Јас утре сум на преглед во Плодност едвај чекам да си го видам бебо И ќе разговараме со докторот за пораѓај за таму како да биде за да се снабдиме со крв. Ќе каже дали е подобро царски или природно. Бебето си е завртено за природно ама заради состојбата на мама како да биде да не изгуби многу крв.
Ќути жити се, за породувањето не ми беше страв, ама за првиот пат голема мислам дека страв во коски имав Хормони, тоа е
Хелоу,јас пак Во четвртокот кога бев на гин. ми кажа беблето е 7мм, што одговарало за 6та недела+4 дена (тогаш, а сега 7 нед и 1ден) Е денеска другарка моја е една недела пред мене,т.е. сега е 6та недела и бебето и е 9мм. И малку сум во мисла дали е се океј... И дали е нормално да сум ваква забегана?
Здраво мајки. На денешниот преглед кај докторката на ГАК поминав добро. Задоволна многу. Многу убаво ме прими и многу ми обрна внимание. Нема уште кратење на цервиксот ама грлото омекнато. Рече дека најбезбедна ќе сум тука. Ме задржа. Си поплакав пак, неможев да смирам емоции. Самоконтрола 0. Сега дури малку се стабилизирав. Пратете ми позитивни мисли. Господ нека е со нас...
Уф ние породените низ се што сме поминале а и допрва ќе минуваме.. јас иако слединот ден отидов по голема бев со тешкотии.. пиев хеферол и тотхема за железото и хемоглобинот.. па ти види на што мака бев.. ем тврда столица (запек) ем со конци до чмарот...
Немој да се секираш си поплакала ти олеснало емоции хормони се до плафон. Штом ти рекле дека си најбезбедна таму така е. Ќе те надгледуваат цело време не се секирај пуштаме позитивни вибрации се да биде во најдобар ред
Ме возбуди Бела, следуваат гушкања, топлина, љубов неизмерна, убавини... Мисли на тоа. Те гушкам и ти праќам најубава енергија со најубава мисла! Само храбро Убавини...
@Dikinzi Само пофални за негата и условите. Од третманот кон доењето не сум баш задоволна, не научив да дојам, си гледаа да биде најадена таму, дома мачев маки. А за пораѓање, достапност на сестри и доктори, нега за мене, нега за бебе, презадоволна сум. Друга опција овде е државна болница за што не доаѓа во предвид . @bela.m Ти си најдисциплинирана трудница. Ако те задржале така треба и мислам дека ќе бидеш посмирена ако си таму, мене дома повеќе филмови ме тепаат. За бебите прими се што треба, тие ќе бидат безбедни и надвор и внатре. А примаш ли нешто за омекнато грло?
@bela.m најпрво да те гушнам виртуелно Немој да се нервираш. Подобро таму, ќе те следат, ќе лежиш 24/7. Бебенцата си примија инекции за зреење, така да безбедни се. Не можеш да не се плашиш и да не се секираш, ама размислувај си дека кога треба ќе пристигнат бебенцата и конечно рацете и срцето ќе ти се наполнат Ти си секогаш смирена, рационална и позитивна па така и остани. Кога сакаш пишувај ни (и во лп кога сакаш). Ќе поминува време така. Ти праќам многу среќа, позитивна енергија и да поседат уште малку бебенцата во меше. И многу
@bela.m , колешке по близнаци, ќе биде во ред И подобро што те задржале таму, ќе ја набљудуваат ситуацијата одблиску и ако треба веднаш ќе реагираат. Гледај ако можеш насочи го вниманието на друго, книга некоја ако може да ти донесат, или слично. Или пишувај ни овде
Здраво јас само што завршив со преглед 30+ бебе е со тежина од 1.500 гр.момата наша некако многу и се брза скроз е доле ,ми дадиа флостерон 2 дози цервикс измерен вагинално 32мм докторот кажа да бидеме на се спремни ако дојде до пред време породување. Паника и немир во мене и само на плачка ме тера има ли простор за паника искуство од вас ве молам
Многу ви благодарам на сите! Навистина сте прекрасни. Уште кога патувавме накај ск, се чувствував некако чудно. А дома си помислив дека може и да ме остават. Абе интуицијата никогаш не ме лаже. Некогаш се мразам што ги знам пред време работите. Пред саат време пак ме ставија на цтг, контракции има. Јас не чувствувам кој знае што. Толку сум толерантна на болка значи. Слон. Ќе ве известувам редовно. Ве гушкам сите драги
Moze.li da mi ibjasnite sto znaci hemostaza i kakva uloga ima vo bremenosta ? Me bocnaa na transfuzija sve mi e ok no hemostzata mi spiela taka mi kazaaa ... help
Баш те помислив денес @bela.m Не знам зошто точно. Сум осетила дека доаѓаш накај Ск. Мој совет е да си ставиш мобилен на полнач, да си ставиш слушалки во уши и да си гледаш филмчиња, серии или клипчиња. И кај мене слободно пишувај во лп. Да не ми беше ренде грлото и телефон ќе ти оставев за муабет, знам како е да чекаш на патолошка. Јас сум врзана за кревет, на сите маки закачив и гнојна ангина, а и многу повраќам ради гнојот. Изгледа толку се фокусирав да ја средам малата со бактериите и вирусите, што се запоставив себеси тотално.
@bela.m Немој да се секираш, како што ти рекла и докторката, таму најбезбедно ќе ти биде. Остани силна најмногу за бебушчињата, мисли си на нив како си растат и им е убаво во мешето на мама. Се' ќе биде во ред, ќе видиш, сите навиваме за вас. Пишувај, известувај не',сподели што било, ќе ти биде можеби и на тебе полесно.
Јас читајќи вака, пак некоја паника ме фати. Денес ме боли цел ден стомакот, требаше за наредната недела да закажам ама ќе се јавам утре за во среда обавезно да одам.Или ако има термин и утре. Страв ми е и мене. И јас сум 30+.
И мене денес ме болеше стомакот ама пробав да не паничам а и се си мислев дека се гасови. Попладнето правев некои јога вежби што знам дека ми помагаат, пропешачев малку, па пак се протегнав се повртев и на крај стварно се олеснив и ми помина. 31+ сум и не знам веќе што да очекувам, секој ден некоја различна тегоба. А до 40 ехееее...