Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Јас не ве знам пошто сум нова на форумов, ама ви посакувам лесна бременост, и добра мисла :)

0ли likes this.
  2. Larahappy

Larahappy Популарен член

Добар ден друшки :D
    Денов помина додека се свртам, натака навака низ дома, секој ден нешто за средување а не па кога ќе и дојде и бебе:inlove:

Синоќа го сонував како му зборам и ми се смее, душа моја (незнам само на кој е со потемен тен во сонов, затоа што со мм сме плави и двајцата 8-|) хаххахаха....

@Sofi.ja дај боже побрзо, боледувањето ми пројде:sweat:а и сакам веќе да го видам, гушнам :hug::hug::hug:

Оли со лесно, школска бременост ти посакувам, па ете завлечи и други мајки навака...(fingers)

Last edited: Oct 4, 2019
    Kaetana, Sofi.ja, Vanessa9li and 5 others like this.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

@Larahappy Завлеков веќе неколку, само треба да дојдат тука :lol:
    Се очекува и нова тура да дојдат. :sun:

bella.gk, green.eyes, dunika and 5 others like this.
  4. Adams

Adams Популарен член

Ни стигна рамката :inlove:

Attached Files:

5. Larahappy

Larahappy Популарен член

Браво за сите што си омате вакво сликче од бебе, мојата не успеа 9 месеци да напраи ,а толку многу сакав.:wasntme:

6. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Здраво мамички, јас да ги споделам моиве симптоми во 9 недела (и 5 дена). За повраќање, до сега само 3 пати но има многу моменти кога ми се лоши во стомакот а не повраќам. Навечер скоро постојано имам болки во желудникот (тие додуша и претходно си ги имав понекогаш). Не можам многу долго да движам, се заморувам а и ме врти и заболува долниот дел како кај јајниците. Хранава ми е мачна, ништо посебно не ми се јаде а морам. Кога легнувам и станувам чувствувам вртење/пецкање кај јајниците и понекогаш ме фаќа страв. Одвај чекам да дојди 13 недела да видам како е тоа гравчето :) :). Понекогаш сонувам глупости, обавезно станувам рано за во веце а преку ден ретко преспивам (обично околу 4 часот ме фаќа дремка ама не можам имам обврски). И така, се надевам се' е нормално и само го молам Бога се' да биде во ред! :)

green.eyes, Sofi.ja and lejlla like this.
  7. Adams

Adams Популарен член

Нашиот мал шмекер позира уште во мешето на мама ама само кога е ресположен за пози :D
    Ако не е ќе ни се сврти со дупе и ако сакаш до утре седи со ехото :lol:

Larahappy likes this.
  8. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Zdravo
    Mojot test ispadna negativen I nemam iskustvo so pozitiven test.
    Terapii nemav nikoi posebno sto primiv rogam a po poragaj ne primav bidejki deteto mi bese rh -.
    se nadevam ke ti pise nekoj koj imal slicno iskustvo kako tvoeto.
    Pozdravce I sekoe dobro

Dikinzi likes this.
  9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Добредојде Оли ,ти посакувам лесна бременост и носи што повеќе нови мешиња овде,зошто ние старите имаме намера да си одиме:lol:
    @lavinija28 верувај дека до 5ти месец мислев ќе умрам од гадење и повраќање,секој ден се молев да помине. Ако ти кажам дека сега веќе заборавив на тој момент ќе се чудиш:D
    Се ќе издржиме за нашите најмили, јас сум 1 недела со здрвени прсти на рацеве што ми трнеат, чат пат ме заболува рамо и зглоб на левата рака,ама тоа е, др ми рече се е тоа од бременоста.
    Се плашев да не ми се врати лошењето како на почетокот и на крај,ама ништо од тоа, по некоја киселина од време на време ама се трпи.
    @flower30 не се грижи што си се удрила,и јас се имам поткачено неколку пати,бебињата си се добро заштитени внатре, да беа толку блиску до кожата ќе можевме да ги видиме:lol:

10. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Добар попуст во Зегин Сити Мол по 30% на цела линија Еуцерин и Мустела ако немате купено бебешка козметика уште.

1C59217C-CA75-464F-9BE2-451C75EED33A.jpeg

Queen8, dunika, Vanessa9li and 6 others like this.
  11. Larahappy

Larahappy Популарен член

Мислам дека на @Sofi.ja и требаше!

Sofi.ja likes this.
  12. macufce

macufce Истакнат член

Хелоу и од мене ! :*
    Јас сум 6та недела и 5 дена.
    Вчера го слушнавме срценцето и мислам дека како товар од душава да му падна. Полесно ми дојде одма:lol:
    Сега дури за две недели ќе се видиме пак :(
    Инаку немам нешто мачнини,уште не повраќам,не ми се гади нешто многу.. Океј ми е,само спанка голема сум:$
    И сум најсреќна!

Добро ве најдов :$:inlove:

Girl-Rabbit, Autumn_, Jana06 and 20 others like this.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Добре дојде, со лесно да си ја поминеш цела бременост.
    Ај што убаво вака, дај боже да има многу нови мешиња овде:hug:
    @Sofi.ja мм истото ми го рече:) ама да не ви е досадно без моите луди прашања:Dда си ја земам дозата за денот :)

dunika, Sofi.ja, green.eyes and 2 others like this.
  14. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Здраво
    Фала ви на одговорот, резултатите ѓи повторив на клиника, испаднаа негативни. Сеа за сеа, се е ок :)

LanaDelR likes this.
  15. beba@meba

beba@meba Популарен член

16. Andonia

Andonia Популарен член

Оли се радувам многу за тебе да си имаш лесна бременост мила моја ти посакувам од срце да истуркате до крај и да си се гушкате со сонцето мало .

0ли likes this.
  17. Starlič

Starlič Популарен член

Јас мислам дека ова е една голема глупост.. Сето ова што го пишува, јас го применувам, и не верувам дека било што од ова е вистина. Самиот наслов си кажува дека се бабини деветини.

Adams likes this.
  18. Emma2

Emma2 Популарен член

Аууу мила, јас два дена ги примав, вториот ден до вечерта ме фатија контралкции сабајлето се породив... со лесно, извини немлжам да пишувам дете на мене имам

19. Starlič

Starlič Популарен член

Мешиња здраво и од мене.
    Кажувајте лек за нозе, многу ме болат, ама многу. Де во ладна вода ги ставав, де со коњска маст ги мачкав, ништо не помага.
    Бебуш не го чувствувам толку многу како претходно, дали дека на работа ми е тешко:?:
    Маж ми ноќеска ме сонувал како ми пукнал водењакот, а тој бил во Германија, и многу се уплашил, не знаел што да прави, паника го фатила. Се разбудил и неможел да заспие, му се смеев и му викам чекај допрва нема да спиеме.
    Прееска нешто ми пререкоа на работа и одма солзи во очи, да плачам. Не давам никој ништо да ми каже.. Емотивец сум станала на големо. Не сум плакала некое време и како тежина на душава да ми стои.. ме боли по малку душава бе.. Почна стравот да ми се јавува како ќе биде, дали ќе се снајдам во улога на мајка:worried:

Многу сум нервозен тип, немам понекогаш трпение и разбирање, па се плашам тоа дете кога ќе ме изнервира да не го удрам, или повредам.:worried:
    Од утре веќе фаќаме 29 недела.

koritsaki, dunika, Kaetana and 3 others like this.
  20. macence994

macence994 Истакнат член

Не им го прави тоа задоволство ти да се нервираш , свиркај си без разлика што и да ти викаат прави се како да не слушаш

Starlič likes this.