Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Некако брзи бебињава на сите, м? Ги размазивме од галење по меше, дајте да ги искараме малку да седат внатре во меше...
    Денес на цтг пак контракции, втор ден сум без клексан. Цел ден примам инфузија со магнезиум и плус нешто.
    Некако како да го голтнав стравот, незнам...
    Посета еден куп имав денес. Мм и свеки дојдоа. Па брат ми. Додржав солзи. Мајка носела пациент од работа, ме изненади на врата. Е тука не издржав. Си поплакав кај неа. После избришавме солзи, смисливме најубаво сценарио, ме пресоблече, ми среди работи, како некогаш ми собра коса и за брзо шоферот и се јави дека треба да одат. Убаво на душа ми дојде.
    Стискам заби да издржам барем уште 10дена, стискајте за мене и вие. Нема да ви останам должна ветувам :*

На kristii, rainbowmama, Ms allways right и 34 други им се допаѓа ова.
  2. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Кај доктор Таше и тој ќе ме пораѓа

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Денеска правев крвна слика се што не треба е покачено.. холестерол, седиментација, триглицериди 2.1, леукоцити 13.5.. железо 6.5, само крвта е ок 113 .. :sweat::| а во последно време стварно внимавам и благо не јадам повеке сум на овошје и обилни салати.. како се држите вие?

4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    27.968
    Не се испитува холестерол, триглицериди и седиментација во бременост зошто кај сите се покачени, нормално е да бидат покачени.

На Kaetana, flower30, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    оо стварно? овие па тука секој месец и тоа ми испитуваат.. фала ти душа ми дојде.. уште за леукоцитиве утре да ми кажат.. :hug::hug:

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    И леукоцити е нормално да се покачени, до кај 15. Така ми кажа трансфузиологот. Без гајле ;)

На Kaetana, Sofi.ja, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    И јас се комплет испитувам, пред два месеци холестеролот убаво си беше покачен 7.09 а нормално е 5.2, од тогаш избегнувам сирење, кашкавал, пржени работи, павлаки, сувомеснато, хамбургери, пици, секаков облик тестенини, сосови ... се ова го сонувам, ама за еден месец верувај холестеролот се врати во нормала... не ми паѓа на памет сега нешто од горенаведеново да каснам....

На dunika, green.eyes, Miss.N и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    гледам бебињава на сите се брзаат, ајде нека поседат уште малку внатре, имат време за излегување. Јас нешто со главоболка ама арно е, се држам. Сосема малку кафен секрет, денеска пак натаму наваму термини, дома, па на работа и така. Морам да одамарам повеќе. Првите месеци многу одмарав сега нешто послабо нонстоп сум у покрет.
    Почнав многу да јадам благо, дури претерано, држев контрола ама сега ептен се испуштив, можно ли е да е штетно. Др недела имам контрола за скриен шеќер. Во првата бременост немав проблеми.
    Општо јадам многу благо, на почеток се контролирав ама сега не можам.

Јас двапати одев на инфузија оти ми беше 80/50 мене ми паѓа многу и го осеќам веднаш кога ми падне. Јас не сум обожавател на кафе можам со месеци и години да не пијам. Само за друштво на некого да правам. Ама сега пијам по едно или две дневно и стварно ми доаѓа добро. Сега два дена не сум пиела насабајле дека тато се врати за мк и немам друштво одма ме фифна главата. Газирано и повеќе течности особено вода. Кога јас непијач- почнав да пијам кафе ради притисок, пиј и ти. Нема штета.

На Dikinzi, Girl-Rabbit и Ann.loves.you им се допаѓа ова.
  9. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Dusa mila ke bide se dobro:*
    Jas se molam za vas :*

На Sexybaby86, ddevojce, lejlla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    мене 6,6 ми е покачен.. а си каснувам такви раб некогаш .. ке пробам да сменам..

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Холестерол, триглицериди, седиментација, леукоцити не се испитуваат во бременост, зошто вредностите се покачуваат во ваква состојба и резултатот не е реален. Битно е железото, хемоглобинот, шеќерот и урината да се во ред, секако, ама за сите овие работи за среќа има чаре, се дава терапија ако треба :) Исто, нормално е железото и хемоглобинот да слабеат како што бебето расте и зема резерви од мајката :)
    @Miss.N

На mal.ecka, Miss.N, Dikinzi и 6 други им се допаѓа ова.
  12. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Миличка и јас си каснував, и тоа после третиот месец откако поминаа мачнините од се сакав да си каснам :lol: не е толку страшно кај тебе, не се секирај воопшто, инаку јас исхратана не ја сменив само поради покачениот холестерол, како прво сум со две, и ако јас ги јадам секојдневно тие мрсни храни ќе качувам на килажа како луда, прво за мене штетно и тешко па и за нив :nod: и ред други работи.... сега можам да кажам дека премногу посветувам внимание на исхраната, секој ден си имам мени и мислам дека голем дел од денот го поминувам во кујна:lol:

На green.eyes и flower30 им се допаѓа ова.
  13. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Мила во секое време сме тука за дружба кога ни треба во најтешки моменти. Сите викаат дека се се заборава кога ќе ги земеме во раце тие мали најмили. Биди силна :l:

На Andonia и lejlla им се допаѓа ова.
  14. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.026
    Добро вечер мамички:hai:
    Читам има нови мешенца,да си имате лесна бременост.На некои бебенца им се брза,но знам дека се силни и к'е си поседат уште малку во меше.
    Денес сме 22+3,но бебка моjа некако мрзлива,не jа почувствував денес...Малку сум загрижена ама се надевам нема ништо лошо.Нормално ли е?
    Матичниот оваа недела бил на одмор па ме закажаа за вторник.Одваj чекам да си ja видам принцезата.
    Инаку дома по цели денови сум,мм на работа втора смена и деновите ми минуваат со домашни обврски.
    Одам да каснам нешто,имаjте убава вечер.:hug:

На Ms allways right, green.eyes, Sofi.ja и 7 други им се допаѓа ова.
  15. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Немој за тоа да се секираш, еве кај мене викендов никаде ги немаше, мм ми вика оставиги нека одмараат викенд е и за нив :D инаку тука сме и двете, од утре полна 22 :inlove:

На Andonia, green.eyes, Ann.loves.you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Добро вечер и од мене. Јас едвај го издржав денот на работа, по досаден ден не сум имала.
    Денес дојде главниот шеф и му кажав дека здравје на работа ќе бидам до 01.12. И зимскиот одмор да го земам до 09 па од 10.12 породилно, рече нема проблем.
    Него од денес пролив бе мајку му, и грчеви во стомак. Да несум фатила некој вирус.:worried:
    Него да ве прашам како стоите со пуштање голупчиња? Јас овие денови веќе претерав (facepalm)

На *malenavolena*87, Ms allways right, Ann.loves.you и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Некако како да фати да ме боли заб...
    Незнам дали е од мисла или стварно ме боли. Некако се потресов денеска кога слушнав за плодовата вода дека почнала да се намалува. Докторот беше доста релаксиран ама јас се упрпав.

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Кај мене беше намалена од 35та недела некаде.
    Нормално е да почнува да се намалува и не е никаков знак за предвремено.
    35та е малтене крајот. Мене никој не ми спомна зреење, ниту примив нешто. Одев редовно на контроли, еднаш неделно, и терав до 39+.
    Ме породија царски на крај. Да чекавме природно може и уште ќе терав.

На mal.ecka, Sexybaby86, green.eyes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Malataa@

Malataa@ Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    198
    Вирус е мајка кај мајками сите се со пролив грчеви повраќање требаше да одам на гости но си останав дома да не налепам и јас ото еднаш го поминав тоа со триста сили чај пијај и бисквити грицкај

20. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Која недела си?
    Мене ме караат сите околу дека едвај пијам вода од мачниниве. Ме плашат дека нема да имам доволно плодова вода.
    Предходно си бев водна жаба ама сега неможам ми се гади...... а жедна сум, си сакам вода ;(