Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.295
    Ај здраво пак:)
    @bela.m кога некој има мака или страв, може не сака цело време зборење за тоа и затоа реков може сум досадна:)Ама искрено, и од срце прашувам и се интересирам за вас:hug:

Прееска само што се вратив од лекар, ќерка ми ме пречека со 40 тт:(Па ајде ставивме чепче и уште чекаме да почне да се симнува.

Завршив со прегледот и излегов опуштена. Уште да не беше настината ќерка ми, денов ќе беше супер. Среќа мм остана дома инаку ќе се пријавев доброволно за во лудница.
    Докторката рече бебче е супер. 1720гр, доволно плодова вода, постелка на преден ѕид(мислам така рече), бебче е со глава долу и мава долу. Димензиите на органчињата одговараат, некои и за помалку од 1 недела се понапред. Рече се е ок. Грлото затворено, ми рече цервикс 42мм. Ама за тоа не ми е сигурно, оти секогаш кога ми мереле и др. доктори кај оваа докторка било највеќе. Ми рече може да се движам, само да не претерувам. Рече супер сме, така да тераме. Утрогестан 1 на ден, Дабростон 2х1 и другата терапија се по ред:)

За стврднувањата и болките. Немам никаква намера да плашам некој, туку да дадам совет.За се што се јавува неколку пати, а смета ило боли, треба да се консултирате со лекар. Јас вон5ти прашував и читав и сите укажуваа дека се Бракстон хикс контракциите. Ама (само овојпат :)) фала и на матичната што презеде иницијатива и ме прати да направам ЕМГ. Се покажаа контракции на матката. Препорачаа терапија, строго мирување. Да не беше така може ќе си мислев еве лажни контракции се и не дај боже можеше да биде лошо. Така да, подобро нека ви е незгодно ама јавувајте се и прашувајте, отколку да имате мака(не дај боже(fingers)).

Ајде сега да одам да побарам дозвола од домашниве:Dда си легнам. Ако не, пак ќе удрам на јадење:)

На Girl-Rabbit, Sesil, Milicka* и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    @Starlič извини вака ама, апче за смирување?

3. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Да. Одобрение од гинеколог. Анафранил. Не е штетно. Ама само едно не повеќе. Вика кога идете уплашени и испаничени што да ви правиме ние. Наместо инекција напиј се едно апче.

На Autumn_ и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.277
    Допаѓања:
    27.965
    Во понеделникот на цтг толку бев вознемирена, бебето имаше 200 отчукувања на срце. Среќа се смирив некако, инаку ќе ме боцкаа и мене за смирување. Така што, некогаш е подобро да се напиеш ако си многу вознемирена.

На Dikinzi, Starlič и Autumn_ им се допаѓа ова.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Јас пред месец ипол кога имав забрзан пулс и срцебиење ми дадоа бедоксин да се напијам. И не едно туку две,па ако не ми поминеше требаше да одам на ГАК. Видов и во упатството дека не се забранети во бременост.

6. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Затоа однапред се извинив, инаку до сега неколку пати бев на раб на нервен слом ама си реков ако прашам доктор бетер ќе ме искара зашто барам нешто да се смирам, значи сепак постои нешто што може да се напие и трудница. Тие лоши моменти на психа можат многу лошо да направат знам, ама ете бедоксин и чај од камилица пиев

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Мене ми рече дека едно до две се дозволени, не секој ден да се претерува. Ова апче ме смири и немам потреба за друго.. Немир имав, се тресев и едноставно не можев да издржам. Морав да се напијам. Бедоксинот е исто така добар ама послаб, кај мене никогаш не реагирал како што треба.. Секако пред да се земе нешто консултација со гинеколог. :hug:

На Girl-Rabbit и Autumn_ им се допаѓа ова.
  8. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    784
    Мами, многу ми е мило што читам како се средуваат работите. Само опуштено, се ќе биде во ред.

Сакав да си прашам, список правам на тоа што ми треба собирам информации низ различни теми тука, па забележав дека се купува и купка за бебето, а мене ми кажаа новороденче само со вода евентуално со чај од камилица да се бања првите месеци. Ваше искуство?
    Исто сакам да земам убава торбица за пелени/бебе, ако имате некој предлог споделете.
    Ви благодарам!

9. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Нема шанси каките да ги извадиш само со чај од камилица :D Јас бањам со купка Мустела, со таква ја бањаа во Систина, а и самата одбрав Мустела после мн читање на форумов. Камилица чајче само за бришење очиња со тупферче од време на време.

На sj *O*, dunika, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.277
    Допаѓања:
    27.965
    А зема нешто за мачкање после бањање? И јас земав мустела шампонче, ама се мислам што да земам за мачкање (масло, млеко. )

11. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Да, исто Мустела лосион - и тој го користеа во Систина. Плус јекодерм за најсувите делови на шакичките и стапалцата каде што се превиткува кожичето. И павловичева стандард за дуде :)

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. maticka

maticka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2014
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    259
    Многу ми е мило!Ќе си пишуваме!Тука сум се што ти треба!

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  13. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
  14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Еви и на лице ставаш од млекото за тело?

15. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
  16. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    784
    И мене ми беше чудно ама еве, не само свекрвата и другарките мои кои имаат деца ми кажаа така.

17. Chuchu

Chuchu Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    87
    Здраво девојки, ве читам и баш ми е мило што овде си се обракате за совети и поддршка, во време кога сите повеќе милуваат да критикуваат. Јас сум нова по форумите и уште некако не сум во шема... Кажете ми, дали речиси константни болки во половината се предвестување дека се ближи породување? 38ма недела сум и сум малку нестрплива...

На Tiki123456, Dikinzi и AnnaPe им се допаѓа ова.
  18. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Дали е нормално често при спиење да ми се здрвува ногата на таа страна што спијам неколку дена по ред? Иначе 20+5 сум

19. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Не, на лице рекоа подоцна мачкање, а имам од Систина во торбицата што ми ја дадоа мали мостри Мустела па има таму и крема за лице, ќе ја пробам пред да купам :)

На *malenavolena*87 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  20. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2019
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    433
    Со лесно да си истераш сега на крај :hug::hug:

На AnnaPe му/ѝ се допаѓа ова.