Нека е живо и здраво бебчето, и да ве полни со радост За магнезиум јас пијам Магнезиун 400 +Б комлекс, така се викаат, докторката ми кажа дека ако се појават болки дозволено е труфницата да прима дп 1000 мг дневно. А ја ако испијам две во денот 800 мг ми ср фака, сепак прашајте си ги вашите гинеколози
Ич не ме бива за пишување, во петокот бев на преглед уште едно машко. Супер напредува дури една недела е понапредно, за недела ипол на скрининг. Само ми кажа дека ниско го носам и постелката ми е доле би требало за недела, две да си дојде на место. Треба да мирувам, тешка работа и тешко да избегнувам да кревам. Инаку ич не чуствувам како да сум бремена ретко некој тегоби да имам за разлика од првото.
Јас од денес терам 29 недела, возбудена сум Утре ќе закажам преглед за нареден подеделник, за брисеви и мерење на цевикс. Тогаш ќе бидам 30+ Инаку сакав да прашам, дали смееме да ја користиме онаа кремата на Лидера, за интимна депилација? Сакам да пробам да видам колку ќе ми олесни за следен преглед. Инаку нозете ме болеле поради тежината на стомакот Растело бебето и затоа нозете ме болеле Немало лек
И јас изгубив контрола ама откако се породив сега најмалце што ти треба е губење на контрола. Чудно ми е и што ти го прекинале метформинот. Имаш пцос? Инаку некои 5кг се поправив само.
Јас во почетокот ја користев на 2-3 пати исто како да си се избричила за 2 дена пак ги имаш. Јас си одам на депилација со восок како и претходно
Како сте мешиња.. Утрово додека лежев сеуште во кревет, кивнав силно и нешо како во долниот дел одлевата страна како да ми се преметна.. валјда мускул е нешо, не би требало нешо да е со бебчето нели.. ? уште имам болка така не силна ама ме наболува.. активно си беше бебчето денеска..
Јас убедена дека утре ќе се породам, решив да си средам низ дома денес се Ама сега додека пеглам ми текна нешто. Каква е процедурата ако се породам природно? Одма после тоа ме носат во соба кај што ќе си бидам сместена? Сите околу мене со царски се пораѓаат, немам кого да прашам Инаку во Ремедика ќе раѓам, ако има некаква разлика со државните болници...
2саати лежиш на бокс во родилна сала и повремено доаѓа сестра да ти ја масира матката ( не буквално) за стомак те стега и контролира крварење . По 2 саати те носат во соба каде си сместена.. За првото станување мене ми рекоја да ги викнам. Јас прво стигнување во соба кафе нарачав
Јас немам уште искуство ама сите до сега што ми имаат кажано лежеле по 2 саати на бокс и сечени и несечени
Хммм... Добро, да си бидам спремна ич не сакам на непознато кога одам.. дуру и амнио кога правев, пред да одам си гледав дома видеа со објаснување што и како ќе се случува. Посмирена сум си некако така
Мами дали е нормално намалено движење на бебето 37та - 38та недела? Дури четврток сум на контрола,дали е за паничење до намалување на водата ли е...???
Mojata doktorka mi kaza deka so avion moze slobodno da se patuva do 30 nedela mislam ili 35, ne se sekavam. Samo bidi si opushtena i ne se zamoruvaj so bagaz, ne go zemaj so tebe vo kabina, ostavi go dole.