Зошто така размислуваш и сама се потценуваш, тие мисли не се убави, знам дека секоја жена, мајка понекогаш така може да се чувствува меѓутоа не е убаво така, ти препорачувам прошетки и многу дружба, затоа што утре ќе дојде бебето и не смееш да мислиш дека си неспособна. Сеопј може да потфрли на моменти па фала богу луѓе сме, најразвиени суштества на планетава земја, разбирливо е мозокот понекогаш да фане на негативна страна, ама има решение за тоа. А за на работа ако не можеш да издржиш замоли го матичниот да ти даде боловање.
Затоа што не сум способна. Да ми нацрташ 3 овци и да ми кажеш да ги чувам, ќе ги изгубам.. Земав боледување две недели, се одморив, ама никој на работа муабет не ми прави. Збеснав дома. Немам друштво за никаде. Маж ми се враќа во сабота од Германија, едвај чекам да си дојде.
Prodolzi si go boleduvanjeto i setkaj si, do sabota vremeto ke bide ubavo i iskoristi go za setanje i razgleduvanje za bebus. Na rabota nisto ne ti mozat, zatoa bas ti e gajle sto ne ti zboruvaat usluga ti pravat(takvi podobro da ne gi poznavas ne pa da razgovaras) zemisi boleduvanje do kraj na bremenost i ajt klocata tamu. Te
Ајде мами силно! Знам нервози се и хормони ама пушти срце и глеј си за себе и за бебо. Еден ден ќе се смееме на некои работи колку сме биле наивни. Како не си способна дури си и повеќе од тоа, сама да трчаш наваму натаму! Ајде крени глава. Срања се случуваат постојано и не по наша вина. Некогаш немаме контрола врз работите околу нас.
@Starlič За 150 денари ќе се чувствуваш неспособна и така лоши мисли за себе ќе имаш? Ајде голема работа, што се замараш со тоа? Батали лоши мисли. Фати патот под нозе и на шетање и гледање работи за бебето, подобар лек за душа нема од тоа. Глава горе Види што убаво е времето, убавини. Иш на лошите мисли!
Па на работа и не мора сите муабет да ти прават, ќе си имаш еден со кој што ќе си правиш муабет и толку. Ете арно пишаа, прошеткај по продавници за бебето, одбери нешто..и мислина пасење
@Starlič понекогаш се пронаоѓам во твоите постови и ќе си земам за право да кажам дека проблемот со нас не е дека сме неспособни, туку ни фали самодоверба. Јас за се едно нешто си го мислам истото- не сум добра за ништо, другите се најдобри. Верувај во околина имам луѓе кои не велам дека се попрости, туку стварно не знаат некои работи а кога ќе ги прашаш секогаш велат дека знаат се, дека што и да е ќе го научат. Не се даваат ич. Јас 10 работи да знам, 1 да утнам, одма викам ништо не знам. Е тоа е маката, а не дека си неспособна. Сега и тоа што си сама, уморна си, хормони плус и се делува. Како што ти кажаа и другите, ако можеш земи си боледување. Немој да се осеќаш непријатно, бидејќи викаш и дека нема да се враќаш таму. До сабота, колку можеш шеткај, разгледувај си, купувај. Кога ќе стигне маж ти, подруго ќе биде.
@Starlič Вистина лошо е кога немаш живеачка со колективот каде што работиш, ама во твојот случај и не е некоја работа за која ќе жалиш ако ја оставиш. Колегите тоа го прават од љубомора. Претпоставувам повеќето се од женски пол, а кај некои жени буквално им проработува злобата при допир со бремени жени. Веројатно лечат комплекси од нивна бременост, или уште не биле бремени и не знаат како е и слично. Зарем за нив нема да ја искористиш привилегијата да си одиш на боледување, да си уживаш во есента слободна?! Не биди будалче Верувај, доаѓаат многу поубави, но и многу потешки денови, ти треба одмор и стабилна психа. Од тебе комплетно ќе зависи едно мало човече од твоето млеко, од твојот одмор, расположение и желба за играње и нишкање по цели денови ( некогаш и ноќи). Затоа уживај!
Здраво мешиња Како сте? Јас со инфо од денешниот преглед, мирно цтг. Им кажав дека имам мен.болки и болки во кичма по што си добив преглед со прст не сум отворена ни еден прст терминот утре Веќе ми се здосади
Здраво мешиња Инфо и од мојот преглед денес. Синоќа цела вечер не спиев а бебушов мирен не претна воопшто, и ајде сабајле секако на контрола бев и ми направија цтг , покажува болки ја не ги осеќам. Док ми рече спремај се денес утре би требало да биде ,ако денес не биде утре сабајле пак на цтг . @Larahappy да ти кажам и мене ми се здосади веќе , се надевам дека денес богородица ќе биде со нас па што побрзо ќе ги гушкаме
од 18 до 22... јас 20та недела правев @Starlič како би те натепала Нема потреба од толку нервози човече, за 150ден не вреди. Верувам дека не ти се до толку битни и дека 150ден не ти мењаат ништо во животот ама ете хормони вријат. Малце самоконтрола и биќе боље
@Starlič урино култура се наплаќа и за трудници, не спаѓа во основен бесплатен пакет. Само обична анализа на урина не се наплаќа, така да не се секирај. А хормоните се луда работа, не' прават да бидеме сосема поинакви - други. Затоа србиве ја викаат бременоста друго стање. Порано мислев дека под друго стање се подразбира фактот што имаме поголем стомак и општо самиот процес на развивање на бебето во мешето, но не, сега потполно разбирам дека се мисли на создавање на апсолутно друга личност, некоја чудна верзија на нас. Неколку пати имам пишувано како ми влијаеа хормоните во првата бременост, ама еве ќе спомнам и сега. Меѓу другите глупости што ги предизвикаа во мене, ме направија да бидам и екстремно глупа. Се случуваше да не можам да сврзам проста реченица. И избегнував муабети, се повлекував од пријатели. Со вторава бременост не сум толку глупа , ама сум многу избувлива. И себеси и другите можам да ги доведам до лудило во рок од неколку секунди. Ама бргу ми текнува дека дека се работи за другата во мене и прво си простувам себеси, а потоа им се извинувам на другите, но напоменувам дека не сум крива, и јас сум жртва како нив. Хормоните не треба да ни станат изговор за се' што правиме, но треба да си дадеме оддишка и да не си ствараме дополнителен притисок со самообвинување, чувство на вина и сл. Треба да заштитиме живци колку можеме повеќе, зошто по друго стање има и трето, односно грижа за бебе, па за дете, па четврто стање, бременост со второ, па петто стање, грижа за и за бебе и за дете. Од време на време треба да направиме "ристарт" и да уживаме во моментот. Се гледа дека ми е подобро штом се распишав на долго и на широко. Инаку стварно се изнамачив со сите болести што ме спотераа мене и ќерка ми. Ми фалевте да ви кажам како ми е, ама не сакав нон-стоп да ве трујам со негативности. Гушки до сите мешња и нови мами! И не ми се верува дека стигнав до 34 + 3. Ѕирка крајот...