Zdravo bidejki ne se razbiram i ne sum upatrena bas bas za bremenost , moze li da mi kazete kako idat ispituvanjata po nekoj si raspored od 8 9 nedrla pa nataka da znam so da ocekuvam ili sto da pobaram od doktorkata ako nesto slucajno ne mi dade ( poso predhodno sum so spontan i imam uxasen strav da nr napravam nesto nepravilno ili da ne napravam nekoj propust , bidejki citam iskustva od clenki kako ne im dale ispituvanja sto trebalr da se napravat i nastanalo problem ) fala odnapred ❤
Честитки до новите мами, кога читам превозбудена сум ама многу далеку ми изгледа за мене. Едвај чекам да дојде јануари инаку 22 недела. Вчера имав многу лош ден, цел ден си плачев за се и сешто па кога си дојде мм од работа ме изнесе на прошетка иако беше 23h да ми фатат малце боја обравчињата и да ми помине главата. Денес сум како нова од сабајле низ кујна, чистење, со гости па пак раскревање, сега се испружив и еве ја претка ли претка. Ве поздравував сите, имајте убава вечер
крвна слика секој месец контрола на секои 4 недели, по потреба и почесто пап 12-14та недела - 1 скрининг, Prisca, брисеви 18-22ра недела- 2 скрининг 27ма - скриен шеќер и д-димери некои праат и 3ти скрининг околу 30та недела 34-36та недела пак брисеви
Јас сум 38+5 исто вака осеќам движења. Побавни се некако,ама се осеќа бебето дека е појако. Ако поседи уште некој ден ќе ми мавне бокс кога ќе се роди,оти навежбано Јас само би додала да си побара мерење на цервикс,може уште во периодот 12-14 недела. Ако нема проверено крвна група да провери, и ако таткото е позитив а мајката негатив да се информира за инекцијата што се прима.
Два саати лежев на бокс, ама нити некој ме масираше, ниту со раширени нозе бев, најнормално си лежев, маж ми беше до мене, и синко исто беше со нас но под едно ко лампа. Во Систина се породив.
Исто...и во препони удира и се потпира..и со главчето стиска надоле како да е во коритце па си пливка горе доле ајде за кратко ќе си ги гушкаме
Шо убаво, малку си се поправила. Иначе, да за пцос ги пиев, гинекологот беше за Метформин, ендокринологот не (демек не биле толку страшни резултатите) додека за гинеколот тоа беше апсурдно. Да не објаснувам многу, јас на никој не кажав дека планирам бременост, не се ни надевав ради пцос, едноставно одлучивме со дечко ми да не се пазиме и бидна од втор месец за среќа. Еве денеска си купив тонус леб и се вратив на протеините, да видиме до кога ќе ме држи
Zdravo sakam da ve prasam sto mislite dali e shteten eho pregledot za bebeto? Veke sum 12ta nedela, so bebeto i so mene do sega e se vo red nemam nikakvi problemi no nekako mi se pogodi do sega da odam na pregled veke 5 pati sto znaci na sekoi dve nedeli ili 10dena, 2pati otidov na privatno i 3pati kaj maticnata...i sega narednata nedela imam zakazano za priska a maticnata mi zakaza i kaj nea pregled eden den prethodno.....pa sakam da ve prasam da ne se stetni tolku cesti pregledi za plodot?
Затоа и те прашав дали имаш пцос, се пијат затоа до крај на трети месец заради намалување на ризикот од спонтан кој кај пцос е зголемен, не ми е намера да те плашам да не ме сфатиш погрешно но послушај го гинекологот или консултирај се и со друг. Со лесно
Добро утро од мене се разбудив со мисла да не не се доволно дебелки алиштата за вадење од болница што си ги спремив. Вие што сте родиле периодов и што треба допрва да раѓате, со што ќе ги вадите бебињата од болница?
Не е штетен воопшто, не се секирај. Има жени што заради компликации одат 1 неделно. Добро утро. Од денес 37ма и денес со тапи менструални болки, во сред ноќ станав и не знаев дали да будам маж, ама не го разбудив зошто некако е тапа константа болка, а не е на интервали. Денес сум на цтг па ќе видиме што ќе покаже. Као спремна сум, а уствари извадена од памет.
Huhu dobro e ne sum samo jas sto gi dozivuvavm tie orgazmi vo spienje vekje 5-6 pati do sega Jas deka mn si kivam bev edno vreme uplasena posto posle kivanje me boli dolu stomakot pa da ne go potresuvam bebenveto si vikam..... Ama citav i pisuva deka se e vo red deka toa ne i smeta na maleckata
Хај хај !!! Гледам нови мами и нови бебуши. Добредојде на сите. Нека се живи и здрави бебушите и мамите големи нека растат. Пак вена од сабајле не можеа да ми најдат ама некако ми земаа крв, а за мокрача, промашив тоа чашичето дали 3 капки останаа . Кој не си купува чашка на време па дома да си среди работа така е. Гледам некој пиша за „љубов“ дур бремена. Си прогуглав јас онака и си прашав, ако немаш никакви компликации, крварења и ако лекарот не ти нагласи дека не смееш, може да си се љубите. Е сега на почеток ти доаѓа да го задавиш а не да го љубиш, ама после има еден период кога либидото ти е зголемено и ти се сака (јас цело време се плашев на почеток да не му биде нешто на бебо и виде не виде мм на 2-3 пати па се откажа, ама има други видови на љубов па не мора пенетрација нели ) На 22ра кога бев на скрининг, лекарот ми кажа да внимаваме со мм да не закачам инфекција, со што мм се налути демек што вели овој дека одам по други, ама не беше за тоа, од се може да се добие инфекција. И штом ми рече така, сега никој нема пристап таму веќе. И така мами, пак добив коментар од пријателка на мајка ми Аааа вие пред пораѓај, не бе 7ми сме, ааа ама големки сте затоа. Сите нели експерти за бременост како они да ќе ми го родат или гледат. Си нарачав брашна од Био Космос, вчера правев мафини со кокосово брашно, па не ми го качија шеќерот значи може да ги јадам, само мафините солени кокосовото брашно наблажува абе лудница. Ај работа и кафенце..
Добро утро на сите 2 дена бебушов цело време мрда не е застанато и сабајле си читав така и воа го најдов дека си барало позиција а јас сум веќе 38+5 , јас си мислам ќе се пораѓам а коа го прочитав овоа се разочарав дека уште ќе чекам , ајде некоја поискусна нека каже мислење
Јас имам спремано памучно комплетче панталонки блуска елек а под него боди и ѕивриња капче ракавички од оние во кутија комплетите и ќебенце не од комплетот туку земав и друго подебелко. А ако е многу ладно земав и плишени шпихозни па ќе видиме
Me interesira vie sto sme tuka so datumi dali imate kupeno jakni zimski i ako da od kade ako ne kako mislite da terate..... Jas sum 24. 01. mene uste sega (vo 25ta nedela) jaknive mi se knap.... A neznam ni od kaj da baram.... Aj za do rabota ke zajmam od mm ama pa za prosetuvanje nekako ne mi odi so negovata a niz prodavnicive samo tesni gluposti srekjavam :/ Nekoja da ima iskustvo na temava
Јас јакна не сум со план да купувам, имам неколку oversize па мислам дека ќе ми чинат, ако не ме препетлуваат ќе си ставам марама и онака не одам на работа па ќе ми треба само за до на доктор и за во продавници.... од зара си имам купено прекрасни фустани, труднички, а мислам дека и понатака би можела да ги носам (без меше)