Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Autumn_

Autumn_ Популарен член

@Starlič ама не си мисли дека е до тебе, јас скоро секоја крвна слика си ја плаќав минатата бременост зашто ми ставале шифра со која не сме ослободени од плаќање

Starlič likes this.
  2. *Dariceto*

*Dariceto* Истакнат член

Ајде и од мене рапорт од денес бев за последни брисеви и ајде и ехо да го видиме батко како е 2.600 се друго е во ред али докторката кога ми рече постелката е зрела јас од денес 34 полна во 35 недела ми кажа сега почесто контроли да не престане да се храни од мене, инаку со главче си е наместено надоле ај со господ напред

Lorins, Sexybaby86, Starlič and 3 others like this.
  3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Женски, за даунов синдром за колку време закажуваат на државно а за колку во Плодност Битола? Зборувам за првиот тест/скрининг....

4. flower30

flower30 Форумски идол

Да ви пишам и јас рапорт, да ви досадувам уште:(

Ми рекоа цтг добро било(пак ми правеа), таму една или специјализант или докторка прегледуваше, се учеше. Др. Ѓирески беше таму, рекоа добро е се, добри се феталните движења.
    Си поседов и денес таму 2,5 саати. Сега чекам кај матичната да ме прегледа да не треба антибиотик, оти многу кашлам.

Додека чекав долу, дојде една сеатра со бебенџе, такво малецко. Се стопив кога го видов. Сфатив повторно дека вреди се за тие мали души. Само што кога се собере се на куп, не можеме се да издржиме:(
    . Само да не чува Господ сите нас трудниците и бебињата наши, ќе се носиме со се што доаѓа

5. Enci200

Enci200 Истакнат член

Прв скрининг за на државно сигурно матичниот гинеколог треба да провери, слоб. термини и да ти каже. Јас како што се информирав од форумов зависи како ќе те заслужи среќа и периодот каков е (одмори или не).
    Јас приватно правев, и изгледа повеќето така прават, во Ск во Систина...да имав малку повеќе време може и државно ќе пробав.
    Ако некој правел државно нека сподели искуство, може нема потреба да си фрлаш пари и плус таму ќе си направиш и приска тест. Тоа во ист ден се правело, после скринингот.

lavinija28 likes this.
  6. malecko5

malecko5 Популарен член

Тоа треба матичниот да провери дали има термин. Јас требаше август да правам и бидејќи немаше термин на клиника матичната ми направи ехо и утредента ме прати на клиника за да ми земат крв со се резултатите од ехо и за дба дена стигнаа резултатите на маил кај матичната.

lavinija28 likes this.
  7. ddevojce

ddevojce Популарен член

@Dikinzi како да сум, нервозна не расположена. Разни мисли у глава. Простувам се и дозволувам секој да ми се каче на глава, воопшто не сум будала знам се што се дешава околу мене. Тоа општо го кажувам дека има мн околу мене што се лицемерни. Работа е што многу се замарам за глупости и сум злопамтило, секое дело и секој еден збор на секој еден што ме повредил го паметам. Не сакам да се замарам ама таков човек сум, криво ми е дека ништо и никому не сум згрешила а сета неправда е врз мене. Мм деновиве неможам ни да го гледам од што сум мн изнервирана :@ секој еден проблем до сега сама сум го решавала, на никого се немам пожалено стресови и проблеми се сама солза не сум пуштила и целиот стрес у стомак ми одеше. Бев многу силна ама и јас сум од крв и месо не сум камен ;( Сега неможам да издржам и одам во вц се туширам и пуштам солзи со се вода да течат и ми олеснува малку. Ќе има и подобри денови. Арно шо на работа сум, пред компјутер па ми бегат мисли малку. Ај извинете за долгиот пост

Lorins, Girl-Rabbit, mal.ecka and 3 others like this.
  8. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Секогаш страдаат добродушните, а кога ќе пукне филм шо ти стана ? Е шо де..ај релакс малце и мисли повише.на бебчо :*

ddevojce and Starlič like this.
  9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

И јас вчера ама ја спукав со маж ми, за сите месеци уназад на зовриени хормони. Уште на крај он навреден крена нос, не праи муабет. Ко да не разбира дека низ 100 промени поминувам, последниов месец сама не се трпам, уште он ми фали памет да ми соли што како треба да правам.
    И така мене и официјално ми се смачи да бидам трудна. |(

Lorins, green.eyes, crazylady and 7 others like this.
  10. Starlič

Starlič Популарен член

И јас се скарав со маж ми... Крив е он за се..
    Немам никој тука со мене, ни свекор ни свекрва, ни золви и нема кој па со него се расправам. Мислам дека попуштам со нерви. Фала на сите што ми пишавте, ми значи многу вашата подршка, памтете што сум зборела, кога ќе се породам дали ќе се сменам, нели забораваме понекогаш какви сме биле.. Па ќе ме потсетите.. Ако воопшто се сменам. И да повеќето е самодовербата во прашање.. Одсекогаш сум имала проблем со неа.. Ваљда ќе пројде.

11. kockichka

kockichka Популарен член

Мужите треба да одат на курсеви за справување со жени при бременост, кои ќе вклучуваат учење на техники за поддршка и разбирање на жените, како и психијатриски третман за психичките последици. :rofl::rofl::rofl:

Се смеам, ама озбилно го мислам горе-кажаното.

12. Starlič

Starlič Популарен член

Удри колку можеш појако, ако мислиш дека ќе помогне ќутек :D

13. maaitka

maaitka Популарен член

Мешиња дали ми се добри резултатите од скриениот шеќер. Мојата матична била на семинар и сеа ме копка кој ќе чека да се врати :) 20191014_154113.jpg
    Инаку воопшто не беше страшно, течноста не беше страшна, дали дека јас сум слаткар па лесно поминав :D

The Unicorn and ddevojce like this.
  14. AnnaPe

AnnaPe Истакнат член

Дали ви се случило последните денови како скокоткање доле кај усните доле? Чувство како да ќе се подмоча,а нема ништо?
    И дали навистина сексот помага за забрзување на процесот? :sweat:

Dikinzi likes this.
  15. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Скокоткање осеќав она кога преткаше со дланката, да сексот може доста да убрза

AnnaPe likes this.
  16. RAK91

RAK91 Популарен член

Дали првите движења на бебе во стомак се кратки, како некој бран ?

17+3 сум и деновиве така чувствувам иако мислам е рано :)

lejlla, Autumn_ and Dikinzi like this.
  17. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Даа, и не е рано, јас и во првата а и сега во 15 недела ги сетив, како бран, како грчеви (гасови) ..како сакаш преведи.Ако легнеш на грб уште повеќе ќе сетиш :D

RAK91 likes this.
  18. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Добри се. Мислам дека до 8 или 8.5 е за трудници дозволено. На граница си можеби, ама не е страшно.

maaitka likes this.
  19. AnnaPe

AnnaPe Истакнат член

Не е рано,напиј се кока кола или касни благо и легни на грб :$

RAK91 and Dikinzi like this.
  20. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Може подобро што немаш никој, верувај јас со свекор и свекрва не можам да издржам, на моменти мислам дека на никој не му е гајле што сум трудна. Можеби физички ме штедат, ама психички сите сосе мм ме убија. Апропо муабетот дека сте изгубени, јас само што ќе уплатев 500 евра на погрешна сметка во банка, бидејќи една трансакциска не знам точно да препишам (facepalm). Среќа не постоела сметката па ми се одби уплатата^_^ .