Не се секирај се ке биде во ред.. можда е подобро што си задржана сепак ете и не си од ск изгледа.. така да не му се плаши мисли позитивно, тука сме и ние со тебе.. известувај не
@flower30 еве ме и мене денес цел ден ме боли стомакот особено во долниот дел, препоните.. страв ме фака.. ми беше пониска постелката и ги пиев добростонот.. сеа ми рекоја ок е и ми ги прекинаа.. два дена само не ги пијам дали до тоа е нешо или нз стварно.. ме плаши тоа..
Дали дијареа , нагон за повраќање и остра болка во желудник истовремено притисок надоле се знаци дека доаѓа многу скоро пораѓај? Ве молам за одговор збудалев
@rainbowmama @Miss.N и јас таква болка имам. Долу, ко некој притисок. Ко ептен долу да ми е плодот. Јас уште пијам Дабростон и Утрогестан ставам. Мене па, докторката ми рече уште Дабростон да пијам, нешто во смисла уште сум во критични недели, да не дојде до предвремен пораѓај. Ама еве лежам. А и бебето мрда повеќе денес. Утре обавезно ќе се јавам, секако и требаше
Јас со истиве симптоми поминав стомачен вирус во 9-та недела. Така силно ме болеше желудникот што мислев дека спонтан имам Кога си при крај, може да се јави дијареа, да, ама другиве симптоми не се баш својствени. Напиј се пробиотик и види дали ќе помине. Ако помине, вирус бил. Ако не помине, на лекар. Мене ми траеше само еден ден, ама беше страшно.
Исто и јас така се чуствувам.. дури во среда сум на контрола.. нз дали да појдам да си земам добростон од нив барем нема мака и да се пијат може само придобивки .. ке и речам сеа на контрола пак да си ги пијам посигурно си се чуствувам и јас.. по едно на ден земаш или по две дабростон?
Јас пијам 2 пати на ден Дабростон и Утрогестан ставам 2 пати на ден вагинално. Другата докторка па ми вика дека Дабростон во покасните недели не вршеле нешто работа, ама така за секој случај ја давале. Прашај ја за секој случај што ќе ти каже тебе за Дабростонот.
Јас ги пиев по два пати ама ми ги намали по едно на ден.. утрогестан не сум примала.. ке видам баш во среда што ке каже др.
Изгледа денеска сме сите со некаква болка. Почна да ми се појавува менструална болка и како некое стегање и стврднување на стомакот не трае долго кратко и не е често. Се напив магнезиум кај 4 ми попушти малку а сега пак осеќам како грч да се стега. А бебе многу активно е. Среќа утре сум на контрола па ќе видиме изгледа се оние лажните контракции
Дали сте порачале од оваа страна перница за трудници гледам на попуст е па се мислам дали е добра или сепак да си нарачам од страната перници за трудници?
И ја сум вака веќе 3 дена и сега се вратив од цтг, ми рече мирно е се, бебето е добро, тие биле лажни контракции. Јас од 22 недела имам стврднувања на стомак, ама сега некако не се трпат веќе, толку се чести и дури болни стануваат. За тапата менструална болка ми рече дека притиска бебето, а ако се појача болката да одам директно на доктор. И не Знам што да мислам. Јас вознемирена отидов и на почеток на цтг и бебето имаше висок плус, ама многу сум некако исплашена деновиве па му влијаам. @bela.m Без грижи мајка, на сигурно сте.
Леле што е тоа денес, сите се жалат, ајде и јас да не сум покусо. Се посерав од работа денес да ми извините на израз јајници ме стегнаа малкуод умор дома кога дојдов ккао луда чистев и толку многу умор и преморена побторно ми потече кафено ох сега седам ама едвај сум. Уште да се бањам да се средам и легнувам. @bela.m не се секирај, се ќе биде во ред. Среќно
Јас денес бев на контрола,се е во ред.Инаку сум 35 недела.Докторот ми рече дека подобро било царски рез бидејќи сум ин витро и претходно имам правено лапороскопија и хистероскопија септум на матка.