Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    :D

Прикачени фајлови:

На vekickaang, rainbowmama, Chuchu и 17 други им се допаѓа ова.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    @Sofi.ja Честитки мамичка, да ти е здраво и живо синчето . Силиконски брадавици јас имав на нук, ги купив дека едната брадавица ми беше буквално пукната на пола
    За кратко време ги откажавме .
    Јад бев на преглед денес, иако втор пат бремена, денес имав посебно чувство кога го гледав бебето, буквално се заљубив во син ми, луѓе многу е убав ( ете одма станав љуби га мајка тип) :tmi:
    Се е во ред со него, а и со мене, но се срушив кога ми кажаа дека е свртен карлично. Готово сменив фаца, само што не се расплакав. 30 недела сум, докторката вели има шанси да се сврти. А може и спонтано да ме породи, ако не било многу големо бебето. Панично се плашам од царски, а и потајно очекував лесен прв, па автоматски уште полесен втор пораѓај :(

На Lostinparadise, Ms allways right, koritsaki и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Полека, има време. Со првото, тек во 37-ма недела се сврте, и пак беше џабе зошто сепак на итен царски завршив. Не се преоптоварувај со тоа, има време уште да си се намести бебе. И да се случи сценарио да мора царски, не е ништо толку страшно, немој да се плашиш непотребно :hug: Станав уште следното утро, дури и се избањав сама во болница. После недела дена бев како воопшто да сум немала таква операција. Си го кревав бебето, си работев по дома исто како и претходно :)

На do-re-mi, Ms allways right, green.eyes и 12 други им се допаѓа ова.
  4. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2019
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    433
    Честитки до новите мамички, да сте живи и здрави со вашите најмили:inlove:

Инаку од која до која недела се испитуваше скриен шеќер, од 24 до 28 ли беше?

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Се подновил форумот со бебиња! Честитки на сите тазе породени! Нека ви се живи и здрави бебињата и вие брзо да се опоравите. Се најдобро!

И мала консултација :) имав денес преглед и лекарот малку ме уплаши, рече морало со царски оти имам црвени рани во грлото на матката. Знаете тоа што се испитува на пап. Јас знаев дека ги имам, ми кажуваше матичната, и правев типизација и ок испадна и така си ги имав...ми викаше матичната дека ги следи и не се ширеле. Таа ги викаше црвени дамки, а овој доктор рече дека се рани и ми препиша некаков раствор да ги прскам валда, да се смири инфекцијата. Има некој слично искуство? 4 месец сум

6. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Мешиња како сте
    Сношти и вечерва исто како да ме жегнува во долниот дел на мешето на средина некоја чудна болка, како да ме боцка силно па ке престани, па пак ке се појави.. нормално е тоа? да не се контракции..?
    а и денеска неколку пати само го имам осетено бебушот.. иначе вчера бевме на преглед се беше ок.. ме загрижува..

7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.161
    Понекогаш бебињата се многу паметни , и ако пиеле од шише после нејкат цице, оти од цице треба да влече да се мачи, а од шишето одма млекцето тече и за кратко време е најадено.Па силиконската е да мисли дека пие од шише. Исто така и жени со рагади и болни брадавици користат силиконски, за да не ја сеќаваат толку болката, и градата да заздраве по брзо.

Накај 35 недела се намести конечно со главата надоле, душа ми испадна дур не се намести, ама битно бидна :D

Последна измена од модератор: 10 октомври 2019
    На BirMelek, Starlič, Ann.loves.you и 2 други им се допаѓа ова.
  8. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Па сличен случај бев и јас... но немав црвени ранички туку бели топчиња мислам кондиломи дека се викаат така ги најдов на нет.. откако дознав дека ги имам тие топчиња или брадавички страв во коски ми се влеа... со страв ја истерав цела бременост.. прво ми викаа со течен азот да ми ги горат на почеток на бременоста но после тоа дали заборавиа за тоа не ми ни спомнуваа за горење и некаде околу 37 недела повторно ми рекоа дека треба да се горат но во поодмината бременост дека бев не се нафатиа да го сторат тоа.. сите брисеви уредни но матичниот ми рече да кажам на докторот кој ќе ме пораѓа за нив но јас изумив од сета таа паника и болки... ми викаа дека бебето ќе се родило со ранички по лице од тие кондиломи.. а по целото тело ќе било црвено па ми препорачаа да идам на царски но за среќа ништо лошо не се деси.. син ми се роди жив и здрав без никакви последици дури и природно го родив не со царски како шо ми кажа гинекологот кај шо одев на приватно во ремедика... сепак ти распрашај си се убаво за тоа и не паничи
    . За се има лек, за се има решение...

Последна измена: 10 октомври 2019
    На Dikinzi и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  9. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    @Sofi.ja на Медела мислев. Дали беше autocorrect или pregnancy brain, не знам. :D

Не ми беше лесен денов...

На Sexybaby86 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  10. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Не мора да значи дека ако пие од шише дека нејќат да цицаат од цице.. барем кај мене не е таков случај.. син ми повеќе си сака да е на цице а шишето не го сака но кога со сила му го туркам во уста нормално дека ќе влече.. сакал нејќел тоа е глад не се трпи.. но како шо напоменав по цел ден цица од гради...

На Dikinzi и macence994 им се допаѓа ова.
  11. Malataa@

Malataa@ Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    198
    Дали и вие имате проблеми со акни за време на бременоста?

Еве ќе влезам во 23 недела а лицето ми е сеуште ужас. Првично мислев дека е вообичаено зошто очекував да добијам но сеуште е така

12. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    6.505
    Честито, живо и здраво:sun: Силиконски брадавици земи Медела.

13. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.919
    Допаѓања:
    12.076
    Ви благодарам премногу на одговорите @Sexybaby86 @VDT2906 @☁️сон☁️ @bela.m .
    Ова ми е прва, т.е втора бременост, првата беше вонматерична. Засега активно ве читам, ама бидејќи сѐ ми е ново во бременоста, ништо не знам, не можам да се вклучам во муабетиве.
    Со Господ напред на сите и сѐ најубаво на секоја мама. :f::l:

На VDT2906, elimkd, Autumn_ и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Persila

Persila Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2019
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    1.631
    Cestitki neka zdravo i zivo golemo da rasne:hug:

15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.277
    Допаѓања:
    27.967
    Не се појавуваат акни кај сите, ама има многу трудници на кои им се исфрла лицето. Ќе ти се смири лицето кога ќе се смират хормоните (по пораѓај). Јас немам акни, ама ми се појавија влакна по лице и ми кажаа на дерматолог да не пипам, ќе паднат по пораѓај.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Мајка кај секој е индивидуално, хормони се во прашање, кај мене па обратно е, чисто лице како никогаш до сега :)

На TarantulaA, dunika, bela.m и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Фала многу мила! Ми подолесна.
    А после тоа ги снема топчињата или уште се таму? Пред бременоста знаеше дека имаш, или тогаш се појавило?
    Мене ни матичната ни тој што ми правеше инвито не ме паничеа толку за тие дамки...овој ми вика јас да сум бил одма ќе сум направил операција, да се исечат оти рак предизвикуваат...ама сега си бремена и не можеме.
    Ќе пратиме како ќе се одвива, па како испадне така.
    Поздрав и убав ден!

18. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Добро утро мешињаа.
    Јас синоќе си легнав, па си поплакав малку за мачечкото мое..
    Соништа ме обливаат од сите страни..
    Кажете ми лек за затнат нос, на сабајле кога ќе се разбудам ми е затнат, додека станам ме пушта, кога го чистам крв има.

Мене лицето ми е исто како и порано, само пегите ми дојдоа повеќе до израз.

Во 8ми се влегува со полна 31 така ли беше?

Денес ќе одам стан да гледам, ќе се селиме на подобро место. Тука зимето е ладно, дека постари прозорите и кога дува ветер се осеќа, се дрмаат прозоритее :worried:

Денес не сум на работа, ќе средам нешто низ дома, ќе исперам опремата и ручек и кафе ќе си направам.. И тоа е отиде денот.
    Кога е сам човек тоа му е..
    Ве гушкам.:hug::hug::hug:

На dunika, Andonia, flower30 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    На медела. Многу се добри
    Само види С/М која ќе то одговара.

20. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.639
    Допаѓања:
    7.548
    И мене ми е катастрофа. Јас додуша престанав да го користам лосионот што ми е спас зошто има алкохол, и сега читам и за други лосиони, ама за состојките има дебати дали се дозволени во бременост и шубе ми е. Ќе издржиме уште малку вака збумбарени, само нека се родат здрави (fingers)