и ме боли се и сум омалаксана. Имав температура сношти 37,5. Но, ајде реков да пробам да станам и да дојдам на работа. И само што дојдов кој пречек го имав од колешката кај сум била јас зошто не сум дошла демек требало да дојдам на работа ми се јави шефицата ми се јави овој-оној те бараше.... јас прашалници. И викам дека и се јавив на шефицата ми рече ок нема проблем, а оваа демек ми глуми друга шефица. Господе златен кај појде светов ејјј. Срамота. Ај да не се вадам на тоа дека сум трудна кога веќе знае треба да има осет малку а не да ми се дере од посабалје. Значи какви луѓе постојат. Демек ќе ме избркале од работа зошто еден ден не сум била. Аха да. Не доаѓаат со денови некои колеги, никој нит знае кај се и што прават па еве ги гледам доаѓаат се уште на работа. Се нафурала од сабалје се дере ли се дере. Свашта. На неа и жежело, бидејќи жената си е во климакс патем, а јас и другата колешка ја молиме да пушти клима да се стоплиме а таа е таман е де, добро е, жешко ми е. Јас и викам некни пушти ми клима ладно ми е таа се прави дека не ме слуша. А баш од нејзина страна е тоа за пуштање клима и човек нема пристап до таму укотвена е со бирото до ѕид. Страшно нешто. Не знам што да кажам, освен што сум многу изреволтирана од нејзиниот однос. Веќе човек да не знае со кого е што да каже што да направи сите погрешно ќе го сфатат. Јас се извинувам ако постов што го напишав не е соодветен за во оваа тема, но сакав да го споделам со вас. Да ми дадете совет некој како да постапам некогаш во вакви ситуации. Поздрав !
Нема да се замараш, едноставно од едното уво влегло, во другото излегло. Апсолутно нема потреба да се нервираш, да им враќаш на таквите луѓе. Зашто ако они немаат осет малку не вреди, затоа друг пат ислушај ги , погали си го мешко и насмевни се и продолжи си со работа.