@Starlič ама не си мисли дека е до тебе, јас скоро секоја крвна слика си ја плаќав минатата бременост зашто ми ставале шифра со која не сме ослободени од плаќање
Ајде и од мене рапорт од денес бев за последни брисеви и ајде и ехо да го видиме батко како е 2.600 се друго е во ред али докторката кога ми рече постелката е зрела јас од денес 34 полна во 35 недела ми кажа сега почесто контроли да не престане да се храни од мене, инаку со главче си е наместено надоле ај со господ напред
Женски, за даунов синдром за колку време закажуваат на државно а за колку во Плодност Битола? Зборувам за првиот тест/скрининг....
Да ви пишам и јас рапорт, да ви досадувам уште Ми рекоа цтг добро било(пак ми правеа), таму една или специјализант или докторка прегледуваше, се учеше. Др. Ѓирески беше таму, рекоа добро е се, добри се феталните движења. Си поседов и денес таму 2,5 саати. Сега чекам кај матичната да ме прегледа да не треба антибиотик, оти многу кашлам. Додека чекав долу, дојде една сеатра со бебенџе, такво малецко. Се стопив кога го видов. Сфатив повторно дека вреди се за тие мали души. Само што кога се собере се на куп, не можеме се да издржиме . Само да не чува Господ сите нас трудниците и бебињата наши, ќе се носиме со се што доаѓа
Прв скрининг за на државно сигурно матичниот гинеколог треба да провери, слоб. термини и да ти каже. Јас како што се информирав од форумов зависи како ќе те заслужи среќа и периодот каков е (одмори или не). Јас приватно правев, и изгледа повеќето така прават, во Ск во Систина...да имав малку повеќе време може и државно ќе пробав. Ако некој правел државно нека сподели искуство, може нема потреба да си фрлаш пари и плус таму ќе си направиш и приска тест. Тоа во ист ден се правело, после скринингот.
Тоа треба матичниот да провери дали има термин. Јас требаше август да правам и бидејќи немаше термин на клиника матичната ми направи ехо и утредента ме прати на клиника за да ми земат крв со се резултатите од ехо и за дба дена стигнаа резултатите на маил кај матичната.
@Dikinzi како да сум, нервозна не расположена. Разни мисли у глава. Простувам се и дозволувам секој да ми се каче на глава, воопшто не сум будала знам се што се дешава околу мене. Тоа општо го кажувам дека има мн околу мене што се лицемерни. Работа е што многу се замарам за глупости и сум злопамтило, секое дело и секој еден збор на секој еден што ме повредил го паметам. Не сакам да се замарам ама таков човек сум, криво ми е дека ништо и никому не сум згрешила а сета неправда е врз мене. Мм деновиве неможам ни да го гледам од што сум мн изнервирана секој еден проблем до сега сама сум го решавала, на никого се немам пожалено стресови и проблеми се сама солза не сум пуштила и целиот стрес у стомак ми одеше. Бев многу силна ама и јас сум од крв и месо не сум камен Сега неможам да издржам и одам во вц се туширам и пуштам солзи со се вода да течат и ми олеснува малку. Ќе има и подобри денови. Арно шо на работа сум, пред компјутер па ми бегат мисли малку. Ај извинете за долгиот пост
Секогаш страдаат добродушните, а кога ќе пукне филм шо ти стана ? Е шо де..ај релакс малце и мисли повише.на бебчо
И јас вчера ама ја спукав со маж ми, за сите месеци уназад на зовриени хормони. Уште на крај он навреден крена нос, не праи муабет. Ко да не разбира дека низ 100 промени поминувам, последниов месец сама не се трпам, уште он ми фали памет да ми соли што како треба да правам. И така мене и официјално ми се смачи да бидам трудна.
И јас се скарав со маж ми... Крив е он за се.. Немам никој тука со мене, ни свекор ни свекрва, ни золви и нема кој па со него се расправам. Мислам дека попуштам со нерви. Фала на сите што ми пишавте, ми значи многу вашата подршка, памтете што сум зборела, кога ќе се породам дали ќе се сменам, нели забораваме понекогаш какви сме биле.. Па ќе ме потсетите.. Ако воопшто се сменам. И да повеќето е самодовербата во прашање.. Одсекогаш сум имала проблем со неа.. Ваљда ќе пројде.
Мужите треба да одат на курсеви за справување со жени при бременост, кои ќе вклучуваат учење на техники за поддршка и разбирање на жените, како и психијатриски третман за психичките последици. Се смеам, ама озбилно го мислам горе-кажаното.
Мешиња дали ми се добри резултатите од скриениот шеќер. Мојата матична била на семинар и сеа ме копка кој ќе чека да се врати Инаку воопшто не беше страшно, течноста не беше страшна, дали дека јас сум слаткар па лесно поминав
Дали ви се случило последните денови како скокоткање доле кај усните доле? Чувство како да ќе се подмоча,а нема ништо? И дали навистина сексот помага за забрзување на процесот?
Дали првите движења на бебе во стомак се кратки, како некој бран ? 17+3 сум и деновиве така чувствувам иако мислам е рано
Даа, и не е рано, јас и во првата а и сега во 15 недела ги сетив, како бран, како грчеви (гасови) ..како сакаш преведи.Ако легнеш на грб уште повеќе ќе сетиш
Може подобро што немаш никој, верувај јас со свекор и свекрва не можам да издржам, на моменти мислам дека на никој не му е гајле што сум трудна. Можеби физички ме штедат, ама психички сите сосе мм ме убија. Апропо муабетот дека сте изгубени, јас само што ќе уплатев 500 евра на погрешна сметка во банка, бидејќи една трансакциска не знам точно да препишам . Среќа не постоела сметката па ми се одби уплатата .