Добар ден друшки Денов помина додека се свртам, натака навака низ дома, секој ден нешто за средување а не па кога ќе и дојде и бебе Синоќа го сонував како му зборам и ми се смее, душа моја (незнам само на кој е со потемен тен во сонов, затоа што со мм сме плави и двајцата ) хаххахаха.... @Sofi.ja дај боже побрзо, боледувањето ми пројдеа и сакам веќе да го видам, гушнам Оли со лесно, школска бременост ти посакувам, па ете завлечи и други мајки навака...
Браво за сите што си омате вакво сликче од бебе, мојата не успеа 9 месеци да напраи ,а толку многу сакав.
Здраво мамички, јас да ги споделам моиве симптоми во 9 недела (и 5 дена). За повраќање, до сега само 3 пати но има многу моменти кога ми се лоши во стомакот а не повраќам. Навечер скоро постојано имам болки во желудникот (тие додуша и претходно си ги имав понекогаш). Не можам многу долго да движам, се заморувам а и ме врти и заболува долниот дел како кај јајниците. Хранава ми е мачна, ништо посебно не ми се јаде а морам. Кога легнувам и станувам чувствувам вртење/пецкање кај јајниците и понекогаш ме фаќа страв. Одвај чекам да дојди 13 недела да видам како е тоа гравчето . Понекогаш сонувам глупости, обавезно станувам рано за во веце а преку ден ретко преспивам (обично околу 4 часот ме фаќа дремка ама не можам имам обврски). И така, се надевам се' е нормално и само го молам Бога се' да биде во ред!
Нашиот мал шмекер позира уште во мешето на мама ама само кога е ресположен за пози Ако не е ќе ни се сврти со дупе и ако сакаш до утре седи со ехото
Zdravo Mojot test ispadna negativen I nemam iskustvo so pozitiven test. Terapii nemav nikoi posebno sto primiv rogam a po poragaj ne primav bidejki deteto mi bese rh -. se nadevam ke ti pise nekoj koj imal slicno iskustvo kako tvoeto. Pozdravce I sekoe dobro
Добредојде Оли ,ти посакувам лесна бременост и носи што повеќе нови мешиња овде,зошто ние старите имаме намера да си одиме @lavinija28 верувај дека до 5ти месец мислев ќе умрам од гадење и повраќање,секој ден се молев да помине. Ако ти кажам дека сега веќе заборавив на тој момент ќе се чудиш Се ќе издржиме за нашите најмили, јас сум 1 недела со здрвени прсти на рацеве што ми трнеат, чат пат ме заболува рамо и зглоб на левата рака,ама тоа е, др ми рече се е тоа од бременоста. Се плашев да не ми се врати лошењето како на почетокот и на крај,ама ништо од тоа, по некоја киселина од време на време ама се трпи. @flower30 не се грижи што си се удрила,и јас се имам поткачено неколку пати,бебињата си се добро заштитени внатре, да беа толку блиску до кожата ќе можевме да ги видиме
Добар попуст во Зегин Сити Мол по 30% на цела линија Еуцерин и Мустела ако немате купено бебешка козметика уште.
Хелоу и од мене ! Јас сум 6та недела и 5 дена. Вчера го слушнавме срценцето и мислам дека како товар од душава да му падна. Полесно ми дојде одма Сега дури за две недели ќе се видиме пак Инаку немам нешто мачнини,уште не повраќам,не ми се гади нешто многу.. Океј ми е,само спанка голема сум И сум најсреќна! Добро ве најдов
Добре дојде, со лесно да си ја поминеш цела бременост. Ај што убаво вака, дај боже да има многу нови мешиња овде @Sofi.ja мм истото ми го рече ама да не ви е досадно без моите луди прашањада си ја земам дозата за денот
Здраво Фала ви на одговорот, резултатите ѓи повторив на клиника, испаднаа негативни. Сеа за сеа, се е ок
Што велите за ова ?! Прочитајте ... https://zenskimagazin.mk/8-babini-devetini-za-bremenost-shto-se-pokazale-kako-vistina
Оли се радувам многу за тебе да си имаш лесна бременост мила моја ти посакувам од срце да истуркате до крај и да си се гушкате со сонцето мало .
Јас мислам дека ова е една голема глупост.. Сето ова што го пишува, јас го применувам, и не верувам дека било што од ова е вистина. Самиот наслов си кажува дека се бабини деветини.
Аууу мила, јас два дена ги примав, вториот ден до вечерта ме фатија контралкции сабајлето се породив... со лесно, извини немлжам да пишувам дете на мене имам
Мешиња здраво и од мене. Кажувајте лек за нозе, многу ме болат, ама многу. Де во ладна вода ги ставав, де со коњска маст ги мачкав, ништо не помага. Бебуш не го чувствувам толку многу како претходно, дали дека на работа ми е тешко Маж ми ноќеска ме сонувал како ми пукнал водењакот, а тој бил во Германија, и многу се уплашил, не знаел што да прави, паника го фатила. Се разбудил и неможел да заспие, му се смеев и му викам чекај допрва нема да спиеме. Прееска нешто ми пререкоа на работа и одма солзи во очи, да плачам. Не давам никој ништо да ми каже.. Емотивец сум станала на големо. Не сум плакала некое време и како тежина на душава да ми стои.. ме боли по малку душава бе.. Почна стравот да ми се јавува како ќе биде, дали ќе се снајдам во улога на мајка Многу сум нервозен тип, немам понекогаш трпение и разбирање, па се плашам тоа дете кога ќе ме изнервира да не го удрам, или повредам. Од утре веќе фаќаме 29 недела.
Не им го прави тоа задоволство ти да се нервираш , свиркај си без разлика што и да ти викаат прави се како да не слушаш