Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      230,8 KB
      Прегледи:
      293
    • image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      281,8 KB
      Прегледи:
      293
    На ddevojce, MrenaRiba, slimy и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Tи благодарам Melinara на советот. :$ :hug: :*

3. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.284
    Феминки,денеска многу се исплашив.Утринава кога станав,отидов до тоалет и видов малку крв на гаќите,некоја бледа крв. :| И викам ај ќе си легнам ќе се одморам,ама некако не сум мирна,не можев да заспијам.Инаку вчера вечерта се преморив,ја чистев куќата,од тоа да не е?

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.589
    Допаѓања:
    104.252
    Mrena под итно на лекар, не си играј играчка. Одмарај ама веројатно ќе ти дадат нешто, па да ни пишеш што си направила ;) Јас не знам зошто се пренапрегате, бар во рана бременост чувајте се. Јас разбирам дека бременоста не значи дека треба да спиете на памук, ама чувајте се. Ајде трк на лекар, се надевам ќе биде се во ред ;)

На Agrona и zalosna им се допаѓа ова.
  5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Agrona Убаво ти пишале погоре: Во едното увце влегува, од другото излегува. ;)
    Гални си го мешко, насмевни се за него и обиди се да му пренесеш позитивни вибрации, бидејќи бебињата го чувствуваат стресот и незадоволството на мајката.

Температурата нека не те загрижува, воопшто не е страшна.
    Мирувај, седи во затоплена просторија, излегувај надвор само кога мораш, многу топли напитоци и ќе се стабилизираш! ;)

Јас денеска си ги земав резултатите од брисевите, негативни се и вториве! :)
    За 10 дена ќе го видам жабецот повторно, ах едвај чекам.
    Почнав се почесто да размислувам на денот кога ќе го родам и кога за прв пат ќе се сретнеме, погледнеме и погалиме. Се возбудувам, затреперувам..

Мрда се почесто, а јас понекогаш успевам да му го допрам рачето, или пак ноџето, а можеби и лактот.. Кој знае? Е тогаш.. Тогаш се топам од среќа.. Иако не дели еден дебел стомачен ѕид, за мене тој допир е за сега единствениот контакт со моето чедо и тоа доживување не се опишува со зборови! :inlove:

На Agrona и ddevojce им се допаѓа ова.
  6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Da da odma na lekar..ne smee tuku taka krv da se pojavi...hitno na lekar da se oslobodis...
    Inaku jas deneska bev sop soping si iznakupiv sisinja cucli vloski gazicki se so mi treba za mene i bebusot..samo so pampersot bese potrosen ;( sakam da koristam pampers new baby 1 .. od 2-5 kg barav niz site marketi na real 1 nemase samo dvojka.... se nadevam ke donesat za brzo.. a niz drugite nema izbor od pampers... i se vrativ doma i samo osetiv nesto kako mi potece i sakam da sopram nemozam..wooww nesto tece mu velam na mm ..a toj so tece i trk u wc.odma i gledam na vloskata gooolem zolt mlaz na belo pranje (mi istecela vaginaletata so ja staviv snosti) i velaam uff nee e vodenjakot..i mm e arno de sos.e plasis i vodenjakotbda e ke.odas i.ke rodas :lol: se izv z@ lat od mob sum

7. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво,

Агрона многу добро ти напишале и јагода и другите феминки со таквите луѓе само игнор ништо друго.
    И навистина да имаш работа со некоја жена што е во климакс е навистина тешко зашто тие имаат потежок карактер и од тинејџерите. :lol: Таква е и свекрва ми јас смрзнав а таа цел ден шета боса и не дозволува да го стоплиме домот :^) :^)
    И јас да споделам моите маки со вас значи во папа тестот што го направив излезе габична инфекција кандида а брисевите ми се сите негативни.Ми даде вагиналети канестен 3 што се ги завршив и ама не гледам подобрување мене пак ме чеша и пече цело време и отечена сум, не знам што да употребувам нешто друго.
    Исто така еве веќе ќе го завршам 19 недела а јас никако да се гледа дека сум бремена послаба од порано ниту меше имам ниту да се здебелам по телото иста сум како порано.
    Пред две недели бев на контрола и докторот ми вика све во ред е со бебето напредува расте нормално а јас целата збунета му викам па јас ниту се чуствувам како бремена не се гледа и тој се насмеа вика еве сликата од ехото доказ има време за да ти расте мешето.Јас веќе ги чуствувам и движењата на бебето и ако не се гледа дека сум бремена хехе :lol: :lol:

Поздрав

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    znaci uste ne ti e izlecena kandidata..javi se pak na ginekolog ke ti prepise uste edna terapija vagunaleti...i jas do snosti poslednata vaginaleta ja staviv od vtorata terapija..i mene ne mi pomina od edna...javi se na lekar...

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.284
    Одма после твојот пост AngelOfArh отидов кај приватниот гинеколог,срам не срам,затоа што вчера бев,денеска пак,ме прегледа докторот,ми вика се е во ред со бебушка,да одмарам повеќе и крвта била од тоа што сум се преморила.Одсега повеќе да лежам и ми кажа на контрола повторно на 15 февруари.Ми олесни сега. :)

На AngelOfArh и Agrona им се допаѓа ова.
  10. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Синоќа неколкупати се разбудив, ме чешкаше мешето, најгоре под градите, како лепрозна се чешав цела ноќ. Сабајлето маж ми кога се разбуди, осеќам ме покрива, ми вика си го напрчила стомакот и се смее.
    Ве чеша ли вас мешето, да не е од што се шири?

11. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    ^
    Jeny душо и мене ме чешка мешко и градите исто така. Градиве т.е пупките многу ме чешкаат. :lol:
    А и мешко чешка ли чешка. Се мачкам со павловичева маст и сега за сега колку што гледам не ми има испукано, ни стрии, ништо. Рано е си викам до прва ме чека тоа. :lol:
    И мене најмногу ме чешка горе под градите и осеќам кога се тегнам насабалје кога ќе станам за на работа и кога се проѕевам дека ми се тегне мешето како да се растега цело меше.
    Тоа значи дека бебеуш расте а заедно со бебуш и мешко расте, нели. :$

12. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Ми е чудно оти досега не ме чешкало, јас се мачкам со Бекутан млеко за тело и немам засега стрии, нити гради ме чешаат, си спијам уште ко заклано јаренце нит стомак ми смета нит ништо, само насабајле внимавам кога станувам оти ако нагло станам ме парализира половината ми треба време дур да се исправам. Фала му на Господа имам многу лесна бременост, симптоми едвај видливи затоа ми е чудно, шо чудо ќе беше ова, да не ми е мешето напред испакнато кој би поверувал дека сум трудница?! Дај боже со лесно да биде и понатаму.

13. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Devojki jas sum na patoloska veke deset sati prokrvariv uste vo16.00casot I neam bolki kako e mozno :(:(

14. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    И јас така мешко напред и од позади некни ме гледа една колешка и ми вика абе девојче машала не ти се познава од позади дека си трудна. :lol:
    Мешко расте напред сега за сега колку што го гледам вака, може е рано што знам. :lol:
    Дај Боже да имаме сите лесна бременост до крај. ;)

15. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    srcki abe vie masko li bebence nosite oti mene na toa mi mirisa po vasite zborovi. ama izgleda seuste ste vo pocedna faza pa ke imate tesko prospieni noki e cekajte koga ke narasne stomakot tesko e za vrtenje vo krevet jas koristev pernici

16. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    ako imas cesanje vari si caj od kamilica i podmivaj se od dole.a za meseto pocnuva poveke da se poznava od petti mesec pa nagore.ako si taka slabicka moze i epten malku da ti se pznava do 9 mesec. sum videla taka 5 slucaevi nemoze da primetis deka e bremena i nteresno mi bese posledniot slucaj duri se cudev iako znaev deka e mozno. e srekavame so edna zena kaj zaednicki prijateli ona da bide bremena 7 mesec ja nisto ne primetiv potoa za mesec ipol pak ja srekavam na plaza ama ne bese vo kupaci taka maica i kusi pantaloni i edno do drugo i si pravime muabet i pak ne primetiv i posle zaednickata prijatelka mi vika ke odila na langidi zenickata rodila i jas stapisana i velam e mer bremena bese ta skoro se sretnavme na plaza nhisto ne primetiv. samo kako popravena da e malku e tolku i se poznavase od bremenosta

17. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    sweet.woman маже е моево го видовме на ехо. :lol:

18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ne se grizi duso neka ti e so lesno bolkite sami ke si dojdat..ajde izraduvaj ne drka si se olesnila..so sreka..
    ...........
    Inaku sinoka dodeka spiev pocna silno dame boli kicmata pogoto na levata strana dali nekoj bubreg bese nesto lazno neempojma..se vrtev da vidam dali ke pomine ama ne,me bolese posle nekolku minuti prestana..si velam Boze sega kako boli a ko ke dojde vreme??? Gospod da mi e nappmos..

19. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Ти благодарам sweet.woman ќе пробам и со камилица, исто така после 10 дена сум на контрола ќе се консултирам со гинекологот, сега за сега се мачкам со канестен мастот.
    Ми олесна сега кога ми каже дека може и да не ти се познава мешето јас си правам филмови паничарка сум све ми поминува низ глава дека можеби нешто не е во ред со бебето дека не се развива како што треба :( :(
    Ѓул мила со лесна издржи уште малку ти остана да се гушкаш со твоето бебе :*

поздрав :inlove:

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    slimy кандидата е многу досадна, мене кога ќе ми се појави пијам многу јогурт!
    Одмивај се со камилица, гледај да пиеш што е можно повеќе јогурт (Барем по 1 литар во денот) и никако, ама никако немој да јадеш благо!