@Larahappy среќен роденден мила, ова ти е последен што ќе го прославиш сама. Од догодина ќе биде поинаку и поубаво Јас на мојот 31-ви роденден бев бремена со малата, и бидејќи со мм ни е роденден во размак од 5 дена, правевме журка заедничка тогаш, ко за “последен” пат да си прославиме сами Следниве родендени ни се по дома и секако друг е главен, ама нема поубаво Бебка ме клоцка, прета ли прета. Колку има којзнае, 200-300 грама, а како лудо мрда и удира Активна е сега, досега шетавме со малата, бевме на лулашки, па легнав да одморам и ете ја се јави другава од меше @bela.m да се пријави со апдејт како се
На @bela.m вчера вечерта и пукна водењакот и ја качија во сала. Незнам дали се породи и пишав порака не ми врати.
Јас сум кај нив.. земање брис е 100 ден од еден брис а додека мерење цервикс е во склоп на ехото инаку 300 ден е прегледот доколку си нивни пациент а 1000 ден ако не си ...
Ти благодарам. И јас сум нивен пациент ама не ги знаев цените. А болно ли е мерењето на цевикс, како оди тоа?
И јас за чудо сакам на грб сега, а никогаш не сум спиела така.. Кога не можеш на стомак, грб е супер . Ама мм читаше некои протоци на крв се запирале така и 2 вечери кога ќе се фатам на грб се превртувам на лево. Сега како бабичка одам
Мене секој преглед кај матичниот гинеколог ми се наплаќа 300 денари + доколку има и нешто друго да се испитува. Сепак е приватна ординација.
Pregnancy&Baby Tracker instaliraj ja na tel,super aplikacija,i za majkata i za bebeto dava nedelni podatoci
Јас ја имам оваа апликација, ја платив 5 или 10 долари со првата бременост, одлична е. Ама и на интернет си читам. Има една страна babybump и таму за секоја недела има податоци. Фала во секој случај
Мешиња овие два три дена се преработив мислам вечерва со гости и не запрев ама почна да ме боли меше долу од десна страна и кичма.. и имам зголемен исцедок вчера и денес густ млечно бел без мирис.. од што може да е тоа.. преладеност нешо или.. ? чекам деновиве резултати за контролни брисеви па се надевам нема да има нишо..
Јас испитав скриен сега во 25та, а димери испитав едни на почеток и сега повторно треба да правам.. направи си ги ако ги немаш до сеа... ма да и кажуваат дали има потреба или не..