Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Од Окаиди 1200 ден, тие за излегување од болница.
    Иначе има и по локални продавнички за 500-600ден

На lejlla и Martka им се допаѓа ова.
  2. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Јас утре сум на преглед во Плодност едвај чекам да си го видам бебо :inlove:
    И ќе разговараме со докторот за пораѓај за таму како да биде за да се снабдиме со крв. Ќе каже дали е подобро царски или природно. Бебето си е завртено за природно ама заради состојбата на мама како да биде да не изгуби многу крв.

На Sexybaby86, macence994, lejlla и 2 други им се допаѓа ова.
  3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Ќути жити се, за породувањето не ми беше страв, ама за првиот пат голема мислам дека страв во коски имав :sweat: Хормони, тоа е :D

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    450
    Хелоу,јас пак |(
    Во четвртокот кога бев на гин. ми кажа беблето е 7мм, што одговарало за 6та недела+4 дена (тогаш, а сега 7 нед и 1ден)
    Е денеска другарка моја е една недела пред мене,т.е. сега е 6та недела и бебето и е 9мм. И малку сум во мисла дали е се океј... И дали е нормално да сум ваква забегана? :|

5. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Здраво мајки.
    На денешниот преглед кај докторката на ГАК поминав добро. Задоволна многу. Многу убаво ме прими и многу ми обрна внимание. Нема уште кратење на цервиксот ама грлото омекнато. Рече дека најбезбедна ќе сум тука. Ме задржа. Си поплакав пак, неможев да смирам емоции. Самоконтрола 0.
    Сега дури малку се стабилизирав.
    Пратете ми позитивни мисли.
    Господ нека е со нас...

На Kaetana, Autumn_, лукајана и 18 други им се допаѓа ова.
  6. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Уф ние породените низ се што сме поминале а и допрва ќе минуваме.. јас иако слединот ден отидов по голема бев со тешкотии.. пиев хеферол и тотхема за железото и хемоглобинот.. па ти види на што мака бев.. ем тврда столица (запек) ем со конци до чмарот...

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Немој да се секираш си поплакала ти олеснало емоции хормони се до плафон. Штом ти рекле дека си најбезбедна таму така е. Ќе те надгледуваат цело време не се секирај пуштаме позитивни вибрации се да биде во најдобар ред :hug:

На bella.gk, Sexybaby86, Starlič и 5 други им се допаѓа ова.
  8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ме возбуди :inlove:
    Бела, следуваат гушкања, топлина, љубов неизмерна, убавини... Мисли на тоа.
    Те гушкам и ти праќам најубава енергија со најубава мисла! :hug: :hug: :hug:
    Само храбро :l:
    Убавини... :f:

На bella.gk, Sexybaby86, Bonnie Top и 5 други им се допаѓа ова.
  9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    @Dikinzi Само пофални за негата и условите. Од третманот кон доењето не сум баш задоволна, не научив да дојам, си гледаа да биде најадена таму, дома мачев маки.
    А за пораѓање, достапност на сестри и доктори, нега за мене, нега за бебе, презадоволна сум. Друга опција овде е државна болница за што не доаѓа во предвид .
    @bela.m Ти си најдисциплинирана трудница. Ако те задржале така треба и мислам дека ќе бидеш посмирена ако си таму, мене дома повеќе филмови ме тепаат.
    За бебите прими се што треба, тие ќе бидат безбедни и надвор и внатре. А примаш ли нешто за омекнато грло?

На Kaetana, bella.gk, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @bela.m најпрво да те гушнам виртуелно:hug:
    Немој да се нервираш. Подобро таму, ќе те следат, ќе лежиш 24/7. Бебенцата си примија инекции за зреење, така да безбедни се. Не можеш да не се плашиш и да не се секираш, ама размислувај си дека кога треба ќе пристигнат бебенцата и конечно рацете и срцето ќе ти се наполнат :inlove:
    Ти си секогаш смирена, рационална и позитивна па така и остани. Кога сакаш пишувај ни (и во лп кога сакаш). Ќе поминува време така.
    Ти праќам многу среќа, позитивна енергија и да поседат уште малку бебенцата во меше. И многу :hug::hug:

На mal.ecka, 0ли, Dikinzi и 7 други им се допаѓа ова.
  11. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @bela.m , колешке по близнаци, ќе биде во ред :hug: И подобро што те задржале таму, ќе ја набљудуваат ситуацијата одблиску и ако треба веднаш ќе реагираат.
    Гледај ако можеш насочи го вниманието на друго, книга некоја ако може да ти донесат, или слично. Или пишувај ни овде :)

На mal.ecka, Larahappy, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Здраво јас само што завршив со преглед 30+ бебе е со тежина од 1.500 гр.момата наша некако многу и се брза скроз е доле ,ми дадиа флостерон 2 дози цервикс измерен вагинално 32мм докторот кажа да бидеме на се спремни ако дојде до пред време породување.
    Паника и немир во мене и само на плачка ме тера има ли простор за паника искуство од вас ве молам

На mal.ecka и Ms allways right им се допаѓа ова.
  13. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Многу ви благодарам на сите!
    Навистина сте прекрасни.
    Уште кога патувавме накај ск, се чувствував некако чудно. А дома си помислив дека може и да ме остават. Абе интуицијата никогаш не ме лаже. Некогаш се мразам што ги знам пред време работите.
    Пред саат време пак ме ставија на цтг, контракции има. Јас не чувствувам кој знае што. Толку сум толерантна на болка значи. Слон.
    Ќе ве известувам редовно.
    Ве гушкам сите драги :*

На Nora.A, Kaetana, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  14. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.846
    Допаѓања:
    95.207
    @bela.m ви ја праќам цела позитивна енергија на светот:l::l::l:

Се ке биде во ред,и се ке заврши убаво:hug:

На mal.ecka, 0ли, lejlla и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @bela.m се’ ќе биде во ред, на безбедно сте со бебушите. Поддршка од мене и од сите нас, те гушкам :hug:

На 0ли, kockichka, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Moze.li da mi ibjasnite sto znaci hemostaza i kakva uloga ima vo bremenosta ? Me bocnaa na transfuzija sve mi e ok no hemostzata mi spiela taka mi kazaaa ... help

17. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Баш те помислив денес @bela.m
    Не знам зошто точно. Сум осетила дека доаѓаш накај Ск. Мој совет е да си ставиш мобилен на полнач, да си ставиш слушалки во уши и да си гледаш филмчиња, серии или клипчиња. И кај мене слободно пишувај во лп. Да не ми беше ренде грлото и телефон ќе ти оставев за муабет, знам како е да чекаш на патолошка. Јас сум врзана за кревет, на сите маки закачив и гнојна ангина, а и многу повраќам ради гнојот. Изгледа толку се фокусирав да ја средам малата со бактериите и вирусите, што се запоставив себеси тотално.

На 0ли, bela.m, lejlla и 3 други им се допаѓа ова.
  18. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    2.196
    @bela.m Немој да се секираш, како што ти рекла и докторката, таму најбезбедно ќе ти биде. Остани силна најмногу за бебушчињата, мисли си на нив како си растат и им е убаво во мешето на мама. Се' ќе биде во ред, ќе видиш, сите навиваме за вас. Пишувај, известувај не',сподели што било, ќе ти биде можеби и на тебе полесно. :hug:

На bela.m и green.eyes им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Јас читајќи вака, пак некоја паника ме фати. Денес ме боли цел ден стомакот, требаше за наредната недела да закажам ама ќе се јавам утре за во среда обавезно да одам.Или ако има термин и утре. Страв ми е и мене. И јас сум 30+.

На mal.ecka и green.eyes им се допаѓа ова.
  20. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    2.196
    И мене денес ме болеше стомакот ама пробав да не паничам а и се си мислев дека се гасови. Попладнето правев некои јога вежби што знам дека ми помагаат, пропешачев малку, па пак се протегнав се повртев и на крај стварно се олеснив и ми помина. 31+ сум и не знам веќе што да очекувам, секој ден некоја различна тегоба. :D А до 40 ехееее...