Ама ич нејќам јогурт многу киселини после имам. Откако сум бремена не можам без благо обавезно секој ден морам да јадам нешто благо.Порано пред бременоста ич нејќев благо повеќе солено сакав ама сега обратно е. Не знам дали ќе можам да издржам без благо па макар и еден ден. Сепак фала ти многу Поздрав
Slimy,пробај со тампон мрцнат во малку јогурт,инстант го снемува чешањето,а и ќе се изгуби кандидата(проверено),него исто прочитав негде,помагало чешне лук(протнато во средината со конец) да отстои доле преку вечерта
Резултатите од брисевите стигнаа (кај матичната ќе одам понеделник да ги види) но сите 4 се негативни, што значи супер за мама, само не ми е јасно зошто кај брисот за mycroplasma i ureoplasma пишува дека се негативни а подолу има пишано да се испрати материјал за испитување по три недели. Има некоја искуство?
Јас денес сум превозбудена.Вчера си бев да отворам породилно боловање и побарав од докторката цтг.Ми даде упат (не знаев дека цтг се правело со термин што за мене е неприфатливо,ама ајде) Термин имав за на 6 фаевруари,но бидејќи имам некои врски во болница денеска бев.Го прегледа докторката кажа дека малку била заспана убавицата на мама и ми рече за 3-4 дена да одам повторно.Инаку додека течеше цтг-то додека слушав како чука срценцето абе душата ми се исполни Гледам таму жени во предпородилна сала,која со болки,која си шета натаму наваму,а за една многу ми падна жал имаше големи болки но не се отвараше... Туку малку се замислив за тоа што го рече докторката за повторување на цтг...бидејќи имам уште доста време до термин не очекував дека ќе ми рече за толку кратко време да го повторам цтг-то...дали можеби нешто наговестува дека бебушка ќе дојде за многу кратко време???Ајде нека ми кажат поискусните нешто околу ова прашање
Нема врска што имаш уште време до термин, ти си влезена во 9 месец и можеш да се породиш секој момент.Тоа што ти рекла заспана убавица е сигурно бебушко спиел или мама не јадела нешто благо сабајлето.Затоа кога ќе одиш на контрола ќе се најадеш и плус некое чоколатце, мене ме тераа и кока кола да пијам. Мене кога ме гледаа на цтг видоа контракции, а јас немам болки па па ме викнаа за неколку саати пак, па пак утредента, па и следниот ден, и се породив
sweet.woman девојче е моето, бабини деветини ама благе везе немаат кога велат стомакот се познавал кај девојчиња и кај момчиња, нема врска, јас високо го носам, сите мислат дека е машко демек по мешето и по тоа дека само во стомак се ширам и дебелеам а ете три доктори ни потврдија дека е девојче, цуцка на мама, машки се бори
Hej zenski da se ispukam tuka deka.cel den sum naapana nesto iznervirena,odeme.pregi so mm da go zemame krevetceto za bebuleto i jas cela srekna i ko otvaram doma kartono gledam se na plavo i postelnina i se zivo i divo i plus jorganceto i pernickata ne gi stavile a si naracav na rozevo kolku.se.iznervirav aj pak nazad da gi vratam ,pa mi se pravat pametni ne odele jorganceto i pernickata za postelninata vo ponedelnik ke se javile..eeeejj luge ispukav sega ke cekam do ponedelnik da vidam.so ke bide...germanska glupa rabota uff ..ako ne mi smenat i ne mi dadat jorganceto i pernickata oti vo cenata e se vkluceno taka i si pise im gi vrakam i ke si kupam novo..se izv za lat i za postot ama moram da se ispukam
мој совет ич да не се нервираш ниту да им се јавуваш нити да чекаш да ја исправат грешката само че губиш време и нерви.... како што ми се порачките добро познати спакувај се и вратимуго назад и чуваја сметката од поштата немој во никој случај да ја фрлиш оти можи да ти пратат пак рачун а со тоа од поштата че им докажиш дека си им го вратила. порачај си ново и свиркај си послушајме иначе че го платиш и преплатиш
Pa da ti kazam i taka ke bide..ot kaj so go poraciv na 27 mi dekemvri go cekam dosta vreme pa i gluposti pravat.. mnogu sum iznervirana deneska i toa mi e kapak na se... ama aj utre belkim ke sum po relaksirana...pozz srckaa
знам знам така и јас си порачав пед 1 месец ми стигна прекривачот за на спална, чаршави ,навлаки а навлаките за перниците ги нема од ваква за секунд бев ваква се испокинав и картон испуцав и се за срека немаше никој дома најпојче мразам кога навлаките од перниците не ми се исти како навлаките од јорганите ....
Bez vrska znaci...gluposti... od so bev mnogu iznervirana povrakah sinoka iii kolku mi bilo loso. ajde deneska nov den ke bidam po.relax...ubav den posakuvam na site..se izv za lat
Девојки ве молам некој совет.Киселини имам ама буквално од се што ќе каснам...До сега ајде издржував ама ова веќе не се трпи Си велам бебушка ако нема коси за плетенки маф и е работа
Мене најмногу ми помагаат маслинки, посебно ако успеам да голтнам некоја семка од нив. Пробај, не губиш ништо
Би сакала да помогнат но... и од нив имам киселина,затоа и одбегнувам да ги јадам.Во почетокот ми помагаше мастика,но сега веќе ни таа нема никаков ефект.Некои кажуваа за студено млеко-ми помага но моментално,после 10тина минути пак иста песна
TSS ништо не помага! Јас пробав со маслинки со се семки, ориз, ладно млеко, кисела вода.. абе што не, џабе е. Еве денеска ги имам цел ден, ај преку ден и ги трпам некако, ама навечер ме убиваат. Ме оставаат без сон, полудувам. Си најдов една тактика, си ја кревам перницата, додавам и една помала и спијам во полуседечка положба. Ај што имам киселини, ме боли и левата нога веќе 2-3 месеци па превртувањето од една на друга страна ми е невозможно. Киселините ми се јавуваат СЕКОГАШ кога лежам на десна страна или на грб, па лежам и спијам на лева страна. Се будам укочена, здрвена, се поднаместувам, плачам и секоја ноќ истата приказна. Згора на сето ова примам и инекции во рамо, еден ден лево, друг ден десно рамо. Ми се појавија модрици и мали отоци, па спиењето на страна е неподносливо. Заборавив што е мирен сон и повеќечасовно непрекинато спиење. Ќе издржиме, за бебушките вреди да се истрпи сето ова. Во аптека имало некои таблети рупурут за киселини, ама по форумиве прочитав дека не биле баш толку безопасни.. па се откажав од потрагата по спас за киселините.. Ќе си трпам, а ти и ситно броиш, стисни заби.
Девојки ве молам за помош.Пред извесно време правев испитувања и резултатот излезе дека сум позитивна на HCV односно дека имам хепатит.Премногу сум испаничена незнам ниту каков хепатит имам и од што ми е пренесен... Матичната не ми кажа ништо само ми рече дека имам заболување на црниот дроб дека ми бил замастен,ме праша дали имам прележено жолтица,јас немам и толку ниту ми објасни нешто иако настојував да ми објасни повеќе за хепатитот кој го добив,таа ми рече дека не е ништо страшно само ќе треба да правам повеќе контроли.Дали некој знае нешто повеќе за оваа болест,и дали истото на некој му се има случено,ме фаќа паника искрено....
Мене за киселините освен рупурут ништо друго не ми помага....ако земеме се е штетно , меѓутоа со усул користење и без претерување..кога се трпи се трпи кога не - рупурут и мирно спиење... само рупурутот се препорачани за трудници други апчиња не....и сите трудници што јас ги знам ги пијат само нив...со среќа!