Секоја чест, до 33 недела, плус природно породување Уште од кога дознав дека се две, првата мисла ми беше “леле колку рано ќе се родат и колку ќе бидат мали”. До денес тоа ми е најголемиот страв. Ми помина и стравот од хромозомски отстапувања (иако уште не сум направила испитување), ама ова остана. Познавајќи се, ќе ме прогонува стравот до крај, кога и да биде тоа
@bela.m живи здрави да ти се бебенцата, дупла среќа да имаат. Извести не како се кога ќе можеш На Сон со лесно, не можам да ја тагнам, чекаме уште едно бебе значи
Си одам дома. Некако помали движења има на бебето на цтг, ама дојторката рече во 31 недела не се ни прави цтг дека е мало бебето. Ехо, фетални движења уредни, цервикс 4 см, грло затворено. Ама утре од 8-14ч да дојдам пак на ГАк да се проверат протоци на бебето и не знам што друго. Грло ме боли, малаксана, ми се спие и имам ужасен страв. Што беше ова со оваа бременост, не знам. Го молам само Господ да ми го чува бебето, па и мене. Добра ноќ, се надевам и мојата ќе биде
Ние 37+4 ситно ситно уште малку се потешкко спиење и немам апетит многу замор од време на време болка дали се ова некој симптоми дека ќе се гушкам со синко живи здрави Многу е немирен од лево на десно петлк на преглед ако издржиме дк тогаш
Готовооо се испогушкавме за вечерва, од утре кога ќе се стабилизирам ќе раскажам во породилни, подетално
Честитки, живо и здраво да ви е бебушчето, само радости да ви носи! Побрзо закрепнување ти посакувам.
@bela.m честитки мајка,на радоста да и нема крај @Larahappy Нас вчера не пуштија,уживаме дома со татенце и се привикнуваме на новиот член во семејството Денес имавме прво бањање,кои паники беа тоа @koritsaki Пумпата за одмолзување ептен се погоди, мислев дека е слаба (дека малце млеко) пробав со Лансинох,таа врска нема оваа влече како луда Уште бебко да влече повеќе да ги извади брадавките и да си фатиме редот со цицето. На сите што сте пред пораѓај ви посакувам среќа и леснен пораѓај. Ние второто бебе решивме да си го купиме
Честитки, да сте живи и здрави! @bela.m честитки и до тебе големи да растете! Јас вчера и денес под голем стрес, со мм се испокарав и телото целиот стрес ми го пребатотува доле во стомакот. Одсекогаш кога сум била под стрес грутки како камен тешки осеќам во долниот дел на стомакот кај матката, веднаш губам апетит и одма дијареа. Срце брзо чука и се тресам се мислам дали бебето ги осеќа тие тегоби што ги имам од стресот. Бебе си мрда растура, ама грижи еден тон имам.
Честитки мајка , нека е живо и здраво @Sofi.ja да , и јас сум презадоволна влече одлично поготово на последната програма ако проба за тие пари ептен се погоди
Ајде добро утро... Бев да дадам крв и мокрача за испитување, и отидов до Пролече да оставам моктача за утинокултура. Тој кретенот на упатот не пишал дека сум трудница, ми наплатија 150 ден. Ме мрзеше да идам до МВР да ми го преправа упатот, па си платив. Толку многу ме погоди тоа за тие 150 ден. Плачејќи си отидов дома. Се чувствувам како психички да не сум способна да завршам ниту една работа. Се на куп ми се собра, колку и да се трудам, не можам, јас не сум способна за ништо.. Се силев дека до Декември ќе одам на работа, ама ако вака паѓам психички и порано ќе земам ппродилно, секако не се враќам веќе таму. Сега ќе доручкувам, па ќе пијам апче, Цефалексин. Првото го испив вчера од сабајле, ама некој од тука ми кажа дека може стерилни ќе ги покаже резултатите на уринокултура па синоќе не се напив, 24 часа се поминати од тогаш. И така..
- Честитки, честитки, исто и за @bela.m - да растат бебчињата големи, само радост да ви носат а вие побрзо да си закрепнете